Sterke groei L'Oreal

(ABM FN-Dow Jones) L'Oreal heeft in het derde kwartaal van 2021 een hogere omzet geboekt en wist in alle regio's en divisies te groeien. Dit meldde het Franse cosmeticabedrijf donderdag nabeurs.

De omzet steeg in de verslagperiode met 13,6 procent op jaarbasis naar 8 miljard euro. De vergelijkbare groei kwam uit op 13,1 procent bij constante wisselkoersen.

De cosmetica tak registreerde de sterkste groei, ruim 28 procent, terwijl het segment consumentenproducten met 3 procent groeide.

In de Verenigde Staten was sprake van een duidelijk herstel. Hier kwam de vergelijkbare groei uit op bijna 23 procent, terwijl in Europa sprake was van een groei van 7,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager ge√ęindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,1 procent in het rood 469,71 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,3 procent op 15.472,56 punten. De Franse CAC 40 daalde ook 0,3 procent bij een slotstand van 6.686,17 punten. De Britse FTSE verloor donderdag 0,5 procent op 7.190,30 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zijn de zorgen over het noodlijdende Evergrande weer opgelaaid, nu het einde van 30 dagen uitstel van betaling van een rente-aflossing van 83 miljoen dollar door de Chinese vastgoedontwikkelaar nadert.

"Door het stuklopen van een desinvestering zou het bedrijf dit weekend al in een default-situatie kunnen komen, terwijl er zorgen blijven over besmettingsgevaar voor de rest van de vastgoedsector", aldus Hewson, die ook wees op de dalende grondstoffenprijzen.

Op macro-economisch vlak was het donderdag vrij rustig. Uit voorlopige cijfers bleek dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in oktober is verzwakt. De index daalde van 4,0 negatief naar 4,8 negatief.

De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,1640. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe wees ook op de verdere daling van de Turkse lira na een stevige renteverlaging door de Turkse centrale bank. De Turkse munt daalde ten opzichte van de dollar 2,5 procent op 0,1058.

De belangrijkste beleidsrente werd onverwacht verlaagd van 18 naar 16 procent. In september verlaagde de centrale bank de rente al met 100 basispunten. Turkije streeft naar een inflatie van 5 procent op middellange termijn. De inflatie noteert echter rond de 20 procent en Sammani ziet de inflatie eerder stijgen dan dalen.

Bedrijfsnieuws

De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2021 gestegen, waarbij de onderliggende groei iets beter was dan verwacht. Het aandeel steeg ruim een procent.

Randstad heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, de omzet en de resultaten zien stijgen en maakt zich op voor een nieuwe CEO. Het aandeel steeg ruim 5 procent.

In Parijs deed Carrefour goede zaken met een plus van bijna 2 procent, terwijl Eurofins Scientific hekkensluiter was in de CAC 40 met een verlies van meer dan 7 procent.

Carrefour behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet. De Franse supermarktketen verwacht niet dat de oplopende inflatie een materi√ęle impact op de resultaten zal hebben in 2021.

In de Duitse DAX ging Sartorius aan kop met een winst van ruim 4 procent, terwijl SAP onderaan belandde met een verlies van ruim 3 procent. Het softwarebedrijf bevestigde eerder aangekondigde voorlopige resultaten en handhaafde de eerder verhoogde outlook.

Mijnbouwers hadden het in Londen lastig, met verliezen van 3 tot 4 procent voor Anglo American en BHP. Shell en BP verloren zo'n 2 procent.

Barclays daalde bijna een procent na het openen van de boeken. De nettowinst van de Britse bank verdubbelde ruimschoots in het derde kwartaal, met name dankzij de prestaties bij de investment bank.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa verdeeld. De Dow Jones index en S&P daalden licht, terwijl de Nasdaq net in het groen bleef.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Cofinimmo breidt uit in Finland

(ABM FN) Cofinimmo heeft vandaag een vennootschap gekocht die een woonzorgcentrum zal bouwen in de Finse hoofdstad Helsinki. Dat laat de groep donderdagavond weten in een persbericht.

Het investeringsbudget bedraagt circa 19 miljoen euro, aldus de groep. Het actief is reeds voorverhuurd aan Attendo, een van de grootste ouderenzorguitbaters in Scandinavi√ę.

De site zal een oppervlakte van ongeveer 3.900 vierkante meter hebben. Er zullen 75 kamers voor intensieve zorg zijn en 8 kamers voor lichtere zorg op het gelijkvloers, zei Cofinimmo.

De bouwwerkzaamheden zullen in het vierde kwartaal van 2021 van start gaan in het kader van een turnkey project. De oplevering van het project is gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

De dubbel netto huurovereenkomst zal een vaste looptijd van 15,5 jaar hebben. De huurgelden zullen jaarlijks ge√Įndexeerd worden volgens de Finse consumentenprijsindex en het brutohuurrendement is in lijn met de actuele marktvoorwaarden aldus het persbericht.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 kan niet aan rood ontsnappen

(ABM FN) De Brusselse Bel20 heeft donderdag de hele dag in het rood gestaan, waarbij vooral de zware koersval voor het doorgaans weinig volatiele Elia opviel.

De Bel20 verloor 0,6 procent op 4.197,20 punten.

‚ÄúVandaag was min of meer een copy-paste van gisteren, met geen of slechts tweederangs economische data, inclusief een nieuw pandemisch dieptepunt van 290.000 werkloosheidsaanvragen in de VS‚ÄĚ valt te horen in de marktenzaal van KBC.

Met 290.000 aanvragen komt men meteen in de buurt van het laagste punt sinds 14 maart 2020, toen er sprake was van 256.000 aanvragen. Economen hadden vooraf gerekend op een stijging tot 300.000 nieuwe aanvragen.

Echter daalde de index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia wel in oktober, en dat is op het eerste gezicht minder goed nieuws. De zogeheten Philly Fed index daalde met 7 punten naar een stand van 23,8.

‚ÄúDe Philly Fed Business Outlook daalde dan wel meer dan verwacht, maar dit heeft echter alleen betrekking op de algemene bedrijfsactiviteit‚ÄĚ, merkte KBC op. ‚ÄúDe onderliggende details zien er eigenlijk vrij goed uit met een sterke stijging van de nieuwe orders, de zendingen die op peil blijven en het aantal jobs die in een stijgende lijn zit‚ÄĚ.

‚ÄúDe markten deden de data echter grotendeels af als irrelevant, waarschijnlijk omdat ze wachten op een belangrijkere reeks cijfers morgen zoals de PMI's‚ÄĚ, merkte de trader van KBC op.

Voor de rest valt het op dat de rente blijft stijgen. De Amerikaanse rentecurve zit opnieuw in een stijgende trend, waarbij de rente vandaag met 4 basispunten steeg tot 1,67 procent, wat ook in Duitsland en het VK te zien was.

‚ÄúHet is heel logisch dat de rente omhoog gaat met de stijgende inflatie en dit hoeft geen negatieve impact te hebben op de bedrijfsresultaten‚ÄĚ, zegt Pascal Paepen, professor Bank & Beurs bij de KU Leuven en Thomas More Hogeschool in een reactie aan ABM Financial News.

‚ÄúWe zien in de bedrijfsresultaten dat veel bedrijven de stijgende prijzen kunnen doorrekenen naar de eindklant, dus het maakt eigenlijk niet veel uit dat de rente wat stijgt‚ÄĚ, meent de professor. ‚ÄúEigenlijk is de rente veel te laag en zie je nu gewoon een normalisering. De re√ęle rente is negatief als je inflatie aftrekt van de huidige renteniveaus. Het is dan ook niet onlogisch dat we eens een stijging zien en zeker niet van die aard dat er paniekerig gereageerd moet worden op de financi√ęle markten‚ÄĚ, vindt Paepen.

Voor de rest werden er nog een hele reeks macro-economische cijfers gepubliceerd vandaag. Zo zijn de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in september in een veel trager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor. "Dit suggereert dat de economie meer gematigd groeit ten opzichte van de eerste helft van het jaar", zei The Conference Board in een toelichting.

