Europese beurzen verdeeld richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag verdeeld geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot fractioneel lager op 407,13 punten, de Duitse DAX steeg 0,2 procent op 12.813,03 punten, de Franse CAC 40 won 0,1 procent bij een stand van 5.931,06 punten en de Britse FTSE 100 sloot nipt in de min op 7.168,65 punten.

Na een dramatisch eerste jaarhelft op de beurs, bewogen de beurzen vandaag volatiel. Kwesties als de hardnekkige inflatie, stijgende rentes, een dalend consumentenvertrouwen en de vrees voor een recessie blijven domineren.

Het goede nieuws is volgens marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank dat de eerste helft van het jaar nu eindelijk voorbij is. Vaak wordt een slechte eerste jaarhelft gevolgd wordt door een beter tweede semester.

"Maar nu er steeds meer waarschuwingen komen dat er een recessie op komst is, is het niet zo duidelijk welke kant het deze keer opgaat", waarschuwde Reid.

Inkoopdata wezen vrijdag op een groeivertraging in de industrie van de eurozone. Volgens econoom Chris Williamson van S&P Global toont de output in de eurozone zelfs al een kleine krimp. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij.

In de eurozone steeg de inflatie verder. De inflatie kwam in mei op 8,6 procent uit, tegenover 8,1 procent in mei. De kerninflatie, een belangrijke graadmeter voor de ECB, bedroeg 3,7 procent, en dat was wel lager dan de 3,9 procent in mei.

De inflatiecijfers van juni zorgen er vermoedelijk voor dat de roep om een verhoging van de rente met meer dan 25 basispunten door de ECB luider wordt, volgens Commerzbank.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0398. WTI-olie werd 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Siemens moet in het derde kwartaal zo'n 2,8 miljard euro afschrijven op de investering in Siemens Energy. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagavond. Met de slotkoers van Siemens Energy AG van 13,99 euro op 30 juni 2022, ligt de marktwaarde van Siemens' belang van 35 procent in Siemens Energy aanzienlijk onder de boekwaarde. Het aandeel sloot vrijdag een procent lager.

Zumtobel heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de omzet en het resultaat harder zien stijgen dan verwacht. Het verlichtingsbedrijf uit Oostenrijk steeg een half procent.

Boskalis vindt het bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemt het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. De baggeraar organiseert op woensdag 24 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het openbare bod van HAL op Boskalis wordt besproken. Het aandeel Boskalis sloot vlak.

Sodexo heeft vrijdag zijn verwachtingen voor het hele boekjaar herhaald na de publicatie van sterke kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 4 procent.

Julius Baer verloor bijna een procent, nadat de Zwitserse private banking groep instemde met een schikking van 105 miljoen euro in een meer dan tien jaar oude rechtszaak waarin honderden miljoenen euro's werden geëist.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen licht lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Weekoverzicht: Brussel iets hoger het weekend in

(ABM FN)De Brusselse beurs heeft deze week dankzij een klein herstel op vrijdag de week iets hoger afgesloten. De Bel20 sloot af op 3.708 punten, ofwel een plus van 0,6 procent op weekbasis.

De eerste helft van het jaar is inmiddels ten einde. "Het is een zeer, zeer slechte start van het jaar", vatte strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan samen. Sinds het begin van 2022 heeft de Brusselse hoofdindex 14,6 procent verloren.

Het meest opvallend vindt hij dat zowel de aandelen- als de obligatiemarkten onder druk staan. Volgens Juvyns moeten we teruggaan tot 1969 om een dergelijk scenario te vinden.

"Stijgende prijzen, pessimistische economische vooruitzichten en een zwak consumentenvertrouwen leiden tot grote scepsis op de beurzen", aldus marktanalist Salah Bouhmidi van IG.

De bedrijfswinsten zijn ondertussen goed, zelfs opvallend goed, maar vermoedelijk zal dit niet zo blijven, aldus beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen.

Voor dit jaar wordt in de Verenigde Staten en Europa ongeveer 10 procent winstgroei verwacht. Voor 2023 is de prognose voor de VS wederom 10 procent en voor Europa 6,5 procent winstgroei. "Maar, wat je ook ziet is dat zowel voor dit jaar als volgend jaar de verwachtingen zijn verhoogd, en dan met name in Europa", zei Van Leenders.

Maar, "als er een recessie komt, wat zeker mogelijk is, dan moeten die winsten wel omlaag", aldus de beleggingsstrateeg. Hoewel de verliezen op de aandelenmarkten suggereren dat de markt hierop anticipeert, is dit volgens Van Leenders "nog niet helemaal" ingeprijsd.

Inkoopmanagersdata wezen op een groeivertraging in de industrie in de eurozone, waar in China de industrie juist weer terugkeerde naar groei.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex in de eurozone zelfs al op een kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson.

In de VS was sprake van een groeivertraging in juni. De inkoopmanagersindex van S&P Global daalde zelfs naar het laagste punt in twee jaar.

Volgens Williamson is de outlook in de VS somberder. Lichtpuntje is dat de druk op de aanvoerketen iets lijkt af te nemen, wat kan helpen om de inflatoire druk te verlichten in de komende maanden, aldus de econoom.

Inflatiecijfers wijzen op afkoeling

Veel aandacht ging deze week uit naar de PCE-inflatie uit de VS. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De consumentenprijzen in Duitsland zijn in juni minder hard gestegen dan een maand eerder en ook dan verwacht. De inflatie kwam op jaarbasis uit op 7,6 procent tegen 7,9 procent in mei. Vooraf geraadpleegde economen hadden voor juni gerekend op 8,0 procent inflatie. In België stegen de prijzen verder door, met een inflatie van 9,65 procent in mei, ofwel een record sinds oktober 1982.

In de eurozone als geheel stegen de consumentenprijzen ook. De inflatie kwam in mei op 8,6 procent uit, tegenover 8,1 procent in mei. De kerninflatie, een belangrijke graadmeter voor de ECB, bedroeg 3,7 procent, en dat was wel lager dan de 3,9 procent in mei.

Econoom Carsten Brzeski van ING wees op economische steunmaatregelen die de inflatie in Duitsland hebben getemperd. "Dit is (nog) geen keerpunt, maar eerder een bewijs dat het momenteel de regeringen zijn en niet de centrale banken die de inflatie kunnen terugdringen", aldus Brzeski.

“Het gaat om een kunstmatige daling”, zo zei ook hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque.

De inflatiecijfers van juni zorgen er vermoedelijk voor dat de roep om een verhoging van de rente met meer dan 25 basispunten door de ECB luider wordt, volgens Commerzbank.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,0394 en daarmee op weekbasis 1,5 procent lager.

WTI-olie kostte vrijdag 107 dollar per vat en werd daarmee op weekbasis zo'n 3 procent duurder. OPEC+ besloot deze week om de olieproductie in augustus op te voeren in hetzelfde tempo als in juli. Onder leiding van Saoedi-Arabië werd besloten om in augustus de dagproductie met 648.000 vaten per dag op te hogen. Dat is gelijk aan de verhoging voor juli, en meer dan de verhoging van 432.000 vaten die de afgelopen maanden werd doorgevoerd.

Stijgers en dalers

Fagron heeft op 14 juni een waarschuwing ontvangen van de Amerikaanse toezichthouder FDA. Dit bleek dinsdagmiddag uit een publicatie van de toezichthouder. De waarschuwing kwam na een inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota in de eerste helft van november 2021. Fagron moet de geconstateerde zaken direct oplossen, aldus de FDA. Indien dit niet gebeurt, dan kan dit tot juridische acties leiden, meldt de toezichthouder. Analisten menen overigens dat de soep niet zo heet gegeten zal worden als opgediend. Maar dat Fagron serieus werk moet maken van het oplossen van de problemen in de herverpakkingsfaciliteit in Minnesota is volgens hen meer dan duidelijk. Het aandeel liet deze week 12 procent liggen.

TINC kondigde deze week drie investeringen aan, waarbij een totaalbedrag van 48 miljoen euro gemoeid zijn. Volgens Kepler Cheuvreux zal de infrastructuurinvesteerder op korte termijn kapitaal moeten aantrekken om alle investeringen te kunnen financieren.

Deze week kreeg DEME ook voor het eerst een aparte beursnotering, zoals door moederbedrijf CFE eind vorig jaar aangekondigd werd. Dit pakte positief uit voor het aandeel DEME, dat steeg, maar gold niet voor CFE. Econoom Tom Simonts van KBC had zo’n volatiliteit ook voorzien. Vrijdag zette KBC Securities beide aandelen evenwel op de kooplijst met koersdoelen van respectievelijk van 123 en van 15 euro.

Azelis kondigde ook een reeks overnames aan, terwijl Jefferies het aandeel begon te volgen met een Houden advies en een koersdoel van 22,00 euro. De analist ziet meer opportuniteiten voor de Nederlandse sectorgenoot IMCD dan voor Azelis.

