McDonald’s moet 30 procent omzet prijsgeven door restaurantsluitingen

Ook McDonald’s is niet immuun voor corona. De restaurantketen moest drie maanden lang bijna al zijn restaurants sluiten. De omzet ging er met 30 procent op achteruit en de winst crashte zelfs 70 procent in vergelijking met een jaar geleden.

McDonald’s realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 3,8 miljard dollar en een winst van 961 miljoen dollar. In vergelijking met vorig jaar, toen de keten 2 miljard dollar winst maakte, is dat een groot verschil.

In restaurants die al zeker een jaar open zijn gingen er 24 procent minder frietjes en hamburgers over de toonbanken. In thuisland VS bedroeg de daling wel maar 2,3 procent.

Geen vooruitzichten

McDonald’s moest dit kwartaal ook 45 miljoen dollar opzijzetten als buffer om in geval van nood meer te kunnen lenen, wat een hap uit de winst nam.

Het bedrijf geeft geen vooruitzichten voor de rest van het jaar. ‘We hebben de kennis en investeringen die we hebben opgebouwd in levering en de shift naar digitaal heel goed kunnen gebruiken in deze onzekere tijden en we kijken uit naar betere resultaten nu markten wereldwijd heropenen’, is het enige dat CEO Chris Kempczinski kwijt wil in de mededeling over de cijfers.

Vorige maand kondigde McDonald’s extra investeringen aan om weer uit het dal te geraken. Het aandeel ging dinsdag voorbeurs 2 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20