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september op maandbasis tot slot gestegen. Het aantal verkochte woningen steeg met 7,0 procent.

De euro/dollar koers noteerde op 1,1640.

Stijgers en dalers

Maar liefst 12 van de 20 aandelen in de Bel20 sloten vandaag af in het rood.

In de hoofdindex trok Melexis de kop met een stijging van 1,9 procent.

Elia was de grootste daler met een verlies van 7,5 procent. De Duitse toezichthouder heeft bepaald dat de netwerkexploitant en zijn concurrenten vanaf 2024 een rendement op het eigen vermogen vóór belastingen mogen maken van maximaal 5,07 procent. Volgens ING is de precieze impact nog niet duidelijk, maar zal deze een aanzienlijke invloed hebben op de resultaten. In reactie op het nieuws verlaagde KBC Securities het advies en het koersdoel voor Elia.

Op de tweede lijn ging de aandacht naar Sipef en Orange Belgium.

Plantageholding Sipef zag de volumes sterk stijgen in de eerste negen maanden en zag ook de palmolieprijzen toenemen, waardoor ook de volumes en de verwachte winsten stegen. KBC verhoogde het koersdoel. Het aandeel Sipef steeg met 5,1 procent.

Orange Belgium presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht, en het telecombedrijf heeft dan ook de prognose voor het bruto bedrijfsresultaat na leases verhoogd, aldus ING. Het aandeel steeg 0,7 procent.

Estelle, de nieuwe gecombineerde orale anticonceptiepil van Mithra, is nu verkrijgbaar in Belgi√ę via partners Richter en Ceres Pharma. Het aandeel noteerde stabiel.

Kinepolis moest 2,7 procent prijsgeven.

Onder de kleinere aandelen won Biotalys 5,6 procent en verloor Celyad 4,4 procent.

MDxHealth daalde ook 2,0 procent. In het derde kwartaal boekte MDxHealth een omzet van 5,5 miljoen dollar, 23 procent meer dan een jaar eerder. Degroof Petercam merkte op dat MDxHealth op kwartaalbasis de volumes van de ConfirmMDx-test zag teruglopen.

Wereldhave Belgium zag de winstgevendheid herstellen van de coronacrisis en profiteerde van hoge herstel- en bezettingsgraden. Het aandeel won 0,2 procent.

Exmar en Lattice Technology hebben tot slot donderdag een overeenkomst getekend voor de oprichting van een joint venture voor de ontwikkeling van een nieuw type schip voor het transport van CO2. Het te ontwikkelen schip met een capaciteit van 40.500 kubieke meter en een lengte van 195 meter, zal ook geschikt zijn voor het transport van LPG en ammoniak. Het aandeel verliest een beperkte 0,1 procent.

Wall Street

De technologie-index Nasdaq won vandaag 0,2 procent, terwijl de S&P500 en Dow-Jones index 0,1 en 0,4 procent verloren.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

PayPal onder druk door overnameplannen Pinterest

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van de Amerikaanse online betaaldienst PayPal dalen donderdag 5 procent, na een verlies van ook al bijna 5 procent op woensdag.

Toen meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden dat PayPal Pinterest over zou willen nemen. PayPal zou flink in de buidel moeten tasten voor het social media bedrijf, bekend van zijn online prikbord, dat zo'n 40 miljard dollar waard is.

PayPal heeft geen heel goede staat van dienst als het gaat om overnames. In 2013 nam het via een ander bedrijf de betaaldienst Venmo over, waarmee het miljoenen jonge gebruikers aantrok. Toch weet Venmo bijna een decennium later nog geen winst te maken.

Het aantrekken van Pinterest zou PayPal ook miljoenen nieuwe gebruikers op leveren, maar het zou volgens analisten ook wel eens de concurrenten van Pinterest die PayPal gebruiken als betaaldienst af kunnen schrikken.

Pinterest steeg woensdag 13 procent en noteert donderdag 3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Consumentenvertrouwen eurozone verzwakt

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in oktober verzwakt. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie.

De index die het vertrouwen weergeeft kwam deze maand uit op min 4,8, van min 4,0 in september. In augustus noteerde de index op 5,3 negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financi√ęle agenda voor Belgi√ę tot en met vrijdag 29 oktober 2021

VRIJDAG 22 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Maandag 25 OKTOBER 2021

17:40 Vastned Retail Belgium - Cijfers derde kwartaal

DINSDAG 26 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 27 OKTOBER 2021

07:00 Melexis - Cijfers derde kwartaal
17:40 Cofinimmo - Cijfers derde kwartaal

DONDERDAG 28 OKTOBER 2021

07:00 AB InBev - Cijfers derde kwartaal
07:00 Kinepolis - Cijfers derde kwartaal
07:00 Ontex - Cijfers derde kwartaal
07:00 Solvay - Cijfers derde kwartaal
07:00 Telenet - Cijfers derde kwartaal
07:00 Argen-x - Cijfers derde kwartaal
17:45 Quest for Growth - Cijfers derde kwartaal
18:00 Exmar - Cijfers derde kwartaal

VRIJDAG 29 OKTOBER 2021

07:00 Balta - Cijfers derde kwartaal
07:00 Montea - Cijfers derde kwartaal
07:00 Proximus - Cijfers derde kwartaal
07:00 Recticel - Cijfers derde kwartaal

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Meer bestaande woningen verkocht in VS

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september op maandbasis gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de National Association of Realtors.

Het aantal verkochte woningen steeg met 7,0 procent tot een jaarlijks voor seizoensinvloeden aangepast aantal van 6,29 miljoen stuks.

Vooraf werd door economen gerekend op 6,1 miljoen bestaande woningen.

De mediane verkoopprijs lag in september bijna 13,3 procent hoger dan een jaar geleden, op 352.800 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Hive Blockchain koopt 6.500 nieuwe bitcoin miners

(ABM FN) Hive Blockchain Technologies zal 6.500 nieuwe bitcoin miners kopen. Dat laat de Canadese delver van cryptomunten donderdagmiddag weten.

De apparaten zullen geleverd worden in verschillende tranches met 3.000 miners in december, 3.100 miners in januari en de laatste 400 miners in februari.

Bij de huidige moeilijkheidsgraad om een bitcoin te minen en uitgaande van een prijs van 65.000 dollar voor 1 bitcoin, zullen deze nieuwe miners ongeveer 3,7 bitcoin per dag extra genereren, wat neerkomt op een extra inkomen van 250.000 dollar per dag, of 7,5 miljoen dollar per maand, zo verwacht Hive. 

‚ÄúHive¬†heeft momenteel ongeveer 1,2 Exahash per seconde (EH/S) aan Bitcoin-mijncapaciteit‚ÄĚ, zegt Frank Holmes, voorzitter van Hive. ‚ÄúMet deze nieuwe aankoop zal Hive¬†tegen december 2021 op 2 EH/s zitten, en 3 EH/s tegen maart 2022‚ÄĚ,¬†rekende¬†de¬†topman voor.

Hoeveel de nieuwe apparatuur kost, meldde Hive niet.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Leidende indicatoren VS stijgen in trager tempo

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in september in een veel trager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index steeg vorige maand met 0,2 procent tot een stand van 117,5. In augustus steeg de index nog met 0,8 procent en in juli met 0,9 procent.

"Dit suggereert dat de economie meer gematigd groeit ten opzichte van de eerste helft van het jaar", zei The Conference Board in een toelichting. 

De deltavariant van het coronavoris, de zorgen over de hoge inflatie en de aanhoudende problemen in de aanvoerketen zorgen voor tegenwind voor de Amerikaanse economie, aldus The Conference Board, dat wel zijn groeiverwachtingen van 5,7 en 3,8 procent voor respectievelijk 2021 en 2022 handhaaft.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Exmar aan de slag met nieuw type schip

(ABM FN) Exmar en Lattice Technology hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de oprichting van een joint venture voor de ontwikkeling van een nieuw type schip voor het transport van CO2. Dit meldde de Antwerpse scheepvaartgroep donderdag.

Met deze joint venture willen de twee bedrijven hun individuele expertise combineren, zei Exmar. Het te ontwikkelen schip met een capaciteit van 40.500 kubieke meter en een lengte van 195 meter, zal ook geschikt zijn voor het transport van LPG en ammoniak.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Recordwinst voor Nucor

(ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft in het derde kwartaal een recordwinst geboekt dankzij hogere verkoopprijzen, en verwacht nog meer winst in het lopende kwartaal. Dat maakte de staalfabrikant uit de Amerikaanse staat North Carolina donderdagmiddag bekend.

De gemiddelde verkoopprijs per ton staal lag 22 procent hoger dan in het tweede kwartaal en zelfs 86 procent hoger dan een jaar eerder. De netto-omzet steeg zo naar 10,3 miljard dollar, van 4,9 miljard dollar een jaar eerder en 8,8 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar.

De nettowinst bedroeg 2,1 miljard dollar, of 7,28 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog slechts 193 miljoen dollar of 0,63 per aandeel. In het tweede kwartaal van dit jaar was de winst 1,5 miljard dollar.

"We hebben nu al meer winst geboekt dan in het hele recordjaar 2018", zei CEO Leon Topalian.

Outlook

Nucor voorziet in het vierde kwartaal sterke resultaten, mogelijk meer dan de recordwinst van het derde kwartaal. De vraag blijft robuust in de meeste eindmarkten en die trend zal naar verwachting nog ruim tot in het volgende jaar aanhouden, volgens het staalbedrijf.

De orderboeken van de staalfabrieken en staalproducten blijven bovengemiddeld goed gevuld. In beide segmenten voorziet het bedrijf een betere winstgevendheid in het vierde kwartaal. In het segment grondstoffen wordt een lagere winst verwacht vergeleken met het voorgaande kwartaal door margedruk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

De noodlijdende Chinese projectontwikkelaar China Evergrande stond donderdag weer in de schijnwerpers. De onderneming blies woensdag plannen af om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie, Evergrande Property Services, te verkopen voor circa 2,6 miljard dollar aan rivaal Hopson Development. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af.

Marktanalist Paul Jackson van Invesco blijft echter positief gestemd. "We hebben een periode van aarzeling achter de rug die voor wat volatiliteit heeft gezorgd, maar ik denk dat de aandelenkoersen hoger zullen blijven", zei hij.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6.000 naar 290.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 300.000 aanvragen.

De Philadelphia Fed index daalde in oktober van 30,7 naar 23,8. De markt rekende op een indexniveau van 24,5.

Later op de dag volgen de leidende indicatoren en bestaande woningverkopen van september.

De euro/dollar noteerde op 1,1642. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1649 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

AT&T heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet als gevolg van desinvesteringen. Het aandeel won voorbeurs 1,2 procent.

Blackstone heeft de nettowinst in het derde kwartaal bijna verdubbeld, dankzij sterke beleggingsprestaties en aanhoudende expansie naar snelgroeiende nieuwe activiteiten. Het aandeel steeg voorbeurs 3,3 procent.

American Airlines wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen naar winst, hoewel de deltavariant wel voor een trager hersteltempo zorgde. Het aandeel noteerde 0,8 procent hoger.

Dow Inc. heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet en de resultaten sterker zien stijgen dan verwacht. Het aandeel wint 0,5 procent.

Tesla daalde voorbeurs 1,5 procent, hoewel de fabrikant van elektrische auto's woensdag laat een recordwinst rapporteerde over het derde kwartaal, met name omdat de fabrikant er in slaagde om de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen redelijk goed op te vangen. Tesla leverde het afgelopen kwartaal circa 241.300 voertuigen af, een stijging van circa 73 procent ten opzichte van een jaar eerder.

PPG Industries noteerde voorbeurs vlak. De Amerikaanse verfspecialist heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks dat het door verstoringen in de toeleveringsketen niet aan de robuuste vraag kon voldoen.

IBM heeft het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel van Big Blue daalde voorbeurs 5,2 procent.

Intel en Snap volgen publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4.536,19 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 35.609,34 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 15.121,68 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Afname Philadelphia index

(ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in oktober gedaald. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

De zogeheten Philly Fed index daalde met 7 punten naar een stand van 23,8. 

Een positieve stand van de Philadelphia Fed index betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. 

Economen gebruiken vaak regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als indicator voor nationale cijfers die later bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Correctie: opnieuw minder nieuwe steunaanvragen VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 oktober onverwacht gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 6.000 af tot 290.000, het laagste punt sinds 14 maart 2020, toen er sprake was van 256.000 aanvragen. 

Economen hadden vooraf gerekend op een stijging tot 300.000 nieuwe aanvragen.

Het cijfer van een week eerder werd met 3.000 opwaarts bijgesteld naar 296.000.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 319.750 aanvragen. Dat is 15.250 minder dan een week eerder. 

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 9 oktober kwam uit op 2,481 miljoen aanvragen, een afname met 122.000 aanvragen.

Correctie: om bij vierweeks voortschrijdend gemiddelde aan te geven dat het om een daling gaat en niet om een stijging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Opnieuw minder nieuwe steunaanvragen VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 oktober onverwacht gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 6.000 af tot 290.000, het laagste punt sinds 14 maart 2020, toen er sprake was van 256.000 aanvragen. 

Economen hadden vooraf gerekend op een stijging tot 300.000 nieuwe aanvragen.

Het cijfer van een week eerder werd met 3.000 opwaarts bijgesteld naar 296.000.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 319.750 aanvragen. Dat is 15.250 meer dan een week eerder. 

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 9 oktober kwam uit op 2,481 miljoen aanvragen, een afname met 122.000 aanvragen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Elia weegt op Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdagmiddag nog altijd in het rood. De Bel20 daalde 0,6 procent naar 4.195,00 punten. 

In de hoofdindex trok Telenet de kop met een stijging van 1,5 procent.

Elia was de grootste daler met een verlies van 7,7 procent. De Duitse toezichthouder heeft bepaald dat de netwerkexploitant en zijn concurrenten vanaf 2024 een rendement op het eigen vermogen vóór belastingen mogen maken van maximaal 5,07 procent. Volgens ING is de precieze impact nog niet duidelijk, maar zal deze een aanzienlijke invloed hebben op de resultaten. In reactie op het nieuws verlaagde KBC Securities het advies en het koersdoel voor Elia.

Op de tweede lijn ging de aandacht naar Sipef en Orange Belgium. 

Plantageholding Sipef zag de volumes sterk stijgen in de eerste negen maanden en zag ook de palmolieprijzen toenemen, waardoor ook de volumes en de verwachte winsten stegen. KBC verhoogde het koersdoel. Het aandeel Sipef steeg met 4,1 procent.

Orange Belgium presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht, en het telecombedrijf heeft dan ook de prognose voor het bruto bedrijfsresultaat na leases verhoogd, aldus ING. Het aandeel daalde desondanks 0,3 procent.

Estelle, de nieuwe gecombineerde orale anticonceptiepil van Mithra, is nu verkrijgbaar in Belgi√ę via partners Richter en Ceres Pharma. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Kinepolis moest 3,0 procent prijsgeven.

Onder de kleinere aandelen won Biotalys 4,1 procent en verloor Celyad 6,6 procent. 

MDxHealth daalde ook 3,3 procent. In het derde kwartaal boekte MDxHealth een omzet van 5,5 miljoen dollar, 23 procent meer dan een jaar eerder. Degroof Petercam merkte op dat MDxHealth op kwartaalbasis de volumes van de ConfirmMDx-test zag teruglopen. 

Wereldhave Belgium zag de winstgevendheid herstellen van de coronacrisis en profiteerde van hoge herstel- en bezettingsgraden. Het aandeel verloor 0,1 procent.

Azelis verwierf een aanzienlijk aandeel in Umongo zonder financi√ęle details bekend te maken. Azelis steeg met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Turkse centrale bank verlaagt rente fors

(ABM FN-Dow Jones) De Turkse centrale bank heeft donderdag de beleidsrente onverwacht verlaagd van 18 naar 16 procent.

In september verlaagde de bank de rente ook al met 100 basispunten.

Vanwege de verstoringen in de aanvoerketen ziet de centrale bank weinig ruimte voor nog een stap van dit formaat. 

Volgens Ima Sammani, valuta-analist bij Monex Europe, kwam de verlaging als een flink verrassing. De opmerking van de bank over 'weinig ruimte' is volgens de analist nieuw

Turkije streeft naar een inflatie van 5 procent op middellange termijn. De inflatie noteert echter rond de 20 procent en Sammani ziet de inflatie eerder stijgen dan dalen.

De euro steeg donderdag 2 procent naar 10,9661 lira.

De Turkse lira daalde ook naar een nieuw dieptepunt tegenover de dollar. De dollar steeg naar 8,7709 lira.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

American Airlines buigt verlies om in winst

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft het afgelopen kwartaal een verlies weten om te buigen naar winst, hoewel de opkomst van de deltavariant van het coronavirus een deel van het omzetherstel vertraagde. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

CEO Doug Parker zei dat de maatschappij zijn beste kwartaal beleefde sinds het begin van de coronacrisis. "Terwijl de opkomst van de deltavariant van het coronavirus een deel van het omzetherstel vertraagde, heeft dit onze vooruitgang niet gestopt", zei hij.

American Airlines boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 169 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst bedroeg 0,25 dollar per aandeel.

Het verlies gecorrigeerd voor bijzondere posten bedroeg 0,99 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 1,04 dollar per aandeel.

De omzet steeg dan ook van 3,2 miljard in het derde kwartaal van 2020 naar 9,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op net geen 9 miljard dollar.

Outlook

American Airlines raamt dat de capaciteit in het vierde kwartaal 11 tot 13 procent lager zal zijn dan in het vierde kwartaal van 2019. De omzet zal ten opzichte van het vierde kwartaal in 2019 waarschijnlijk 20 procent lager uitvallen.

Het aandeel American Airlines noteerde donderdag voorbeurs 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Blackstone verdubbelt winst bijna

(ABM FN-Dow Jones) Blackstone heeft de nettowinst in het derde kwartaal bijna verdubbeld, dankzij sterke beleggingsprestaties en aanhoudende expansie naar snelgroeiende nieuwe activiteiten. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de private equity investeerder.

De focus op thematisch beleggen in snelgroeiende delen van de economie wierp het afgelopen kwartaal zijn vruchten af.

Blackstone boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3,2 miljard dollar, ofwel 1,94 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst toerekenbaar aan aandeelhouders verdubbelde bijna naar 1,4 miljard euro.

Blackstone kondigde een kwartaaldividend aan van 1,09 dollar per aandeel, tegen 0,54 dollar per aandeel vorig jaar.

De inkomsten stegen van 3,0 miljard dollar in het derde kwartaal van 2020 naar 6,2 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Inmiddels heeft Blackstone 731 miljard dollar onder beheer. Dat is een plus op jaarbasis van 25 procent.

Het aandeel Blackstone steeg donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

AT&T verdubbelt winst ondanks lagere omzet

(ABM FN-Dow Jones) AT&T heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet als gevolg van desinvesteringen. Dat maakte de Amerikaanse telecomreus donderdagmiddag bekend.

"We liggen op koers om onze doelstelling voor het jaar te halen", zei CEO John Stankey.

De winst steeg van 2,8 miljard naar 5,9 miljard dollar, of van 0,39 naar 0,82 dollar per aandeel. Aangepast voor bijzondere posten zoals amortisaties, desinvestering en pensioenregelingen, steeg de winst per aandeel van 0,76 naar 0,87 dollar.

De omzet daalde van 42,3 miljard naar 39,9 miljard dollar, door de afsplitsing van het Amerikaanse videobedrijf en andere desinvesteringen. Exclusief het Amerikaanse videobedrijf groeide de omzet van 36,4 miljard naar 38,1 miljard dollar. 

De divisies Mobility en WarnerMedia boekten wel omzetgroei. Bij mobiel stegen vooral de inkomsten uit de verkoop van smartphones, met 15 procent. Het bedrijf kreeg er 1,22 miljoen nieuwe abonnees bij, waarvan 928.000 voor de mobiele telefonie. Ook kwamen er 249.000 prepaid-bellers bij.

Bij zakelijk internet, de Business Wireline, daalde de omzet met 5,2 procent, omdat er in het vorige jaar extra vraag was door de coronapandemie.

Bij de divisie WarnerMedia steeg de omzet met 14,2 procent tot 8,4 miljard dollar, dankzij meer inkomsten uit content. De streamingdienst HBO Max droeg bij aan de groei van de inkomsten uit abonnementen met 15 procent. De advertentie-inkomsten daalden juist met meer dan 12 procent.

Outlook

AT&T verwachtte al dat de aangepaste winst per aandeel dit jaar met enkele procenten tot circa 5 procent zou stijgen, maar denkt nu aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te komen.

Het doel van een vrije kasstroom van 26 miljard dollar ligt op schema en voor het mondiale aantal abonnees van HBO en HBO Max verwacht het bedrijf aan de bovenkant uit te komen van de doelstelling van 70 tot 73 miljoen.

AT&T heeft "duidelijk zicht" op het bereiken van de helft van zijn kostenbesparingsdoel van 6 miljard dollar voor eind dit jaar, zei Stankey nog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Meer omzet en winst voor Dow Inc

(ABM FN-Dow Jones) Dow Inc. heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet en de resultaten sterker zien stijgen dan verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse chemiebedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,75 dollar per aandeel, waarvoor door analisten geraadpleegd door FactSet 2,56 dollar per aandeel was verwacht. In het derde kwartaal van 2020 was dit nog slechts 0,50 dollar.

De winst voor belastingen ging van 42 miljoen naar krap 2,5 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,7 miljard dollar, waar een jaar eerder nog sprake was van een klein verlies van 1 miljoen dollar.

De omzet liep dan ook op van 9,7 miljard naar ruim 14,8 miljard dollar. Op kwartaalbasis meldde Dow een omzetplus van 7 procent. Vooraf was er door analisten een omzet van 14,3 miljard dollar voorzien.

Dow zag de volumes met 2 procent op jaarbasis stijgen.

Topman Jim Fitterling zei in een toelichting dat de groei werd gerealiseerd ondanks de hogere energiekosten en verstoringen in de aanvoerketen.

Dow rekent op een robuuste vraag voor de rest van het jaar, en dat deze trend doorzet in 2022.

Begin deze maand zei Dow tijdens een beleggersdag dat het de onderliggende EBITDA met meer dan 3 miljard dollar wil opvoeren.

Het aandeel Dow Inc noteerde donderdag in aanloop naar de opening van de reguliere handel 1,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: KBC Securities haalt Elia van kooplijst

(ABM FN) KBC Securities heeft het advies voor Elia verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 109 naar 102 euro ging. Dit bleek donderdag uit een rapport van het beurshuis. 

De Duitse regulator besliste dat netwerkbeheerders zoals Elia nog maximaal 5,07 procent rendement voor belasting mogen maken vanaf 2024. Nu is dat nog 6,91 procent.

Dit is een tegenvaller voor 50Hertz en Elia Group in het algemeen, meent KBC Securities. 

Het beurshuis had ook niet verwacht dat de rendementen, het belangrijkste element van de vergoeding, zo sterk zouden worden verlaagd. 

Elia ging uit van een totaal rendement voor 50Hertz van 9 tot 11 procent tussen 2021 en 2023. Dit zal dus volgens het beurshuis vanaf 2024 minder worden.

KBC Securities ziet daarom nu een totaal rendement van 7 tot 9 procent zodra de nieuwe norm geldt.

Dit heeft ook gevolgen voor de ramingen van KBC voor het rendement van de hele Elia groep. Voor 2024en 2025 mikt het beurshuis nu op respectievelijk 6,2 en 6,6 procent. Eerder was dat nog 7,6 en 7,9 procent.

Het aandeel Elia kelderde donderdag 5,4 procent naar 101,60 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Geslaagde beursgang Onward

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical beleeft donderdag zijn eerste beursdag, nadat er bijna 30 miljoen aandelen werden toegelaten tot de handel op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

De uitgifteprijs was 12,75 euro waarmee de marktkapitalisatie 380 miljoen euro bedroeg. Vooraf was de prijsvork tussen 11,75 en 13,75 euro gesteld.

Met de uitgifte werd 75 miljoen euro opgehaald en door uitoefening van de overtoewijzingsoptie werd dit 86,5 miljoen euro. Het bedrijf mikte vooraf op 75 tot 100 miljoen euro.

Het Zwitsers-Nederlandse bedrijf voor medische technologie, met hoofdkantoor in Eindhoven, kondigde de beursnotering in Brussel en Amsterdam in september aan. Het nieuwe kapitaal zal worden ingezet om waarde te cre√ęren voor beleggers, werknemers en vooral voor mensen met een dwarslaesie.
 
Onward ontwikkelt innovatieve therapie√ęn om functioneel herstel mogelijk te maken voor mensen met een dwarslaesie, een verlammend letsel waardoor de zenuwbanen in het ruggenmerg zijn afgekneld. Onward wil een nieuwe therapie in 2023 in de Verenigde Staten en Europa naar de markt te brengen.

Het aandeel stond donderdag rond het middaguur op 12,74 euro, wat 2 procent lager was dan de opening en 1 cent onder de uitgifteprijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel WDP

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor WDP verhoogd van 36,00 naar 38,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. 

De analisten hebben hun model na de kwartaalupdate van WDP op woensdag aangepast. De enige belangrijke verandering is terug te voeren op de herwaardering die iets hoger dan verwacht uitkwam. Voor het hele jaar rekent Kepler op 750 miljoen euro. Eerder was dit nog 555 miljoen euro. 

Kepler is van mening dat WDP in januari volgend jaar nieuwe lange termijn doelstellingen zal afgeven. ‚ÄúIntussen blijft WDP de beloftes waarmaken in een robuuste logistieke markt, met over de hele linie de laagste leegstand ooit.‚ÄĚ

Kepler ziet op dit moment echter nog maar weinig opwaarts potentieel.

Het aandeel WDP steeg donderdag 0,8 procent naar 38,66 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag verdeeld in afwachting van nieuwe impulsen en met voorlopig beter dan verwachte bedrijfsresultaten enerzijds en inflatiezorgen anderzijds als belangrijkste aandachtspunten.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 468,10 punten. De Duitse DAX liet een vlakke notering zien op 15.521,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 6.686,05 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,3 procent naar 7.200,81 punten.

Vanmiddag staan in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen op de agenda, waarvoor een aantal van 300.000 wordt voorzien. Een week eerder ging het om 293.000 aanvragen, toen een meevaller.

Verder volgen in de Verenigde Staten nog de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over oktober, de leidende indicatoren over september en de bestaande woningverkopen over dezelfde maand.

Olie noteerde donderdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 82,86 dollar, terwijl voor een december-future Brent 84,97 dollar werd betaald, een daling van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1641. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1649 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1652 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2021 gestegen, maar onderliggend zwakte de groei wel weer af. Het aandeel Unilever noteerde 4,1 procent hoger in koers.

Randstad heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, de omzet en de resultaten zien stijgen en maakt zich op voor een nieuwe CEO. De koers van het aandeel noteerde 6,1 procent hoger.

In Parijs noteerden een zevental koersen een verlies van meer dan twee procent, onder aanvoering van de koers van het aandeel Eurofins Scientific waar 4,8 procent verloren ging. Daar stonden zes aandelen met een winst van meer dan 2 procent tegenover. Hermès International sprong er met zijn koerswinst van 2,7 procent het meeste uit.

Frankfurt hield winnaars en verliezers redelijk in evenwicht, maar ook hier tekenden zich scherpe koersafwijkingen af, waaronder die voor het aandeel Volkswagen waar 3,5 procent vanaf ging. Merck KGaA zag zijn aandelenkoers met 3,1 procent oplopen.

Mijnbouwers hadden het in Londen lastig, met verliezen van 3,5 en 4,3 procent voor BHP en Anglo American. Rio Tinto zat daar tussenin met een koersdaling van 3,7 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,4 procent tot 4.536,20 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 35.609,34 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.121,68 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Brussel krijgt tik

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdag een pak lager. De Bel20 index verloor 0,8 procent tot 4.186,63 punten en deed het daarmee nog een stuk slechter dan onze buurlanden.

De stroom aan bedrijfscijfers leidt momenteel de aandacht af van de thema’s die beleggers de voorafgaande weken nog schrik aanjoegen. Zo koerste de Amerikaanse treasury met een looptijd van 10 jaar woensdag naar het hoogste niveau in 5 maanden, terwijl de Duitse producentenprijzen in september de grootste stijging lieten zien sinds de oliecrisis in 1974.

De hogere prijzen zijn overal voelbaar wat de kosten voor gezinnen en bedrijven verhoogd.

‚ÄúOns basisscenario is nog steeds dat die inflatie zal terugvallen, alleen verwachten we dit iets later, eerder in de tweede jaarhelft van 2022‚ÄĚ, stelde Vincent Juvyns, marktstrateeg bij JPMorgan Asset Management. ‚ÄúMen ziet toch meer en meer factoren die van structurele aard zijn. Pas eind maart zal het iets beter beginnen gaan op logistiek vlak. Wat energieprijzen betreft moeten we ons echter voorbereiden op strutureel hogere prijzen door het achter ons laten van de fossiele brandstoffen.‚ÄĚ

De Amerikaanse bedrijfscijfers overtreffen momenteel in grote meerderheid de verwachtingen. Grote bedrijven meldden dat ondanks tekorten aan arbeidskrachten, hogere grondstofprijzen en problemen in de toeleveringsketen de winst niet substantieel wordt aangetast, tot vreugde van beleggers.

De olieprijzen noteren iets lager, terwijl de euro/dollar op 1,1637 noteerde.

Naast de bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog voor met name Amerikaanse macrocijfers, waaronder de wekelijkse steunaanvragen en de bestaande woningverkopen in september.

Stijgers en dalers

In een rode Bel20 index konden Aedifica en Telenet nog respectievelijk 1,0 en 0,9 procent stijgen.

De sterkste daler was Elia, met een verlies van 5,0 procent. De netbeheerder en haar concurrenten mogen van de Duitse toezichthouder nog maximaal 5,07 procent rendement voor belasting op eigen vermogen binnenhalen vanaf 2024. Volgens ING is de precieze impact nog onduidelijk maar zal de beslissing wel een aanzienlijke impact hebben op de resultaten. KBC Securities verlaagde ook het koersdoel.

Plantagebedrijf Sipef zag in de eerste negen maanden de volumes sterk stijgen en zag ook de palmolieprijzen zeer hoog gaan, wat ruimte bood om ook de volume- en winstverwachtingen te verhogen. KBC verhoogde het koersdoel door de regen aan positief nieuws en het aandeel was de sterkste stijger op de tweede rij met een plus van 3,9 procent.

De omzet van Orange Belgium steeg in het derde kwartaal met 3,3 procent op jaarbasis van 335,3 miljoen tot 346,3 miljoen euro. De EBITDA na leases bedroeg 96,7 miljoen euro. Daarmee wist Orange iets beter dan verwacht te presteren. De analistenconsensus samengesteld door het bedrijf zelf rekende op een omzet van 345,2 miljoen euro en een EBITDA na leases van 91,2 miljoen. ING sprak van zeer goede cijfers. Het aandeel won 1,6 procent.

Kinepolis moest 2,6 procent prijsgeven.

De nieuwe gecombineerde orale anticonceptiepil Estelle van Mithra is nu verkrijgbaar in Belgi√ę via partners Richter en Ceres Pharma. Het aandeel won 0,9 procent.

Bij de kleinere aandelen won Biotalys 3,1 procent en daalde MDxHealth 1,6 procent. In het derde kwartaal boekte MDxHealth 5,5 miljoen dollar aan omzet, ofwel 23 procent meer dan een jaar eerder.

Wereldhave Belgium ziet haar winstgevendheid herstellen na de coronacrisis en profiteerde van een hoog invorderingspercentage en een hoge bezettingsgraad. Het aandeel steeg 0,2 procent.

Azelis verwerft een groot belang in Umongo zonder financi√ęle details te vermelden. Azelis steeg 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Vertrouwen Belgische consumenten neemt af

(ABM FN) Het vertrouwen onder Belgische consumenten is in oktober gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Nationale Bank van Belgi√ę.¬†

De index daalde van 8 in september tot 4 deze maand. 

Daarmee bereikte het vertrouwen weer hetzelfde niveau als in mei, aldus de centrale bank. 

Volgens de NBB blijven alleen de verwachtingen voor de werkgelegenheid positief. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Barco lichtjes

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor Barco licht verlaagd van 25,00 naar 24,50 euro, terwijl het koopadvies gehandhaafd werd.

Na de kwartaalupdate van woensdag hebben de analisten de verwachtingen voor de aangepaste EBITDA met 5 procent verlaagd, op basis van de herziene outlook die Barco afgaf.

Het belangrijkste uit de update is dat Clickshare en de Cinema divisie herstel lieten zien.

Daarom zijn de analisten ook van mening dat een late herstel nog altijd in de maak is, hoewel de problemen met de aanvoelingsketen op korte termijn voor problemen kan zorgen.

Het aandeel Barco steeg donderdag nog eens 3,2 procent tot 19,43 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: omzet Intertrust valt tegen

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en de aangepaste winst van Intertrust waren fors lager dan verwacht in het derde kwartaal. Dat meldde Degroof Petercam in een rapport.

De autonome omzetgroei van 0,6 procent was fors lager dan de 3,4 procent waar de analisten op hadden gerekend. Omdat er veel personeel vertrok, bleef er werk op de plank liggen totdat er nieuwe mensen zijn ingewerkt. "Dit is in het verleden vaker voorgekomen , merkte analist Michael Roeg op.

Het aangepaste EBITA-resultaat was in lijn met de verwachtingen, afgezien van de bijzondere kosten die Intertrust al had aangekondigd in verband met herstelwerk om te voldoen aan regelgeving.

Intertrust denkt dit jaar op een omzetgroei uit te kunnen komen van 2 tot 4 procent bij een marge van 31 tot 32 procent. Na negen maanden staan deze teller op 2,3 procent en 29,4 procent, volgens Roeg.

Intertrust maakte melding van een sterk pijplijn aan nieuwe opdrachten en nieuwe contracten die vanaf het vierde kwartaal de omzet moeten steunen.

Degroof Petercam heeft een koopadvies en koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel Intertrust stond donderdag 3,7 procent lager op 13,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: groei ConfirmMDx van MDxHealth vertraagt

(ABM FN) Hoewel MDxHealth op jaarbasis een groei van de volumes van ConfirmMDx rapporteerde, toonden de testvolumes een kleine vertraging op kwartaalbasis. Dit stelde analist Laura Roba van Degroof Petercam donderdag in reactie op de kwartaalupdate van het diagnosticabedrijf. 

Na vier kwartalen van opeenvolgende groei voor ConfirmMDx, zag Roba een daling van 8 procent van de volumes op kwartaalbasis. Dit betekent wel nog steeds een stijging van 5 procent op jaarbasis, aldus Roba.

ConfirmMDx is goed voor 90 procent van de omzet van MDxHealth, aldus de analist. 

Volgens de analist zal de vergoedingen van SelectMDx in de Verenigde Staten de volumes voor deze test ondersteunen, waardoor ook betere marges geboekt zullen worden.

De analist benadrukte wel dat de coronapandemie nog steeds voor onzekerheid zorgt. 

Vanwege het gebrek aan vooruitzichten en belangrijke verkoopcijfers, maar ook het beperkte zicht op toekomstige volume- en omzetgroei blijft Degroof Petercam bij het Houden advies. Het koersdoel ligt op 1,10 euro. 

Het aandeel MDxHealth daalde donderdag 2,0 procent naar 1,21 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: KBC verhoogt koersdoel op Sipef

(ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Sipef verhoogd van 61,00 naar 68,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Volgens de bank waren de palmolievolumes in het derde kwartaal iets sterker dan verwacht gestegen. De hoge prijzen, die Sipef ook ziet aanhouden, zorgden dan weer voor een verhoging van de verwachtingen. De plantageholding gaat nu uit van een recurrente winst van 80 miljoen dollar tegenover 60 tot 70 miljoen.

Het aandeel steeg donderdag 4,4 procent op 59,00 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

ABN AMRO rondt verkoop Maas Capital af

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de verkoop afgerond van Maas Capital. Dat maakte de bank donderdag bekend.

De desinvestering werd al aangekondigd op 8 juni dit jaar. Het onderdeel bezat een portefeuille met belangen in bedrijven die zich bezighouden met vervoer, ofshore-dienstverlening en andere diensten.

Door de verkoop verbeteren de kapitaalratio's van de bank iets. De bank wil voortaan vooral belangen nemen in duurzame sectoren en digitalisering.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: lager rendement Duitsland negatieve impact voor Elia

(ABM FN) De rendementen van Elia in Duitsland zullen vanaf 2024 fors onder druk komen te staan, maar de precieze impact is nog niet helemaal duidelijk. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING na het nieuws van lagere regulatoire rendementen voor netbeheerders in Duitsland van woensdag.

Toezichthouder BNetzA publiceerde een aanzienlijk lagere toegestane vergoeding voor de periode 2024-2028, 4,13 procent tegenover 5,64 procent voor 2021-2023. ING schat dat de gereguleerde rendementen voor 50Hertz met een kwart zullen dalen, wat kan leiden tot een 10 tot 15 procent lagere nettowinst voor 50Hertz en 5 tot 10 procent voor Elia vanaf 2024.

Voor ING zorgt dit alles voor wat onzekerheid. Ten eerste stellen ze niet te weten waarop Elia reeds rekende. "We weten evenmin welke effici√ęntiemaatregelen Elia zou kunnen nemen om het gereguleerde rendement te behouden en wat de impact zal zijn op het niet-gereguleerde gedeelte", aldus Mulder.

ING behoudt wel het Houden advies met koersdoel van 90,00 euro.

Het aandeel daalde donderdag 3,7 procent naar 103,40 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Beursblik: goede cijfers Orange Belgium

(ABM FN) Orange Belgium heeft zeer goede cijfers voor het derde kwartaal gepresenteerd. Dit stelde analist David Vagman van ING in reactie op de kwartaalupdate van het telecombedrijf van donderdagochtend. 

De EBITDA na leases was 5 procent beter dan verwacht, terwijl Orange ook aanzienlijk meer klanten wist aan te trekken dan verwacht, aldus Vagman. 

Verder is de analist te spreken over de ‚Äúaanzienlijke outlookverhoging voor de EBITDAaL‚ÄĚ.¬†

Voor de EBITDA na leases zei Orange de bandbreedte van 320 miljoen tot 340 miljoen euro vermoedelijk licht te kunnen overtreffen, rekening houdend met de positieve resultaten en de betere context op het vlak van de volksgezondheid.

Volgens de analist gaat het om een verhoging van 5 procent.  De nieuwe outlook ligt dan ook in lijn met de verwachtingen van de analist zelf. ING rekent op een EBITDAaL van 345,9 miljoen euro, en de consensus op 337,6 miljoen euro. 

De nieuwe outlook zal volgens de analist tot een verhoging van ten minstens 2 procent van de consensusverwachtingen leiden. 

ING handhaafde het koopadvies voor ING met een koersdoel van 30,00 euro. 

Het aandeel Orange Belgium steeg donderdag 2,0 procent tot 20,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brusselse beurs lager geopend

(ABM FN) De Brusselse beurs is donderdag een pak lager geopend. Enkele bedrijven openden de boeken over het derde kwartaal.

De Bel20 ging kort na opening 0,7 procent lager tot 4.191,78 punten.

In de sterindex ging WDP er als één van de weinigen 0,4 procent op vooruit, terwijl Elia juist 2,1 procent moest prijsgeven. De hoogspanningsnetbeheerder kondigde woensdagavond slecht nieuws aan waarbij het bedrijf van de regulator minder winst mag maken vanaf 2024.

Op de tweede rij kreeg Sipef er 3,3 procent bij na groeicijfers en een verhoging van de outlook. Orange Belgium ging er na de resultaten ook 1,7 procent op vooruit. Het telecombedrijf werd ook iets optimistischer over de prestaties in 2021. Aan de andere kant stond Kinepolis met een verlies van 1,2 procent.

Bij de kleine aandelen van de BelSmall steeg Biotalys 1,3 procent. Daar stond MDxHealth tegenover met een min van 3,7 procent na cijfers te hebben gepubliceerd.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Azelis neemt Umongo over

(ABM FN) Azelis verwerft een groot belang in Umongo. Dit maakte de beursnieuweling donderdagochtend bekend zonder financi√ęle details te geven.¬†

Azelis koopt 90 procent van de aandelen Umongo van Omnia Group.

Zo wil Azelis zijn voetdruk op het Afrikaanse continent versterken. 

Bij Umongo, een distributeur van smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen, werken 35 mensen.

De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond worden.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Mithra lanceert anticonceptiepil in Belgi√ę

(ABM FN) De nieuwe gecombineerde orale anticonceptiepil Estelle van Mithra is nu verkrijgbaar in Belgi√ę via partners Richter en Ceres Pharma. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het farmabedrijf gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen.¬†

Richter brengt de pil onder de merknaam Drovelis naar de markt en Ceres Pharma onder de merknaam Lydisilka.

"Na de succesvolle lancering van Estelle in de Verenigde Staten, Canada en verschillende Europese landen, zijn we bijzonder verheugd dat het eerste product op basis van estetrol wordt gelanceerd in ons land, waar het project van start ging en met succes werd ontwikkeld", stelde CEO Leon Van Rompay. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Bel20 vermoedelijk lager van start

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag naar verwachting lager van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index wezen donderdag ongeveer een uur voor de beursbel op een verlies van ongeveer een half procent.

De Brusselse beurs sloot woensdag nog in het groen. Dankzij zwaargewicht AB InBev kon de Bel20 iets meer terrein winnen dan de buurlanden, met een plus van 0,5 procent op 4.221,06 punten. 

De stroom aan bedrijfscijfers leidt momenteel de aandacht af van de thema’s die beleggers de voorafgaande weken nog schrik aanjoegen. Zo koerste de Amerikaanse treasury met een looptijd van 10 jaar woensdag naar het hoogste niveau in 5 maanden, terwijl de Duitse producentenprijzen in september de grootste stijging lieten zien sinds de oliecrisis in 1974. De kerninflatie in de eurozone bleek in september evenwel te zijn uitgekomen op 1,9 procent, en dit stelde beleggers gerust.

Wall Street zat de afgelopen jaren tijdens cijferseizoenen steeds in de lift en daar lijkt het nu vooralsnog weer op. De Dow Jones index sloot woensdagavond met een winst van 0,4 procent op een recordstand. 

De Amerikaanse bedrijfscijfers overtreffen momenteel in grote meerderheid de verwachtingen. Grote bedrijven meldden dat ondanks tekorten aan arbeidskrachten, hogere grondstofprijzen en problemen in de toeleveringsketen de winst niet substantieel wordt aangetast, tot vreugde van beleggers. Onder meer Verizon Communications, Abott Laboratories en Micron Technology zaten woensdag in de lift na cijferrapportages. 

Nabeurs was het de beurt aan onder meer Tesla en IBM. De producent van elektrische auto’s Tesla bleek het afgelopen kwartaal een recordwinst te hebben geboekt, met name dankzij het vermogen van het bedrijf om zich door de aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen te navigeren. Vooral het vermogen om zelfs chips te maken gaf Tesla een voorsprong op de concurrentie. 

De autofabrikant boekte een winst van 1,6 miljard dollar, een stijging van 331 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder, met een recordomzet van 13,8 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 1,3 miljard dollar en een omzet van 13,6 miljard dollar. In de handel nabeurs deed het aandeel een stapje terug. De koers is de afgelopen 12 maanden al ruimschoots verdubbeld. 

De omzetontwikkeling van computerreus IBM stelde daarentegen teleur. De omzet steeg wel licht van 17,56 miljard dollar in het derde kwartaal van 2020 naar 17,62 miljard dollar het afgelopen kwartaal, maar analisten rekenden op een omzet van 17,8 miljard dollar. ‚ÄėBig Blue‚Äô verloor in de elektronische handel nabeurs ruim 4 procent van zijn beurswaarde.

Vanmiddag rapporteren in Amerika onder meer American Airlines, AT&T en Dow. Nabeurs komen Intel en Snap met cijfers door. 

In Azi√ę blijven de hoofdindices vanochtend overwegend dichtbij huis, met uitzondering van de beurs in Tokio die maar liefst 1,5 procent prijs geeft. De aandacht gaat onder meer uit naar Evergrande. Na ruim 2 weken ging de handel in aandelen van de met schulden overladen projectontwikkelaar in Hongkong weer van start en het aandeel verloor bijna 11 procent.¬†

De olieprijzen noteren daarnaast vanochtend vlak na een winst voor de Amerikaanse olie-future. woensdagavond in New York van 1,2 procent op 83,42 dollar per vat. 

Naast de bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog voor met name Amerikaanse macrocijfers, waaronder de wekelijkse steunaanvragen en de bestaande woningverkopen in september.

Bedrijfsnieuws

Elia en haar concurrenten mogen van de Duitse toezichthouder nog maximaal 5,07 procent rendement voor belasting op eigen vermogen binnenhalen vanaf 2024. 

De omzet van Orange Belgium steeg in het derde kwartaal met 3,3 procent op jaarbasis van 335,3 miljoen tot 346,3 miljoen euro. De EBITDA na leases bedroeg 96,7 miljoen euro. Daarmee wist Orange iets beter dan verwacht te presteren. De analistenconsensus samengesteld door het bedrijf zelf rekende op een omzet van 345,2 miljoen euro en een EBITDA na leases van 91,2 miljoen. 

Plantagebedrijf Sipef zag in de eerste negen maanden de volumes sterk stijgen en zag ook de palmolieprijzen zeer hoog gaan, wat ruimte bood om ook de volumeverwachtingen te verhogen. 

In het derde kwartaal boekte MDxHealth 5,5 miljoen dollar aan omzet, ofwel 23 procent meer dan een jaar eerder. 

De nieuwe gecombineerde orale anticonceptiepil Estelle van Mithra is nu verkrijgbaar in Belgi√ę via partners Richter en Ceres Pharma.¬†

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,4 procent tot 4.536,20 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 35.609,34 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.121,68 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

MDxHealth boekt meer omzet

(ABM FN) MDxHealth heeft in het derde kwartaal de omzet zien stijgen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het diagnosticabedrijf. 

In het derde kwartaal boekte MDxHealth 5,5 miljoen dollar aan omzet, ofwel 23 procent meer dan een jaar eerder. 

De testvolumes voor ConfirmMDx stegen met 5 procent tot 3.748 stuks, maar voor SelectMDx daalden de volumes met 1 procent tot 3.218. 

Eind september had MDxHealth nog 24,7 miljoen dollar in kas. 

CEO Michael K. McGarrity zei in een toelichting dat de volumes in het derde kwartaal nog be√Įnvloed werden door de pandemie. Toch blijft het bedrijf vertrouwen hebben in de groeistrategie, aldus de topman.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Sipef ziet stevige groei en verhoogt outlook

(ABM FN) Sipef heeft in de eerste negen maanden de volumes sterk zien stijgen en zag ook de palmolieprijzen zeer hoog gaan, wat ruimte bood om ook de volumeverwachtingen te verhogen. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het plantagebedrijf.

Niets dan positief nieuws in het kwartaalrapport van Sipef. Te beginnen met de volumes. Die stegen in de eerste negen maanden met 18,1 procent op jaarbasis, aldus de plantagehouder. Er werd 291.668 ton palmolie geproduceerd. Vorige jaren had Sipef vaak te maken met slechte agronomische omstandigheden, maar dit was nu niet het geval.