Proximus liet vrijdag weten dat de beursgang van TeleSign van de baan is. Geen grote verrassing, aldus ING. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 20,00 naar 18,00 euro, bij een ongewijzigd Houden advies. Het aandeel daalde 0,6 procent.

De grootste stijgers deze week waren Lotus Bakeries en Home Invest die respectievelijk 3,3 en 4,5 procent bijschreven. De grootste dalers waren VGP en Aperam met verliezen van 8 en 9 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Cofinimmo doet nieuwe vastgoedtransacties

(ABM FN) Cofinimmo heeft meerdere vastgoedaankopen gedaan in Spanje en Duitsland. Dat laat de groep vrijdag nabeurs weten.

Cofinimmo zal een nieuw woonzorgcentrum bouwen op een eerder aangekocht perceel grond in Tomares, in de autonome gemeenschap Andalusië. Het investeringsbudget bedraagt ongeveer 13 miljoen euro. De site is voorverhuurd aan Grupo Reifs, de voornaamste zorguitbater in Andalusië voor de komende 30 jaar.

Het gebouw zal een totale oppervlakte van ongeveer 8.400 vierkante meter tellen en 180 bedden aanbieden. De oplevering van het woonzorgcentrum is gepland voor het derde kwartaal van 2024.

Cofinimmo ondertekende ook overeenkomsten voor de verwerving van twee zorgsites in Duitsland. De eerste site ligt in Schleswig-Holstein, de tweede in Noordrijn-Westfalen. De investering voor beide sites samen bedraagt ongeveer 23 miljoen euro, overdrachtsrechten en werken inbegrepen. Beide activa zijn momenteel in uitbating en worden beheerd door de groep Korian.

De huurgelden zullen geïndexeerd worden op basis van de Duitse consumentenprijsindex en het brutohuurrendement zal ongeveer 4,5 procent zijn. De looptijd bedraagt 15 jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 begint sterk aan nieuwe maand.

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag fors hoger gesloten, waarbij de Bel20 0,7 procent steeg tot boven de 3.700 punten.

Net zoals elders in Europa wisten beleggers in het begin van de sessie geen richting te kiezen doordat de Europese inflatiecijfers op de agenda stonden. De eerste door Eurostat gepubliceerde raming liet een nieuwe inflatiegolf zien in juni van 8,6 procent op jaarbasis, tegenover 8,1 procent in mei. Dit terwijl 8,4 procent verwacht werd door analisten.

In een interview met ABM Financial News wijst Erik Joly, econoom bij ABN AMRO, erop dat de inflatievrees de trend op de markten blijft dicteren.

"Bovendien lijkt het erop dat in de VS de consument geneigd is om minder uit te geven, wat een extra signaal is voor een mogelijke recessie in de toekomst" aldus de econoom.

Joly merkt op dat Jerome Powell, het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, deze week gezegd heeft dat het niet zo gemakkelijk zal zijn om een recessie te vermijden, "wat waarschijnlijk niet aan de aandacht van de beleggers ontsnapt is".

In de marge van de groeiende recessievrees valt ook op dat de rente op staatspapier vrijdag opnieuw is gedaald. De Belgische tienjaarsrente daalde 30 basispunten tot 1,9 procent.

Volgens Bernard Keppenne van CBC Bank "duwen de risico's van een recessie de beleggers duidelijk terug naar veilige havens zoals obligaties, wat de rendementen omlaag duwt".

"Het risico van een recessie betekent ook het vooruitzicht van een lagere inflatie" merkt de econoom op. Dit vooruitzicht vermindert de druk op de centrale banken, die waarschijnlijk minder agressief zullen zijn dan verwacht, waardoor de druk op de rentevoeten uiteindelijk zal verminderen.

Erik Joly deelt deze mening en wijst erop dat het een hete winter voor de Europese economie zou kunnen worden als Rusland zijn gastoevoer volledig zou stopzetten.

"Beleggers verwachten wellicht een sterke daling van de productie in Duitsland wegens de energiebeperkingen, terwijl in Frankrijk de CEO's van TotalEnergies, EDF en Engie er bij de Fransen op hebben aangedrongen hun verbruik van brandstof, olie, elektriciteit en gas te verminderen met het oog op het risico van tekorten en sterk stijgende prijzen komende winter," zegt hij.

Wat olie en valuta betreft, steeg de prijs van een vat WTI-olie met 1,8 procent tot 111 dollar per vat bij het Europese slot, terwijl de euro ten opzichte van de greenback met 1 procent daalde tot onder de 1,04 dollar.

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex was Elia de grootste stijger met een winst van 4 procent, gevolgd door Colruyt die 4 procent won.

Proximus verloor 0,3 procent, nu de telecomoperator heeft aangekondigd dat de beursgang van zijn Amerikaanse dochteronderneming TeleSign niet meer op de agenda staat. Hoewel het nieuws voor de analisten van ING niet als een verrassing komt, heeft KBC Securities zijn richtprijs verlaagd van 20,00 euro naar 18,00 euro, met een ongewijzigd Houden advies.

Onderaan de tabel sloten Umicore en KBC af, met een verlies van respectievelijk 3,4 en 1,4 procent.

In de BelMid viel Home Invest op, dat 5,5 procent won. Xior heeft 1,9 procent, terwijl ING de aandelen van de uitbater van studentenkoten op zijn kooplijst heeft gezet.

Onder de opvallende dalers was Melexis met een daling van 4 procent . Ook de chipsector stond op de Amsterdamse beurs onder druk, na berichten dat de grote klanten van TSMC hun orders terugschroeven. De vooruitzichten van Micron Technology vielen vannacht ook tegen.

Noteer ook de dalingen van meer dan 4 procent voor Mithra en Econocom.

Na de splitsing van DEME met CFE heeft KBC Securities vrijdag koopaanbevelingen gegeven voor beide aandelen, met koersdoelen van 123 en 15 euro. CFE won 2,4 procent en DEME, dat gisteren naar de beurs werd gebracht, heeft 1,1 procent gewonnen.

Onder de kleinere aandelen steeg Unifiedpost met 6,1 procent.

Nyxoah daalde met 6,8 procent.

De aandelenkoers van Hyloris werd geschorst. Het farmaceutisch bedrijf kondigde aan dat de FDA een Complete Response Letter had gestuurd betreffende de marketingaanvraag voor Maxigesic.

Wall Street

Rond het slot in Brussel noteerden de Amerikaanse indexen licht lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse bouwuitgaven dalen licht

(ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in mei licht gedaald, waar een stijging was verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

In mei daalden de uitgaven met 0,1 procent. Economen rekenden op een stijging met 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven in mei met 9,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Groei Amerikaanse industrie vertraagt - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in de Verenigde Staten is in juni minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex van ISM daalde van 56,1 in mei naar 53,0 afgelopen maand.  

Er werd door economen gerekend op een daling tot 54,3.

Inkoopdata van S&P Global lieten eerder vanmiddag eveneens een groeivertraging zien voor de Amerikaanse industrie.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Groeitempo Amerikaanse industrie daalt - S&P

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in de Verenigde Staten is in juni gedaald ten opzichte van vorige maand, maar minder dan eerder werd gerapporteerd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van S&P Global.

De index daalde van 57,0 in mei naar 52,7 in juni, het laagste niveau in bijna twee jaar. De voorlopige meting stond op 52,4.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Zo begint de tweede helft van het jaar toch weer in mineur, nadat de eerste jaarhelft met een verlies van meer dan 15 procent werd afgesloten. Daarmee was sprake van de slechtste eerste zes maanden sinds 1970.

Beleggers blijven gefocust op de aanhoudend hoge inflatie, die centrale banken ertoe heeft gedwongen om jaren van soepel beleid terug te draaien en in verhoogd tempo de rente te verhogen. Die verandering heeft de vrees voor een groeivertraging, die tot een recessie zou kunnen leiden, versterkt.

"We zien dat de basis wordt gelegd voor een recessie", zei marktanalist Seema Shah van Principal Global Investors. Ze verwacht begin volgend jaar een recessie als de arbeidsmarkt, die volgens haar nog steeds sterk is, verzwakt.

De oorlog in Oekraïne en de onzekerheid over de toekomstige olieproductie maken het moeilijk om de inflatie in te schatten, en daarmee ook een eventuele recessie, zei Shah.

De vrees op de beurzen lijkt echter niet te verzwakken, merkte marktanalist Susannah Streeter van Hargreaves Lansdown op. "Er zijn zorgen dat de Fed en andere centrale banken gas zullen moeten geven wat renteverhogingen betreft om de roodgloeiende prijzen onder controle te krijgen", zei Streeter.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd: twee inkoopmanagersindices voor de industrie over juni en de bouwuitgaven in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,0419. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0479 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0482 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald, maar de outlook was voorzichtig. Het aandeel daalde voorbeurs 4,9 procent. 

Ook in Europa staan de 'chippers' stevig onder druk. Naast de voorzichtige outlook van Micron wijzen marktkenners op berichtgeving in vakblad Digitimes dat grote klanten van TSMC hun orders voor de tweede jaarhelft verlagen. 

