Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Meer dan 90 landen klopten al aan bij IMF voor noodhulp

Logo Business AM
Economie

03/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

IMF-topvrouw Kristalina Georgieva. EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

Meer dan 90 landen hebben bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) noodfinanciering gevraagd om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat zei IMF-topvrouw Kristalina Georgieva vrijdag.

‘Nog nooit in de geschiedenis van het IMF hebben we de wereldeconomie tot stilstand zien komen’, zei Georgieva tijdens een online persconferentie. ‘We zitten nu in een recessie. Dit is veel erger dan de globale financiële crisis van 2008.’

Georgieva schatte eerder dat de opkomende economieën 2.500 miljard dollar aan steun nodig zullen hebben. De recente economische groei in Afrikaanse landen kan door de coronapandemie ongedaan worden gemaakt. Het IMF heeft eerder al tientallen miljarden opzijgezet om landen te ondersteunen bij het verzachten van de economische pijn. Als het nodig is kan het fonds zelfs voor zo’n 1.000 miljard dollar aan leningen toekennen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zei van zijn kant dat donorlanden al bijna 690 miljoen dollar hebben toegezegd voor het Covid-19-plan van de organisatie, meer dan de gevraagde 675 miljoen dollar. Wereldwijd zijn nu meer dan een miljoen besmettingen met het nieuwe coronavirus bevestigd. Er vielen meer dan 55.000 doden.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks