Meer en meer topfiguren keren Facebook de rug toe: hoofd van Messenger stapt op

Meta, de nieuwe naam van het bedrijf boven Facebook, heeft alle moeite van de wereld om zijn topprofielen binnenshuis te houden. Meer en meer leidinggevenden verlaten het bedrijf. Stan Chudnovsky, hoofd van Facebook Messenger, heeft dinsdag aangekondigd dat hij in het tweede kwartaal van 2022 zijn activiteiten bij Meta stopzet.

Het rommelt aan de top van Meta. Het afgelopen jaar hebben heel wat topfiguren het bedrijf verlaten. En er lijkt maar geen einde te komen aan de leegstroom. Zo liet Chudnovsky dinsdag weten dat hij in het tweede kwartaal van 2022 het bedrijf zal verlaten.

“Een moeilijke beslissing”

“Ik hou van dit bedrijf en dit team. Het was één van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn leven heb gemaakt”, aldus de topman. “Ik heb sowieso nog geen plannen om met pensioen te gaan. Ik kijk er wel naar uit om even een pauze in te lassen om zo meer tijd met mijn vrienden door te brengen, bedrijven te helpen, mensen te helpen, te reizen, te lezen, te verkennen en te leren.”

Chudnovsky zal worden vervangen door twee leidinggevenden. Loredana Crisan zal zijn verantwoordelijkheden over Messenger, Instagram direct messaging en Messenger Kids overnemen, terwijl Maher Saba de leiding krijgt over Facebook’s remote presence producten, waaronder videobellen.

Leegloop aan de top van Facebook

En alsof dat nog niet genoeg was, heeft ook Julien Codorniou, het hoofd van Facebook Workplace, aangekondigd dat hij vertrekt. Hij ruilt Meta in voor Felix Capital, een investeringsmaatschappij in Londen. Codorniou leidde Workplace sinds de lancering van de dienst in 2016.

Een week eerder had David Marcus, topmanager bij Meta en ontwikkelaar van Zuckerbergs eigen cryptomunt, ook al aankondigd dat hij het bedrijf zal verlaten. “Hoewel er nog zoveel te doen is op het moment dat we net een belangrijke mijlpaal hebben gehaald met de lancering van Novi, …, heeft mijn ondernemers-DNA mij te vaak geprikkeld om het te blijven negeren”, liet hij via een blogbericht weten.

Mark D’Arcy stapte dan weer in augustus op als chief creative officer, en de maand daarop zei Mike Schroepfer, het hoofd technologie, dat hij het bedrijf zal verlaten. Deborah Liu, voorheen het hoofd van Facebook Marketplace, vertrok in februari om CEO te worden van Ancestry.com. David Fischer, die chief revenue officer was, kondigde in maart zijn vertrek aan, net als Kevin Weil, een van de medeoprichters van Novi, de digitale portefeuille van Meta.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20