SpaceX heeft een vergunning gekregen van de Federal Communications Commission om vliegtuigen, boten en andere voertuigen te gaan verbinden met Starlink Internet Service.

Kohl's verloor voorbeurs 18,6 procent, na mediaberichten dat de onderhandelingen over de overname door Franchise Group zijn beëindigd.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 3.785,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 30.775,43 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 11.028,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: Bel20 speelt winsten kwijt

(ABM FN) De Brusselse beurs speelde vrijdagmiddag de winsten kwijt. Richting de klok van twee uur daalde de Bel20 0,1 procent tot 3.678,61 punten. 

In de hoofdindex trekt Colruyt de kop met een koersstijging van 2,3 procent, gevolgd door Elia met een winst van 2,2 procent.

Proximus daarentegen levert 1,7 procent in. Het telecombedrijf liet weten dat de beursgang van TeleSign van de baan is. Geen grote verrassing, aldus ING. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 20,00 naar 18,00 euro, bij een ongewijzigd Houden advies. 

Alleen Umicore en WDP doen het slechter met verliezen van ruim 2 procent.

In de BelMid weet Home Invest 6,9 procent te stijgen.  Xior gaat 0,7 procent omhoog, nadat ING het aandeel op de kooplijst zette. 

Melexis verliest 4,2 procent. Ook in Amsterdam staat de chipsector onder druk, na berichten dat grote klanten van TSMC hun orders verlagen. En ook de outlook van Micron Technologu gisterenavond viel tegen.

Mihra en Econocom geven meer dan 5 procent prjis. 

KBC Securities heeft vrijdag koopadviezen voor DEME en CFE gegeven, met koersdoelen van 123 en 15 euro, nadat DEME donderdag een aparte beursnotering kreeg. Het aandeel CFE stijgt een kleine 0,1 procent en het aandeel DEME zelfs 3,8 procent.. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Greenyard 2,1 procent bij, nadat een vastgoedtransactie werd afgerond. Unifiedpost wint ook 2,5 procent.

Jensen-Group daalt 4,0 procent. 

De FSMA heeft de handel in het aandeel Hyloris stilgelegd. De farmaceut liet weten dat de FDA een zogeheten Complete Response Letter voor de marktaanvraag van Maxigesic ontving.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Overnamegesprekken Kohl's stopgezet

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Kohl's staat vrijdag fors onder druk, na mediaberichten dat de retailer de onderhandelingen beëindigde over een acquisitie door Franchise Group.

Het aandeel Kohl's daalde in reactie op het nieuws voorbeurs 13 procent tot 31 dollar

De Amerikaanse nieuwszender CNBC meldde op basis van twee bronnen dat Kohl's de gesprekken met de eigenaar van The Vitamin Shoppe  heeft beëindigd.  

In juni startte de twee bedrijven exclusieve onderhandelingen. Later in de maand berichtten media dat Franchise Group overwoog zijn initiële bod van circa 60 dollar per aandeel te verlagen naar circa 50 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur in het groen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 408,03 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.848,11 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.953,00 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,5 procent hoger op 7.202,83 punten.

Na een dramatisch eerste jaarhelft van het jaar op de beurs, gingen de aandelenmarkten vanochtend nog met verlies van start, maar in de loop van de ochtend werden de verliezen weggewerkt. Kwesties als de hardnekkige inflatie, stijgende rentes, een dalend consumentenvertrouwen en de vrees voor een recessie blijven desalniettemin domineren.

Het goede nieuws vandaag is volgens marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank dat de eerste helft van het jaar nu eindelijk voorbij is. Vaak wordt een slechte eerste jaarhelft gevolgd wordt door een beter tweede semester.

"Maar nu er steeds meer waarschuwingen komen dat er een recessie op komst is, is het niet zo duidelijk welke kant het deze keer opgaat", waarschuwde Reid.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt een reeks inkoopmanagersindices voor de industrie te verwerken. De industrie van de eurozone is in juni minder hard gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,6 naar 52,1. Dat is de laagste stand in 22 maanden.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex zelfs al op en kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson. 

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in juni met 8,6 procent gestegen, tegen een stijging met 8,1 procent in mei en 7,4 procent in april.

De euro/dollar noteerde op 1,0463. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0479 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0482 op de borden.

Olie werd vrijdag tot 1,4 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Zumtobel heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de omzet en het resultaat harder zien stijgen dan verwacht. Het verlichtingsbedrijf uit Oostenrijk noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger.

Boskalis vindt het bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemt het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. De baggeraar organiseert op woensdag 24 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het openbare bod van HAL op Boskalis wordt besproken. Het aandeel Boskalis noteerde vlak.

Sodexo heeft vrijdag zijn verwachtingen voor het hele boekjaar herhaald na de publicatie van sterke kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde 2,6 procent hoger.

Julius Baer steeg 0,9 procent, nadat de Zwitserse private banking groep instemde met een schikking van 105 miljoen euro in een meer dan tien jaar oude rechtszaak waarin honderden miljoenen euro's werden geëist.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 3.785,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 30.775,43 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 11.028,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: Bel20 boekt klein herstel

(ABM FN) De Brusselse beurs wist, ondanks een rode opening, vrijdagochtend weer de weg omhoog te vinden. Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 0,5 procent tot 3.700,37 punten. 

“De aandelenmarkten sloten de eerste helft van het jaar af met een scherpe correctie en de vooruitzichten blijven somber nu de tekenen van een groeivertraging toenemen”, aldus hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque. 

Terwijl er weinig soelaas voor de tweede helft van het jaar verwacht wordt, benadrukte econoom Jim Reid van Deutsche Bank, dat vaak een slechte eerste jaarhelft gevolgd wordt door een beter tweede semester. 

“Maar nu er steeds meer waarschuwingen komen dat er een recessie op komst is, is het niet zo duidelijk welke kant het deze keer opgaat”, waarschuwde Reid.

Vanochtend keken beleggers vooral naar de ontwikkeling in de industrie. Inkoopmanagersdata wezen op een groeivertraging in de industrie in de eurozone, waar in China de industrie juist weer terugkeerde naar groei. Vanmiddag volgen de cijfers uit de VS.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex in de eurozone zelfs al op een kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson. 

De euro/dollar noteerde op 1,0453. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trekt Colruyt de kop met een koersstijging van 2,9 procent, gevolgd door Sofina met een winst van 2,7 procent.

Proximus daarentegen levert 2,3 procent in. Het telecombedrijf liet weten dat de beursgang van TeleSign van de baan is. Geen grote verrassing, aldus ING. KBC Securities verlaagde het koersdoel van 20,00 naar 18,00 euro, bij een ongewijzigd Houden advies. 

In de BelMid gaat Xior liefst 3,5 procent omhoog, nadat ING het aandeel op de kooplijst zette. 

Melexis gaat 3,7 procent omlaag. Ook in Amsterdam staat de chipsector onder druk, na berichten dat grote klanten van TSMC hun orders verlagen. En ook de outlook van Micron Technologu gisterenavond viel tegen.

Econocom daalt ook 4,0 procent.

KBC Securities heeft vrijdag koopadviezen voor DEME en CFE gegeven, met koersdoelen van 123 en 15 euro, nadat DEME donderdag een aparte beursnotering kreeg. Het aandeel CFE daalt nog eens 1,6 procent, terwijl het aandeel DEME juist 3,9 procent stijgt. 

Bij de kleinere aandelen stijgt Greenyard 3,2 procent, nadat een vastgoedtransactie werd afgerond. 

Jensen-Group daalt 4,0 procent. 

De FSMA heeft de handel in het aandeel Hyloris stilgelegd. De farmaceut liet weten dat de FDA een zogeheten Complete Response Letter voor de marktaanvraag van Maxigesic ontving. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Inflatie eurozone stijgt door

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in juni nog harder gestegen, met 8,6 procent. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Eurostat.

De inflatie was in mei 8,1 procent en in april en maart nog 7,4 procent.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in juni 3,7 procent op jaarbasis. Dit was in mei 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Proximus

(ABM FN) KBC Securities heeft het koersdoel voor Proximus vrijdag verlaagd van 20,00 naar 18,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. 

Proximus kondigde vanochtend aan dat de beursgang van dochterbedrijf TeleSign van de baan is, omdat niet aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden is voldaan.

Ook de hoge volatiliteit op de beurzen en de moeilijke macro-economische omstandigheden speelden hierbij zeker een rol, aldus KBC Securities.

Het aandeel Proximus daalde vrijdagochtend 1,8 procent tot 13,81 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: KBC Securities zet DEME en CFE op kooplijst

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag koopadviezen voor DEME en CFE gegeven, met koersdoelen van 123 en 15 euro, nadat DEME donderdag een aparte beursnotering kreeg. 

Volgens KBC Securities is de huidige lage waardering van het nieuwe CFE onterecht. Gisteren kelderde het aandeel CFE met meer dan 20 procent, en dit is volgens de bank te wijten aan de buitensporige verkoop door grote fondsen. Dit biedt volgens KBC Securities dan ook een koopkans. 

