Een signaal dat de markt lijdt: er worden steeds meer kortingen aangeboden op elektrische auto’s

Na een explosieve groei in de afgelopen drie jaar daalt de verkoop van elektrische voertuigen nu. Met de vertraging van de wereldeconomie is Tesla een prijzenoorlog begonnen, waar nu de hele sector aan deelneemt. De rekensom is eenvoudig, maar het doet autofabrikanten pijn: verlaag de marges om de verkoop te stimuleren. Dit leidt tot talloze bezuinigingen.

Waarom is dit belangrijk?

De hoge inflatie heeft een niet te onderschatten impact gehad op de producenten van elektrische wagens. Daar kwamen ook nog eens de problemen in de toeleveringsketens bij, die de prijzen een extra boost gaven. Die forse prijsstijging is dit jaar gestopt. Fabrikanten hebben geen andere keuze.

In het nieuws: Elektrische auto's worden steeds goedkoper.

  • Uit gegevens van HSBC blijkt dat autofabrikanten dit jaar gedwongen worden om elektrische voertuigen te "dumpen", terwijl de wachtlijsten de afgelopen twee jaar eindeloos waren.
  • In de Verenigde Staten bedragen de kortingen op elektrische voertuigen gemiddeld 10 procent. In het Verenigd Koninkrijk: 11 procent. In Duitsland: 7 procent, terwijl een paar maanden geleden nog geen sprake was van prijsreducties. Op sommige modellen z
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Meer Auto