MasterCard, American Express of VISA

Bij het winkelen voor een nieuwe creditcard, is het belangrijk om het verschil tussen Visa, MasterCard en American Express te kennen. Er zijn enorme verschillen. Wij zetten ze op een rijtje:

Visa en MasterCard

Visa en MasterCard geven geen kaarten uit. Ze fungeren eerder als intermediaire organisaties die netwerken creëren tussen financiële bedrijven, waaronder grote banken en kredietverenigingen die kaarten uitgeven met de Visa- of MasterCardnaam, en handelaren die goederen en diensten leveren.

De kaartuitgever, de bank, betaalt vergoedingen om deel te nemen aan de Visa- of MasterCardnetwerken. Visa en MasterCard bepalen en handhaven regels voor het gebruik van hun merkkaarten. Wanneer een kaarthouder via Visa of MasterCard om een ​​aankoop vraagt, leidt dat tot meerstappenprocessen. De handelaar legt de kosten over aan zijn of haar bank, die toestemming vraagt ​​van de uitgever van de kaart.

Als er voldoende geld beschikbaar is op de rekening van de kaarthouder, kan de uitgever en vervolgens de bank van de handelaar de transactie autoriseren. Visa en MasterCard geven geen creditcards uit of behandelen geen rekeningen van de kaarthouders.

Ze zorgen er gewoon voor dat de kaartnetwerken goed onderhouden zijn, zodat consumenten zoals wij soepel kunnen handelen. Als je een creditcard of bankpas van Visa of MasterCard wilt ontvangen, moet je een bank of een andere instelling bezoeken.

Klik hier om de gepaste visakaart te vinden:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

American Express

Waar de Visa en MasterCardsystemen veel organisaties inschakelen, lijkt American Express op one-stop-shops. Dat wil zeggen dat ze hun eigen kaarten uitgeven, aankopen autoriseren en zowel bij consumenten als bij handelaren acties ondernemen.

American Express rekent over het algemeen handelaren een hogere vergoeding. Dat kan zijn minder groot bereik verklaren dan Visa en MasterCard. American Express zegt dat zijn kaarten worden geaccepteerd in meer dan 130 landen. American Express bepaalt zijn eigen rentetarieven, tarieven en betalingsschema’s.

Je keuze voor American Express zijn echter beperkt tot de services die zij aanbieden. Omdat MasterCard en Visa samenwerken met banken die de kaarten uitgeven, hebt je honderden opties met allerlei tarieven en kosten. Daarom moet je ook diensten vergelijken.

Welke kaart past bij mij?

Visa en MasterCard zijn veruit de meest toegankelijke creditcardnetwerken, zowel in het binnenland als in het buitenland. Consumenten die één van deze twee soorten kaarten hebben, kunnen bij de meeste bedrijven over de hele wereld betalen. Elke verkoper die kaartbetalingen accepteert, heeft waarschijnlijk ook Visa en MasterCard. Consumenten met creditcards van American Express komen waarschijnlijk het meest in de problemen bij het vinden van verkopers die hun kaarten accepteren, vooral wanneer ze naar andere landen reizen.

Miljoenen verkopers accepteren echter nog steeds Amex-kaarten. Als je vooral in grote steden of in de buurt van toeristische bestemmingen woont, zul je waarschijnlijk handelaars vinden die American Express als betaling accepteren.

Vind hier de juiste visakaart:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20