DEME heeft als leverancier van maritieme oplossingen volgens KBC Securities een track-record, vloot en marktaandeel waarmee het zijn gunstige positie zal kunnen behouden. 

Het aandeel CFE daalde vrijdag nog eens 1,0 procent tot 8,17 euro. Het aandeel DEME daarentegen schreef opnieuw 4,8 procent bij tot 110,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: ING zet Xior op kooplijst

(ABM FN) ING heeft het advies voor Xior verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld, van 51,00 naar 57,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Francesca Ferragina.

Het nieuwe koersdoel biedt een opwaarts potentieel van bijna 40 procent. 

Ferragina is positief gestemd over de overname van Basecamp. “Een transformerende transactie die het bedrijf naar het volgende niveau zal tillen”, aldus de analist. 

Wel zal de schuldratio eind 2022 naar 52 procent stijgen, maar dit is ook logisch, gezien de omvangrijke transactie. 

Een paar kleine desinvesteringen zouden kunnen helpen, meent Ferragina. Maar de analist wil een kapitaalverhoging niet uitsluiten, en verwacht wat druk op het aandeel.

Volgens de analist blijft het aandeel evenwel aantrekkelijk, mede dankzij het de structurele tekort aan studentenhuisvesting. 

Het aandeel Xior steeg vrijdagochtend 3,7 procent tot 43,10 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Britse industrie groeit minder hard

(ABM FN) De Britse industrie is in juni minder hard gegroeid. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Britse industrie bleek vrijdag in de definitieve meting te zijn afgenomen van 54,6 in mei naar 52,8 in juni, de laagste stand in twee jaar.

In de voorlopige meting werd melding gemaakt van 53,4.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

FDA vraagt extra informatie op bij Hyloris

(ABM FN) Hyloris Pharmaceuticals heeft een zogeheten Complete Response Letter van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration gekregen over de marktaanvraag voor Maxigesic. Dit liet de farmaceut vrijdag weten. 

De FDA heeft vragen over één onderdeel, aldus Hyloris. “Het bijkomende werk dat de FDA vraagt, valt ruim binnen de parameters van ons normaal operationeel budget en zal snel voltooid worden”, zei Stijn Van Rompay, CEO van Hyloris, in een toelichting.

De handel in het aandeel Hyloris werd in afwachting van het persbericht door de FSMA geschorst. Het aandeel noteerde toen 4,6 procent lager op 14,16 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Industrie eurozone groeit minder hard

(ABM FN) De industrie van de eurozone is in juni minder hard gegroeid. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,6 in mei naar 52,1 in juni. Dat is de laagste stand in 22 maanden.

In de voorlopige meting werd melding gemaakt van 52,0.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex zelfs al op en kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson. 

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Groeivertraging Duitse industrie

(ABM FN) De Duitse industrie is in juni minder hard gegroeid. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie daalde van 54,8 in mei naar 52,0 in juni, de laagste stand in bijna twee jaar tijd.

In een voorlopige meting werd melding gemaakt van een index van 52,0.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: mislukken beursnotering TeleSign geen grote verrassing

(ABM FN) Het afblazen van de beursgang van TeleSign is geen complete verrassing en zal daarom ook niet te veel koersdruk voor Proximus veroorzaken. Dit denkt ING, nadat Proximus vanochtend meldde dat de beursgang niet doorgaat.

“We denken dat de markt al had geanticipeerd op het nieuws”, aldus analist David Vagman. Hij wees op dat stevige koersdalingen voor groei- en techaandelen in de afgelopen maanden.

Wat vooral een vraagteken is, is volgens Vagman de uitvoering van de “ambitieuze” plannen door TeleSign en de financiering hiervan.

De financieringsbehoefte van Telesign met het oog op de groeiplannen wordt geraamd op ongeveer 90 miljoen dollar, gespreid over de periode 2022 tot en met 2024. “Proximus zal verschillende opties overwegen om dit te financieren.”

ING denkt dat de 90 miljoen dollar haalbaar is voor Proximus, “maar het helpt de vrije kasstroom niet”, terwijl het telecombedrijf ook al stevig moet investeren in glasvezel.

ING heeft een verkoopadvies op Proximus met een koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel Proximus daalde 1,7 procent vrijdagochtend tot 13,83 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Franse industrie ziet groei stevig dalen

(ABM FN) De Franse industrie is in juni gegroeid, maar wel in een veel lager tempo. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie daalde van 54,6 in mei naar 51,4 in juni, het laagste niveau in 18 maanden.

In de voorlopige meting werd melding gemaakt van een indexstand van 51,0.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

TSMC ziet grote klanten orders terugschalen - media

(ABM FN) Grote klanten van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company hebben hun orders voor halfgeleiders voor de rest van 2022 naar beneden bijgesteld. Dit meldt vakblad DitiTimes vrijdag op basis van bronnen in de chipsector.

Mogelijk moet TSMC als gevolg hiervan ook de outlook voor 2022 verlagen, schrijft DigiTimes.

Het aandeel TSMC verloor vrijdag bijna 5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Italiaanse industrie groeit minder hard

(ABM FN) De Italiaanse industrie is in juni minder hard gegroeid. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie bleek vrijdag te zijn afgenomen van 51,9 in mei naar 50,9 in juni. De verwachting hiervoor lag op 50,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Groeitempo Spaanse industrie omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Spaanse industrie is in juni minder sterk gegroeid. Dit bleek vrijdag cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie bleek vrijdag in de definitieve meting te zijn afgenomen van 53,8 in mei naar 52,6 in juni. Dit is het laagste punt in circa anderhalf jaar tijd.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Brussel lager van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag lager van start gegaan. Kort na de beursbel noteerde de Bel20 0,6 procent lager op 3.660,84  punten. 

In de hoofdindex trekt Colruyt de kop met een koerswinst van 0,5 procent, gevolgd door Elia met een stijging van 0,2 procent. 

D’Ieteren en Proximus noteren onderaan de Bel20 met verliezen van respectievelijk 1,7 en 1,9 procent. Het telecombedrijf liet vanochtend weten dat de beursgang van TeleSign via een SPAC in de VS niet doorgaat. 

In de BelMid stijgt Recticel 1,4 procent. Azelis verliest 2,3 procent, nadat een nieuwe overname aangekondigd werd. 

Bij de kleinere aandelen schrijft Texaf 0,6 procent bij. Unifiedpost verliest 3,2 procent. 

Beursnieuweling DEME zet de stijging van donderdag door en wint nog eens 1,9 procent. CFE daalt juist 1,8 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Greenyard voltooit vastgoedtransactie

(ABM FN) Greenyard heeft de lease-and-lease-back transactie voor de site in Bree met de Amerikaanse vastgoedinvesteerder W.P. Carey voltooid. Dit liet de groenten- en fruitteler uit Sint-Katelijne-Waver vrijdag weten. 

De transactie zorgt, na belastingen, voor een opbrengst van 89,9 miljoen euro. Die som wendt Greenyard volledig aan voor het aflossen van schulden.

“De transactie zorgt voor een waaier aan financieringsmogelijkheden. Naast het vrijwaren van onze financiële stabiliteit voor de toekomst, creëert het ook meer groeimarge in lijn met Greenyard’s strategische plannen”, aldus CFO Geert Peeters bij Greenyard.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Nog geen herstel Bel20 in zicht

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting lager van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index wezen ongeveer een uur voor de beursbel op een verlies van ruim een half procent. 

De Bel20 index daalde donderdag met 1,6 procent tot 3.667,71 punten, waarmee het maandverlies op 6,7 procent uitkomt. Sinds het begin van 2022 heeft de Brusselse hoofdindex 14,6 procent verloren.

Op Wall Street sloot hoofdgraadmeter S&P 500 donderdagavond krap 1 procent lager en met een verlies van meer dan 15 procent was zelfs sprake van de slechtste eerste jaarhelft sinds 1970. De S&P future noteert ondertussen vanochtend al weer 1 procent lager. 

De historische dalingen die in het geheugen gegrift staan, in 1929, 1987, 2001 en 2008, vonden steeds in het najaar plaats. 

Ook in 1970 werd het sentiment bepaald door een veel te hoge inflatie en beleggers anticipeerden op stevig ingrijpen door de Federal Reserve. In de tweede jaarhelft werd toen het verlies evenwel ruimschoots goedgemaakt met een stijging van 26,5 procent. 

Veel aandacht ging donderdag uit naar de PCE-inflatie in de VS. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien. De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De daling van de Amerikaanse kerninflatie werd door de markt echter niet echt juichend ontvangen, merkte Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut op. "Het lijkt erop dat beleggers beginnen te beseffen dat de inflatie straks misschien wel omlaag gaat, maar dat dit ook betekent dat er een recessie aankomt en dat bedrijfswinsten lager worden", zei Brouwers.

De afgelopen weken lijkt de aandacht dan ook langzaam te zijn verlegd van flink onbehagen over de veel te hoge inflatie naar recessievrees, en op dat vlak kregen Amerikaanse beleggers donderdag juist slecht nieuws te verwerken.

