Dit zijn de meest gegoogelde cryptomunten in de VS

Dogecoin is de vaakst gegoogelde cryptomunt in de meeste Amerikaanse staten. Dat blijkt uit een onderzoek van analysebureau The Advisor Coach.

Mememunt Dogecoin (DOGE), met een Shiba Inu-hondje als aangezicht, blijkt de meest gegoogelde cryptomunt in de VS te zijn. In maar liefst 23 staten, waaronder Illinois, Florida, Hawaii en New Jersey, wordt er regelmatig op het internet gezocht naar informatie over deze grapmunt.

Die enorme populariteit zou vooral te maken hebben met de goedkeuring van Tesla-baas en miljardair Elon Musk van de cryptomunt. Eerder dit jaar verklaarde Musk nog dat hij Dogecoin mogelijk ooit zou accepteren als betaalmiddel voor zijn elektrische autobouwer, indien de ontwikkelaars van DOGE enkele veranderingen doorvoeren.

Kaart dankzij The Advisor Coach.

Wat met Bitcoin, Ethereum en Dogecoin-uitdager Shiba Inu?

Bitcoin, nochtans de grootste cryptomunt volgens marktwaarde, staat ver onder de mememunt op de tweede plaats. De oudste cryptomunt ter wereld domineert de Google-zoekopdrachten “maar” in tien staten, waaronder Connecticut, Alaska, Mississippi, en New Hampshire.

In zeker acht staten overwegen Amerikanen duidelijk om te investeren in Ethereum, de tweede grootste cryptomunt ter wereld. Vooral beleggers in Georgia, Louisiana, Virginia en Ohio voelen zich stiers over Ethereum.

Shiba Inu, een uitdager van Dogecoin, was in zeven staten de meest gegoogelde crypto. Twee daarvan (Californië en Texas) zijn wel de meest bevolkte staten in het land. Ook Amerikanen in Nevada en New York zoeken geregeld eens iets op over deze grapmunt. Niet slecht voor een munt die nog maar zo’n 15 maanden bestaat, maar wel zijn koers met 14 miljoen procent zag stijgen in diezelfde periode.

Interessante uitzonderingen

De uitzonderingen zijn overigens ook interessant om eens te bekijken. Colorado is blijkbaar enorm geïnteresseerd in Cardano, de smart contract-munt die Ethereum wil uitdagen. En Pennsylvania is bijzonder tuk op Lithium. 

Die laatste cryptomunt is de hoofdmunt van een gedecentraliseerd systeem dat met collectieve informatie de waarde van ongeschatte objecten en bedrijven wil berekenen.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20