Donderdag waarschuwde de luxe keten voor huisinrichting RH dat de omzet dit jaar naar verwachting op jaarbasis 5 procent zal dalen. De huisinrichter wees met de beschuldigende vinger naar de snel opgelopen hypotheekrente, waardoor het geld dat consumenten over hebben om aan hun inrichting te besteden onder druk staat. Het aandeel daalde ruim 10 procent en nam in zijn val ook sectorgenoten mee, zoals Wayfair en Williams-Sonoma. 

"De combinatie van vertragende groei, afnemende winst per aandeel vooruitzichten en aanhoudende monetaire verkrapping weegt nog steeds op het aandelensentiment", concludeerde analist Adam Crisafulli van Vital Knowledge.

In Azië koerst de Nikkei index vanochtend bijna twee procent lager, terwijl de beurs in Seoel anderhalf procent prijs geeft. De beurs in Sydney, met veel grondstoffen- en bankaandelen, is daarentegen een lichtpuntje met een bescheiden stijging. 

De Amerikaanse olie-future noteert vanochtend min of meer vlak. Donderdag daalde de future nog met bijna 4 procent naar 105,76 dollar  per vat. Vanwege een mogelijk recessie anticiperen beleggers op een afnemende vraag, waardoor het zwarte goud de afgelopen weken wat van zijn glans heeft verloren.

Vanochtend om 11 uur wordt de inflatie in de eurozone in juni vrijgegeven. En verder staan de inkoopmanagersindexen voor de industrie op de rol. Cijfers van Markit bevestigden vanochtend al dat de Chinese industrie weer groeit. In Japan was sprake van een groeivertraging.

Bedrijfsnieuws

Ackermans & van Haaren rondde de verkoop van het belang in Manuchar aan Lone Star Funds succesvol af.

Intervest Offices & Warehouses kocht een duurzaam logistiek gebouw in Waalwijk en breidde daarmee haar logistieke portefeuille uit in Nederland.

VGP sloot een overeenkomst voor de aankoop van 32 hectare grond langs de Seine nabij Rouen, waar voorheen een raffinaderij van Petroplus zat.

Onward Medical toonde in het medische tijdschrift Nature Neuroscience de potentie aan van zijn ARCIM-therapie waarmee beweging en functie in handen en armen kunnen herstellen na een dwarslaesie. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde donderdag 0,9 procent op 3.785,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 30.775,43 punten en de Nasdaq leverde 1,3 procent in op 11.028,74 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Zumtobel overtreft eigen outlook

(ABM FN-Dow Jones) Zumtobel heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de omzet en het resultaat harder zien stijgen dan verwacht. Dit maakte het verlichtingsbedrijf uit Oostenrijk vrijdagochtend bekend.

In het afgelopen jaar steeg de omzet op jaarbasis met bijna 10 procent naar 1,148 miljard euro. 

Voor belastingen bedroeg het bedrijfsresultaat (EBIT) afgelopen boekjaar 60,8 miljoen euro, het beste resultaat in de afgelopen vijf jaar. De bijbehorende marge steeg van 4,2 naar 5,3 procent.  

Daarmee presteerde Zumtobel beter dan verwacht. De outlook voor afgelopen jaar was een omzetgroei van 4 tot 7 procent en een EBIT-marge van 4 tot 5 procent.

De nettowinst liep afgelopen jaar licht op van 45,6 naar 45,8 miljoen euro.

Outlook

Zumtobel haalde in de outlook de bekende onzekerheden voor de economie aan, maar zei ook dat het een sterke positie inneemt om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Voor dit boekjaar voorziet de onderneming een omzetgroei van 3 tot 6 procent en een EBIT-marge van 4 tot 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Chainius verlengt obligatie-uitgifte

(ABM FN) Chainius Solutions heeft zijn obligatie-uitgifte via het Belgische crowdlending platform BeeBonds met drie maanden verlengd. Dit liet het bedrijf vrijdagochtend weten.

“Door de moeilijke marktomstandigheden en het huidige ongunstige economische klimaat lijkt het langer te duren dan verwacht. Onze cliënten hebben onder meer duidelijk gemaakt dat ons dossier meer tijd nodig heeft om te worden geanalyseerd, en wij hebben hen gehoord”, aldus voorzitter  José Zurstrassen van Chainius. 

Chainius wil tot 5 miljoen euro ophalen om onder meer de overname van een belang van 64,73 procent in het beursgenoteerde Beluga te financieren. Daarna zal het een verplicht bod uitbrengen van 3,40 per aandeel op het resterende belang.

Chainius wil cryptoplatform Bit4you via deze piste naar de beurs brengen. 

De obligaties hebben een looptijd van 4 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8 procent en een bijkomende premie van 4 procent op de vervaldag. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Sterke omzetstijging Sodexo houdt aan

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft de omzet na een sterk eerste halfjaar ook in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2022 zien toenemen. Dit bleek vrijdag uit een update van het Franse catering- en schoonmaakbedrijf.

Het bedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzet van 5,5 miljard euro, goed voor een autonome stijging met 18,3 procent op jaarbasis. Wisselkoersen droegen ook 6,6 procent bij aan de omzetgroei, waardoor de totale groei ruim 23 procent bedroeg.

Outlook

Voor het hele boekjaar gaat Sodexo nog altijd uit van een autonome omzetgroei van 15 tot 18 procent. Bij de halfjaarcijfers waarschuwde het bedrijf al te verwachten aan de onderkant van deze bandbreedte uit te zullen komen. Dit herhaalde Sodexo vrijdag.

Verder zal de onderliggende operationele marge 'dicht tegen' de 5 procent liggen, gerekend tegen constante wisselkoersen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Azelis neemt Chemical Partners over

(ABM FN) Azelis heeft Chemical Partners overgenomen en versterkt zo haar positie in Afrika en het Midden-Oosten. Dit liet de Belgische chemiedistributeur vrijdagochtend weten, zonder financiële details te vermelden. 

Chemical Partners is een onafhankelijke distributeur van speciale chemicaliën met een sterke positie in de markt van industriële chemicaliën, aldus Azelis. 

Ook koopt Azelis de entiteiten van Chempart Polymers in Libanon en België.

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 afgerond.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Proximus ziet beursgang TeleSign stranden

(ABM FN) De fusie tussen Proximus-dochter TeleSign en North Atlantic Acquisition gaat niet door. Dit liet het Belgische telecombedrijf donderdagavond laat weten. 

De overeenkomst werd beëindigd, omdat de vereisten om de transactie af te ronden, waaronder de minimum cash voorwaarde, niet waren ingevuld op 30 juni, zoals voorzien in de fusieovereenkomst, aldus Proximus. 

Dit impliceert dan ook dat de beursgang van TeleSign niet doorgaat, aldus het telecombedrijf. "In het licht van de huidige marktomstandigheden geloven we dat het voor Telesign het beste is om op korte termijn in private handen te blijven", aldus CEO Joe Burton van Telesign.

“We betreuren dat de marktomstandigheden de beoogde fusie tussen Telesign en NAAC niet mogelijk maken, ondanks de sterke commerciële prestaties van Telesign in de afgelopen kwartalen”, zei CEO Guillaume Boutin in een toelichting. “We behouden het volste vertrouwen in de toekomstige groei van Telesign”, ging de topman verder. 

De financieringsbehoefte van Telesign met het oog op de groeiplannen wordt geraamd op ongeveer 90 miljoen dollar, gespreid over de periode 2022 tot en met 2024. “Proximus zal verschillende opties overwegen om dit te financieren.”

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 08 juli 2022.

VRIJDAG 01 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 04 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 05 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 06 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 07 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

VRIJDAG 08 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen openen met verlies

(ABM FN) De Europese beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet.

IG voorziet een openingsverlies van 86 punten voor de Duitse DAX en een min van 26 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE lijkt 21 punten lager te openen.

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. Over heel de maand juni verloor de DAX bijna 12 procent en in het tweede kwartaal 11 procent. Over de eerste zes maanden van 2022 komt het verlies voor de Duitse beurs uit op ruim 19 procent.

De Stoxx 600 daalde in juni bijna 8 procent en in het tweede kwartaal bijna 11 procent. Sinds het begin van het jaar is de pan-Europese index 16,5 procent aan waarde verloren.

"De inflatie en recessieperikelen blijven in de hoofden van beleggers rondzweven", zei Justin Blekemolen, beleggingsspecialist bij Lynx.

Uitspraken van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell en zijn collega van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde tijdens het ECB-forum in Sintra deden het sentiment ook geen goed, volgens analist Jeffrey Halley van Oanda.

Powell en Lagarde hintten er woensdag beide op dat ze de rente blijven verhogen, zelfs als de economie daardoor vertraagt.

"Dat verhoogt het recessie-risico", aldus Halley.

Uit een enquête van Deutsche Bank bleek donderdag dat 90 procent van de ondervraagden verwacht dat de VS in 2023 in een recessie belandt.

De Duitse detailhandelsverkopen lieten in mei een stijging zien van 0,6 procent op maandbasis. De werkloosheid van het land liep stevig op, vooral door de registratie van vluchtelingen uit Oekraïne. Daardoor kwam de werkloosheid uit op 5,3 procent tegen 4,9 procent in juni. De werkloosheid in de eurozone kwam in mei uit op 6,6 procent tegen 6,7 procent in april.

Frankrijk zag de inflatie in juni uitkomen op 5,8 procent ten opzichte van juni 2021. In mei lag de jaarinflatie op 5,2 procent. Het cijfer over juni kwam overeen met de prognose vooraf. Dat gold niet voor de inflatie op maandbasis van 0,7 procent. Daar was 1,0 procent voor verwacht.
 
Bedrijfsnieuws

In Moskou verloor Gazprom ruim een kwart van zijn waarde nadat de Russische energiereus aangaf geen dividend te zullen uitkeren.

Equinor heeft ingestemd met de verkoop aan Shell van 51 procent van zijn belang in het North Platte diepwaterontwikkelingsproject in de Amerikaanse Golf van Mexico. Het aandeel Shell verloor zo'n 2 procent en Equinor verloor bijna 3 procent.

Het Duitse Uniper heeft de outlook voor dit jaar los gelaten als gevolg van de beperkte gastoevoer door het Russische Gazprom. Uniper onderzoekt hoe het voldoende liquiditeit kan zeker stellen en voert onder meer gesprekken met de Duitse overheid. Het aandeel daalde ruim 14 procent.

In Parijs deden Eurofins Scientific en Thales goede zaken, met plussen van rond een procent. Alstom was de gebeten hond en leverde in de Franse hoofdindex ruim 8 procent in.

In de Duitse DAX ging Sartorius aan kop, met een winst van rond de 2,5 procent. E.ON en RWE stonden onder druk in Frankfurt en verloren zo'n 4 tot 5 procent

Euro STOXX 50         3.451,54 (-1,8%)
STOXX Europe 600        407,20 (-1,5%)
DAX                  12.783,77 (-1,7%)
CAC 40                5.922,86 (-1,8%)
FTSE 100              7.169,28 (-2,0%)
SMI                  10.741,21 (-0,7%)
AEX                     659,23 (-1,1%)
BEL 20                3.682,07 (-1,2%)
FTSE MIB             21.293,86 (-2,5%)
IBEX 35               8.098,70 (-1,1%)

AMERIKAANSE AANDELEN

De Amerikaanse futures voorspellen vrijdag een rode opening.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag ook al lager geëindigd. Over heel de maand juni verloor de Dow Jones ruim 7 procent en in het tweede kwartaal ruim 11 procent. Over de eerste zes maanden van 2022 komt het verlies voor de Dow uit op 15 procent.

Techindex Nasdaq leverde in juni bijna 11 procent in en op kwartaalbasis bijna 23 procent. Sinds begin dit jaar daalde de Nasdaq rond de 30 procent.

De S&P daalde in juni ruim 9 procent en in het tweede kwartaal dik 16 procent. Sinds het begin van het jaar is de breed samengestelde index ruim 20 procent aan waarde verloren. Sinds 1970 was het niet zo'n slecht halfjaar voor de S&P.

Sinds een piek van bijna 4.800 punten begin januari heeft de S&P terrein verloren, met name door de vrees van beleggers dat de stijgende inflatie het consumentenvertrouwen aantast en de wereldeconomie schaadt.

Veel aandacht ging donderdag uit naar de PCE-inflatie. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevatten de macrodata gemengd nieuws. In de prijsontwikkeling lijkt enige verbetering te zitten maar de inflatie blijft hoog. En "de daling van de persoonlijke bestedingen zal handelaren scherp houden", denkt Aslam.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het cijfer tot rond de 3 procent.

Volgens Stephen Innes van SPI Asset Management blijven de aandelenmarkten vermoedelijk onder druk staan tot de markt de meer omvangrijke renteverhogingen van de Federal Reserve heeft ingeprijsd. De marktverwachting voor het renteniveau eind dit jaar is recent afgezwakt van een piek van 4 procent tot 3,50 procent.

Verder werd donderdag op macro-economisch vlak bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week licht zijn gedaald. De groei van de economische activiteit in de regio Chicago is deze maand vertraagd. De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 60,3 in mei tot 56,0 in juni.

ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend. De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

WTI-olie werd donderdag bijna 4 procent goedkoper nadat OPEC+ besloot de productie in augustus in hetzelfde tempo op te voeren als een maand eerder. Op maandbasis verloor WTI bijna 10 procent. Het was de eerste daling op maandbasis sinds november vorig jaar.

Bitcoin noteerde donderdagavond op 18.920 dollar en daarmee op maandbasis 37 procent lager. In het tweede kwartaal verloor de cryptomunt bijna 59 procent, vrijwel gelijk aan wat Bitcoin verloor sinds begin 2022.

Bedrijfsnieuws

Acuity Brands heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald. Het aandeel daalde ruim een procent.

Constellation Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. Het aandeel daalde toch 4,5 procent.

S&P 500 index                3.785,38 (-0,9%)
Dow Jones index             30.775,43 (-0,8%)
Nasdaq Composite            11.028,74 (-1,3%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteren vrijdag over de brede linie lager. Cijfers van Markit bevestigden vanochtend dat de Chinese industrie weer groei. In Japan was sprake van een groeivertraging.

Nikkei 225             25.923,08 (-1,8%)
Shanghai Composite     3.392,36 (-0,2%)
Hang Seng              21.859,79 (-0,6%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0454. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar op 1,0477.

USD/JPY Yen   135,09
EUR/USD Euro  1,0454
EUR/JPY Yen   141,24

MACRO-AGENDA:
00:50 Tankan index - Tweede kwartaal (Jap)
01:30 Inkoopmanagersindex industrie - Juni def. (Jap)
03:45 Inkoopmanagersindex industrie Caixin - Juni (Chi)
09:00 Inkoopmanagersindex industrie - Juni (NL)
09:15 Inkoopmanagersindex industrie - Juni (Spa)
09:45 Inkoopmanagersindex industrie - Juni (Ita)
09:50 Inkoopmanagersindex industrie - Juni def. (Fra)
09:55 Inkoopmanagersindex industrie - Juni def. (Dld)
10:00 Inkoopmanagersindex industrie - Juni (eur)
10:30 Inkoopmanagersindex industrie - Juni def. (VK)
11:00 Inflatie - Juni (eur)
15:45 Inkoopmanagersindex industrie - Juni def. (VS)
16:00 Inkoopmanagersindex industrie ISM - Juni (VS)
16:00 Bouwuitgaven - Mei (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 547,4 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op meer dan 547,4 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Voor Nederland, waar het aantal besmettingen de laatste anderhalve week relatief snel toeneemt, wordt vandaag een aantal besmettingen gemeld van 8.290.330 tegen 8.283.818 een dag eerder. In België ligt het aantal besmettingen officieel op 4.246.078, nadat deze telling al een aantal dagen op 4.225.222 stond.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met ruim 87,6 miljoen. Het aantal sterfgevallen komt uit op 1,017 miljoen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen, met bijna 31,3 miljoen. Duitsland heeft krap 28,3 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk telde vrijdag 22,9 miljoen besmettingen.

Italië telt ruim 18,5 miljoen besmettingen, terwijl Spanje de 12,7 miljoen besmettingen is gepasseerd.

In China lijkt de meest recente coronagolf voorbij en staat het aantal officieel geregistreerde besmettingen op 2,13 miljoen.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties komt uit op ruim 11,74 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Sentiment Japanse maakindustrie onder druk - Tankan

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse maakindustrie heeft in juni hinder ondervonden van verstoringen in de aanvoer en de coronmaatregelen die voor Shanghai van kracht waren. Dit bleek vrijdagochtend uit het Tankan-rapport van de Japanse centrale bank.

De sentimentsindex kwam in juni uit op 9, tegen 14 in maart. Deze daling van 5 punten was beduidend minder dan de 12 die door economen was voorzien.

De index vertegenwoordigt het percentage bedrijven dat optimistisch is over de ontwikkelingen in de maakindustrie minus degene die daar juist niet optimistisch over zijn.

Uit het rapport bleek verder dat grote Japanse bedrijven van plan zijn om hun investeringen met 18,6 procent te verhogen in het boekjaar, dat loopt tot maart 2023. In het voorgaande Tankan-rapport was dit slechts 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Chinese industrie groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie is in juni weer gegroeid. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Caixin en Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie steeg van 48,1 in mei naar 51,7 in juni.

Overheidscijfers lieten donderdag voor juni ook groei voor de industrie zien, met een inkoopmanagersindex die steeg van 49,4 naar 50,2. De dienstensector bleek volgens de officiële cijfers een nog veel sterker herstel te laten zien, met een indexstijging van 47,8 naar 54,7.

Volgende week komt Markit met de inkoopmanagersindex voor de Chinese dienstensector.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Groeivertraging Japanse industrie

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse industrie is in juni minder minder hard gegroeid, zoals voorlopige cijfers al hadden laten zien. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Japanse industrie bleek te zijn afgenomen van 53,3 in mei naar 52,7 in juni. Een voorlopige meting wees eveneens al op 52,7.

De Japanse industrie groeit nu al 17 maanden op rij.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Micron behaalt hogere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Micron Technology heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald maar de outlook was voorzichtig. Dit meldde de Amerikaanse chipfabrikant donderdag nabeurs.

CEO Sanjay Mehrotra sprak van een recordomzet in het derde kwartaal. Hij wees er wel op dat de vraag in de sector onlangs is afgenomen. Micron zal zich daaraan aanpassen in het nieuwe boekjaar. Het bedrijf houdt wel vertrouwen in de vraag naar geheugen en opslag op lange termijn en is goed gepositioneerd om sterke financiële prestaties te leveren. 

In het afgelopen kwartaal boekte Micron een winst van 2,63 miljard dollar tegen 1,74 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 2,34 dollar of 2,59 dollar op aangepaste basis.

Micron zelf rekende vooraf op een aangepaste winst per aandeel van 2,36 tot 2,56 dollar en analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden 2,45 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 7,79 miljard naar 8,64 miljard dollar. De brutomarge lag op 46,7 procent. Dat was een jaar eerder 42,1 procent.

Micron voorspelde vooraf een omzet van 8,5 tot 8,9 miljard dollar in het derde kwartaal. De markt rekende op een omzet van 8,65 miljard dollar.

Voor het lopende kwartaal rekent Micron op een omzet van 6,8 tot 7,6 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 1,43 tot 1,83 dollar.

Het aandeel Micron daalde nabeurs ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Wall Street sluit maand en kwartaal lager af

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager geëindigd. De S&P 500 index daalde 0,9 procent op 3.785,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 30.775,43 punten en de Nasdaq leverde 1,3 procent in op 11.028,74 punten.

Over heel de maand juni verloor de Dow Jones ruim 7 procent en in het tweede kwartaal ruim 11 procent. Over de eerste zes maanden van 2022 komt het verlies voor de Dow uit op 15 procent.

Techindex Nasdaq leverde in juni bijna 11 procent in en op kwartaalbasis bijna 23 procent. Sinds begin dit jaar daalde de Nasdaq rond de 30 procent.

De S&P daalde in juni ruim 9 procent en in het tweede kwartaal dik 16 procent. Sinds het begin van het jaar is de breed samengestelde index ruim 20 procent aan waarde verloren. Sinds 1970 was het niet zo'n slecht halfjaar voor de S&P.

Sinds een piek van bijna 4.800 punten begin januari heeft de S&P terrein verloren, met name door de vrees van beleggers dat de stijgende inflatie het consumentenvertrouwen aantast en de wereldeconomie schaadt.

Veel aandacht ging donderdag uit naar de PCE-inflatie. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevatten de macrodata gemengd nieuws. In de prijsontwikkeling lijkt enige verbetering te zitten maar de inflatie blijft hoog. En "de daling van de persoonlijke bestedingen zal handelaren scherp houden", denkt Aslam.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het cijfer tot rond de 3 procent.

Volgens Stephen Innes van SPI Asset Management blijven de aandelenmarkten vermoedelijk onder druk staan tot de markt de meer omvangrijke renteverhogingen van de Federal Reserve heeft ingeprijsd. De marktverwachting voor het renteniveau eind dit jaar is recent afgezwakt van een piek van 4 procent tot 3,50 procent.

Verder werd donderdag op macro-economisch vlak bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week licht zijn gedaald. De groei van de economische activiteit in de regio Chicago is deze maand vertraagd. De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 60,3 in mei tot 56,0 in juni.

ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend. De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

WTI-olie werd donderdag bijna 4 procent goedkoper nadat OPEC+ besloot de productie in augustus in hetzelfde tempo op te voeren als een maand eerder. De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0477.

Bitcoin noteerde donderdagavond op 18.920 dollar en daarmee op maandbasis 37 procent lager. In het tweede kwartaal verloor de cryptomunt bijna 59 procent, vrijwel gelijk aan wat Bitcoin verloor sinds begin 2022.

Bedrijfsnieuws

Acuity Brands heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald. Het aandeel daalde ruim een procent.

Constellation Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. Het aandeel daalde toch 4,5 procent.

Micron Technology opent nabeurs de boeken. In aanloop daalde het aandeel bijna 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs daalt flink

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag flink gedaald. Bij een settlement van 105,76 dollar werd West Texas Intermediate bijna 4 procent goedkoper.

WTI verloor op maandbasis circa 10 procent. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar dat de olieprijs op maandbasis daalde. Maar zelfs na de prijsdaling in juni zijn de olieprijzen sinds het begin van het jaar nog steeds ruim 40 procent gestegen.

Beleggers zijn enerzijds bezorgd dat het aanbod beperkt is, waardoor de prijzen hoger blijven, terwijl anderzijds de agressieve renteverhogingen door centrale banken druk zetten op de mondiale economie en daardoor ook de vraag naar olie.

OPEC+ besloot donderdag om de olieproductie in augustus op te voeren in hetzelfde tempo als in juli. Onder leiding van Saoedi-Arabië werd besloten om in augustus de dagproductie met 648.000 vaten op te hogen.

Dat is gelijk aan de verhoging voor juli, en meer dan de verhoging van 432.000 vaten die de afgelopen maanden werd doorgevoerd.

De productieverhoging van OPEC+ "lijkt onvoldoende om de markt in evenwicht te brengen", volgens analist Roberta Caselli van Global X.

Er zijn nog steeds risico's aan de aanbodkant, "gezien de ontwrichte Russische export en waarschijnlijke uitval in Libië en Ecuador", aldus Caselli, die er ook op wijst dat de belangrijkste producenten van de OPEC, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, "al bijna op hun maximale capaciteit zitten."

In de tussentijd kan de vraag naar olie op korte termijn verder verbeteren nu de Chinese economie heropent en omdat in de zomermaanden meer wordt gereisd.

Caselli verwacht dat "aanhoudende krapte in het aanbod de markt waarschijnlijk in evenwicht zal brengen, maar het risico van een afnemende vraag is reëel als de inflatiedruk aanhoudt en de consumentenbestedingen beginnen af te nemen", volgens de analist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Siemens verliest miljarden door belang Energy

(ABM FN-Dow Jones) Siemens moet in het derde kwartaal flink afschrijven op de investering in Siemens Energy. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagavond.

Met de slotkoers van Siemens Energy AG van 13,99 euro op 30 juni 2022, ligt de marktwaarde van Siemens' belang van 35 procent in Siemens Energy aanzienlijk onder de boekwaarde. 

"Dit leidt tot een bijzondere waardevermindering van de SE-investering, wat resulteert in een totale non-cash impact op het nettoresultaat van 2,8 miljard euro in het derde kwartaal van boekjaar 2022", aldus Siemens.

Alle resultaten van het derde kwartaal en hun gevolgen voor de vooruitzichten voor het lopende boekjaar worden op 11 augustus 2022 gepubliceerd, meldde het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

VGP koopt grond bij Rouen

(ABM FN) VGP heeft een overeenkomst gesloten voor de aankoop van 32 hectare grond langs de Seine nabij Rouen, waar voorheen een raffinaderij van Petroplus zat.

Het terrein wordt opnieuw ontwikkeld, wat past bij de expertise en strategie van VGP. "Door de onzekere geopolitieke situatie en de stijging van de transportprijzen zoeken bedrijven steeds meer naar lokale steun om hun bedrijf op te starten", zei CEO Jan van Geet van VGP.  

Verkoper VALGO heeft de afgelopen zes jaar de grond gesaneerd en afval verwerkt, zodat er nieuwe activiteiten kunnen worden ontwikkeld. Daar waren meer dan een miljoen uren en ruim 60 miljoen aan investeringen voor nodig, zei topman François Bouché.

Ongeveer 15 hectare grond zal worden herontwikkeld voor industrie en logistieke projecten. De ontwikkeling moet een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid en de economische en milieu-uitdagingen in de Normandische regio Rouen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 1,5 procent in het rood op 407,20 punten, de Duitse DAX daalde 1,7 procent op 12.783,77 punten, de Franse CAC 40 verloor 1,8 procent bij een stand van 5.922,86 punten en de Britse FTSE 100 sloot 2,0 procent in de min op 7.169,28 punten.

"De inflatie en recessieperikelen blijven in de hoofden van beleggers rondzweven", zei Justin Blekemolen, beleggingsspecialist bij Lynx.

Uitspraken van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell en zijn collega van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde tijdens het ECB-forum in Sintra deden het sentiment ook geen goed, volgens analist Jeffrey Halley van Oanda.

Powell en Lagarde hintten er woensdag beide op dat ze de rente blijven verhogen, zelfs als de economie daardoor vertraagt.

"Dat verhoogt het recessie-risico", aldus Halley.

Uit een enquête van Deutsche Bank bleek donderdag dat 90 procent van de ondervraagden verwacht dat de VS in 2023 in een recessie belandt.

De Duitse detailhandelsverkopen lieten in mei een stijging zien van 0,6 procent op maandbasis. De werkloosheid van het land liep stevig op, vooral door de registratie van vluchtelingen uit Oekraïne. Daardoor kwam de werkloosheid uit op 5,3 procent tegen 4,9 procent in juni. De werkloosheid in de eurozone kwam in mei uit op 6,6 procent tegen 6,7 procent in april.

Frankrijk zag de inflatie in juni uitkomen op 5,8 procent ten opzichte van juni 2021. In mei lag de jaarinflatie op 5,2 procent. Het cijfer over juni kwam overeen met de prognose vooraf. Dat gold niet voor de inflatie op maandbasis van 0,7 procent. Daar was 1,0 procent voor verwacht.

WTI-olie is 3,5 procent goedkoper op 106 dollar per vat nadat OPEC+ besloot de productie in augustus in hetzelfde tempo op te voeren als in juli.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0463.
 
Bedrijfsnieuws

In Moskou verloor Gazprom ruim een kwart van zijn waarde nadat de Russische energiereus aangaf geen dividend te zullen uitkeren.

Equinor heeft ingestemd met de verkoop aan Shell van 51 procent van zijn belang in het North Platte diepwaterontwikkelingsproject in de Amerikaanse Golf van Mexico. Het aandeel Shell verloor zo'n 2 procent en Equinor verloor bijna 3 procent.

Het Duitse Uniper heeft de outlook voor dit jaar los gelaten als gevolg van de beperkte gastoevoer door het Russische Gazprom. Uniper onderzoekt hoe het voldoende liquiditeit kan zeker stellen en voert onder meer gesprekken met de Duitse overheid. Het aandeel daalde ruim 14 procent.

In Parijs deden Eurofins Scientific en Thales goede zaken, met plussen van rond een procent. Alstom was de gebeten hond en leverde in de Franse hoofdindex ruim 8 procent in.

In de Duitse DAX ging Sartorius aan kop, met een winst van rond de 2,5 procent. E.ON en RWE stonden onder druk in Frankfurt en verloren zo'n 4 tot 5 procent

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen tot een procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Intervest breidt logistieke portefeuille uit in Nederland

(ABM FN) Intervest Offices & Warehouses heeft een duurzaam logistiek gebouw in Waalwijk gekocht en breidt daarmee haar logistieke portefeuille uit in Nederland. Dit meldde het Antwerpse vastgoedbedrijf donderdag.

Het bedrijf heeft een koopovereenkomst ondertekend voor de aankoop van een duurzaam bedrijfsgebouw, dat volledig is verhuurd. 

Het betreft een off-market acquisitie voor de totale som van 23 miljoen euro.

Het gebouw uit 2019 omvat circa 16.500 vierkante meter bedrijfsruimte waarvan 650 vierkante meter kantoorruimte en is gelegen op een perceel van circa 21.000 vierkante meter.

Het logistieke segment vertegenwoordigt hierdoor 70 procent van de totale vastgoedportefeuille, waarvan nu 43 procent in Nederland is gelegen, aldus Intervest. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Ackermans & van Haaren rondt verkoop belang Manuchar af

(ABM FN) Ackermans & van Haaren heeft de verkoop van het belang in Manuchar aan Lone Star Funds succesvol afgerond. Dit liet de holding donderdagavond weten.

De cashopbrengst bedraagt 159 miljoen euro. Eerder kondigde de holding een cashopbrengts van 140 miljoen euro, ofwel een meerwaarde van 75 miljoen euro, maar zei ook dat de definitieve vaststelling nog moest plaatsvinden. Uiteindelijk bedraagt de meerwaarde 97 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Onward Medical publiceert in medisch vakblad

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical heeft in het medische tijdschrift Nature Neuroscience de potentie getoond van zijn ARCIM-therapie waarmee beweging en functie in handen en armen kunnen herstellen na een dwarslaesie. Dit meldde het medische technologiebedrijf donderdagavond.

Onderzoekers in de Nature Neuroscience publicatie onderzochten een potentieel effectievere benadering voor het verbeteren van de motorische controle van de bovenste ledematen na een dwarslaesie. Dit gebeurde via een implanteerbaar neurostimulatiesysteem die het deel van de ruggenmerg moduleert dat betrokken is bij het regelen van de hand- en armfunctie.

De preklinische gegevens toonden aan dat nauwkeurige elektrische stimulatie gericht op relevante ruggenmergsegmenten de spieractivatie en -kracht verbeterde en efficiëntere hand- en armbewegingen mogelijk maakte, aldus Onward Medical, dat zich voorbereidt om in 2023 een andere therapie, ARCEX, te lanceren.

"De bevindingen van deze Nature Neuroscience-publicatie suggereren dat geïmplanteerde ARCIM-therapie ook een rol kan spelen om mensen met een dwarslaesie te helpen de arm- en handfunctie terug te krijgen", aldus CEO Dave Marver.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Bel20 daalt hard

(ABM FN) De Brusselse beurs sloot de laatste dag van juni, en daarmee de eerste jaarhelft, fors lager af.

De Bel20 index daalde donderdag met 1,6 procent tot 3.667,71 punten, waarmee het maandverlies op 6,7 procent uitkomt. Sinds het begin van 2022 heeft de Brusselse hoofdindex 14,6 procent verloren.

De marktomstandigheden zijn volgens Vincent Juvyns, strateeg bij JPMorgan Asset Management, dan ook op zijn zachtst gezegd moeilijk. Na de oorlog in Oekraïne, is de inflatiedruk verder toegenomen, hetgeen heeft geleid tot de aankondiging van monetaire verkrapping door de centrale banken.

"Het is een zeer, zeer slechte start van het jaar", vatte Juvyns samen. Het meest opvallend vindt hij dat zowel de aandelen- als de obligatiemarkten onder druk staan. Volgens Juvyns moeten we teruggaan tot 1969 om een dergelijk scenario te vinden.

Toch zijn de markten niet volledig bezweken onder de nervositeit. De koersval viel ordentelijk, aldus Juvyns, en er is geen sprake van een capitulatie.

In de tweede helft van het jaar zullen de markten met dezelfde thema's worstelen, namelijk de hoge inflatie, het effect hiervan op de bedrijfswinsten en een verkrappend monetaire beleid.

Het aanstaande cijferseizoen zal de toon zetten in de komende weken, aldus Juvyns. Beleggers zullen vooral letten op de marge-ontwikkeling.

Beleggers waren vandaag vooral in afwachting van nieuwe inflatiecijfers uit de VS. De kerninflatie kwam uit op 0,3 procent op maandbasis en op 4,7 procent op jaarbasis. De inflatie is zo iets sterker gedaald dan economen hadden verwacht. Zij rekenden op 4,8 procent.

Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat de inflatiepiek bereikt is, waarschuwt Juvyns. Hij denkt dat dit in het komende kwartaal zal gebeuren.

De euro/dollar handelde bij het sluiten van de Europese markten op 1,0463. Nomura verwacht dat de pariteit tussen de twee munten tegen eind augustus een feit is. Als redenen noemen analisten onder meer het toenemende risico van een recessie in Europa en de gascrisis, die lijkt te verergeren, waardoor de industriële productie onder druk komt te staan.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex was het aantal stijgers eerder beperkt. Elia eindigde de dag als kopman van de hoofdindex met een koerswinst van 1,2 procent.  

VGP en KBC lieten allebei 5,4 procent liggen. Alleen Aperam deed het slechter met een verlies van 8,7 procent. Bank of America gaf een verkoopadvies voor de roestvrijstaalproducent, terwijl het koersdoel gehalveerd werd.

In de BelMid steeg IBA 4,0 procent. De specialist in protontherapie zal in Italië een ProteusOne-systeem installeren. Azelis heeft een nieuwe overname aangekondigd. Het aandeel daalde met 0,3 procent.

TINC, dat voor de derde keer deze week een nieuwe investering aankondigde, verloor 0,2 procent. Volgens Kepler Cheuvreux zal de infrastructuurinvesteerder op korte termijn vers kapitaal moeten aantrekken.

Met een verlies van 20,6 procent droeg CFE de rode lantaarn in de BelMid. Vandaag heeft dochteronderneming DEME een afzonderlijke beursnotering gekregen, en het aandeel steeg met X procent. CFE heeft ook de inkoop van eigen aandelen aangekondigd. Volgens ING zou dit de druk op de koers van het aandeel CFE enigszins kunnen verminderen.

Onder de kleinere aandelen steeg MDxHealth met 5,5 procent. Unifiedpost daalde met 5,3 procent.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten stonden de Amerikaanse indices ook in het rood, met een daling van 0,8 procent voor de S&P500 en van 1,0 procent voor Nasdaq.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 08 juli 2022.

VRIJDAG 01 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 04 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 05 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 06 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 07 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

VRIJDAG 08 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20