In combinatie met de prijzen zorgt dit voor mooie resultaten. De prijsomgeving dit jaar was tot nu toe stabiel en zeer positief, stelde het bedrijf. Bovendien denkt Sipef dat die hoge prijzen zullen aanhouden in het huidige trimester en mogelijks ook in 2022. Momenteel bereiken de prijzen ‚Äúpieken , ongekend in het laatste decennium.‚ÄĚ

Verder is de versoepeling van de exporttaksen uit Indonesi√ę deze zomer goed nieuws geweest en wist Sipef door de verkoop van activa de schulden zeer stevig te verlagen. Tegen het jaareinde zou de nettoschuldpositie gehalveerd moeten zijn.

De volumes rubber en thee gingen overigens wel stevig achteruit, de theeproductie viel in het derde kwartaal zelfs helemaal weg door de verkoop van die activiteiten. De bananenproductie bleef min of meer stabiel.

Outlook

De eerder voorspelde volumegroei met 10 procent zou ruimschoots moeten overtroffen worden, behoudens onverwachte weersomstandigheden, aldus Sipef.

De jaarresultaten van Sipef zouden rond de 80 miljoen dollar liggen, nog te verhogen met de meerwaarde van 11 miljoen dollar op de verkoop van PT Melania.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Orange Belgium presteert iets beter dan verwacht

(ABM FN) Orange Belgium heeft in het derde kwartaal iets betere resultaten geboekt dan door analisten verwacht werd. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het telecombedrijf. 

De omzet steeg in het derde kwartaal met 3,3 procent op jaarbasis van 335,3 miljoen tot 346,3 miljoen euro. Deze stijging is volgens Orange voornamelijk te danken aan de hogere omzet uit de retaildiensten, die met 4,8 procent steeg tot 241,7 miljoen euro, maar ook de groothandelsinkomsten stegen. 

De EBITDA na leases bedroeg 96,7 miljoen euro, ofwel een stijging van 8,1 procent op jaarbasis. Dit is volgens het telecombedrijf toe te schrijven aan een combinatie van een hogere omzet uit retaildiensten en de aanhoudende kostenbeheersing. 

Daarmee wist Orange iets beter dan verwacht te presteren. De analistenconsensus samengesteld door het bedrijf zelf rekende op een omzet van 345,2 miljoen euro en een EBITDA na leases van 91,2 miljoen. 

De EBITDAaL marge kwam uit op 27,9 procent. Dat is 1,3 procentpunt meer op jaarbasis.

De operationele kasstroom spoot zelfs 18,9 procent hoger naar 56,5 miljoen euro. 

De nettoschuld werd bijna gehalveerd van 135,3 miljoen tot 63,3 miljoen euro. 

Verder heeft Orange in het derde kwartaal voor 40,2 miljoen euro ge√Įnvesteerd, wat iets lager is dan een jaar eerder.

‚ÄúOrange Belgium is in het derde kwartaal solide commerci√ęle prestaties blijven leveren, mede dankzij de recente verbeteringen aan de Go-portefeuille en de continue groei van onze convergente formules‚ÄĚ, aldus CEO Xavier Pichon in een toelichting op de cijfers.¬†

Outlook 

‚ÄúIn het licht van deze resultaten, en gezien de verbeterde context op het vlak van de volksgezondheid, verwachten we onze EBITDAaL-vooruitzichten licht te overtreffen‚ÄĚ, benadrukte CFO Antoine Chouc verder. Wel blijven de vooruitzichten voor de omzet en de eCapex ongewijzigd, voegde de CFO toe.

Voor 2021 rekent Orange Belgium op een omzetgroei tussen 0 en 5 procent. Verder rekent Orange Belgium op investeringen van 200 miljoen tot 220 miljoen euro.

Voor de EBITDA na leases zei Orange de bandbreedte van 320 miljoen tot 340 miljoen euro vermoedelijk licht te kunnen overtreffen, rekening houdend met de positieve resultaten en de betere context op het vlak van de volksgezondheid.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen openen lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. 

IG voorziet een openingsverlies van 36 punten voor de Duitse DAX, een min van 14 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 22 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn woensdag nog hoger gesloten.

De Europese aandelenmarkten hadden woensdag moeite richting te kiezen, terwijl de markt een reeks belangrijke kwartaalpublicaties verwerkte. De wereldwijde zorgen over de stijgende inflatie waren ook woensdag een belangrijk punt van focus.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september op jaarbasis 3,4 procent gestegen, tegen een stijging van 3,0 procent in augustus. In het Verenigd Koninkrijk bedroeg de inflatie in september 3,1 procent, wat iets lager was dan in de maand ervoor, terwijl de producentenprijzen op jaarbasis met 6,7 procent stegen. In Duitsland stegen de producentenprijzen in september zelfs met 14,2 procent, in vergelijking met 12,0 procent in augustus.

"Het was een nogal trage dag voor de markten in Europa vandaag met weinig richting, met de nadruk op bedrijfscijfers en stijgende inflatierisico's", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Bedrijfsnieuws

Nestlé heeft in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 8 procent meer omzet geboekt en verhoogde daarom de omzetraming voor het hele jaar opnieuw. Het aandeel sloot bijna 3,0 procent hoger. Morgenochtend opent concurrent Unilever de boeken. Unilever sloot ruim een procent hoger. Danone steeg circa 1,5 procent,

ASML heeft in het derde kwartaal weinig verrassende resultaten geboekt. Kempen merkte op dat ASML wat voorzichtiger uit de hoek kwam dan voorheen ten aanzien van de geheugenmarkt. Het aandeel daalde desondanks 3,5 procent.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien teruglopen, terwijl de omzet wel steeg. Het bedrijf handhaafde de outlook. AkzoNobel daalde circa 1,3 procent.

Deliveroo heeft in het derde kwartaal de resultaten zien aantrekken en werd optimistischer over de groei van de brutotransactiewaarde. De koers van het aandeel eindigde in Londen ruim 3,5 procent hoger. Sectorgenoot Just Eat Takeaway won in Amsterdam circa 0,6 procent. Morgen staat een beleggersdag van de Nederlandse maaltijdbezorger geagendeerd.

Burberry heeft in Jonathan Akeryod zijn nieuwe CEO gevonden. Het aandeel steeg bijna 2,0 procent.

In Parijs ging Hermes aan kop met een winst van ruim 2,0 procent, terwijl Renault ruim 2,5 procent lager noteerde.

In Frankfurt won Bayer ruim 2 procent, RWE steeg circa 1,8 procent en Deutsche Boerse daalde ruim 2,3 procent.

Euro STOXX 50          4.172,17 (+0,1%)
STOXX Europe 600       470,07 (+0,3%)
DAX                    15.522,92 (+0,1%)
CAC 40                 6.705,61 (+0,5%)
FTSE 100               7.223,10 (+0,1%)
SMI                    12.013,15 (+0,6%)
AEX                    805,47 (+0,4%)
BEL 20                 4.221,06 (+0,5%)
FTSE MIB               26.581,77 (+0,9%)
IBEX 35                9.017,90 (+0,2%)


AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag in het rood.

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag wel hoger gesloten.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de afgelopen dagen gestegen, na sterke kwartaalcijfers. Grote bedrijven meldden dat tekorten aan arbeidskrachten, hogere grondstofprijzen en problemen in de toeleveringsketen de winst niet substantieel hebben aangetast, wat beleggers geruststelde.

Volgens Kiran Ganesh, een multi-assetstrateeg van UBS Global Wealth, nemen markten even een adempauze na de zeer sterke prestaties. "De winsten zijn tot nu toe erg goed en worden breed gedragen. Daarbij wordt met name gelet op de marges en opmerkingen over inputkosten en we hebben niet echt gezien dat daar veel zorgen over bestaan", zei Ganesh. "Dit is wat de rally echt heeft ondersteund."

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6,3 procent. De marktindex daalde van 686,1 naar 643,0.

De tweede helft van de handelsdag werd gedomineerd door de publicatie van het Beige Book. De Federal Reserve sprak van een een bescheiden tot matige groei van de Amerikaanse economie in de afgelopen zomerperiode, met name als gevolg van de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Verstoringen in de toeleveringsketen en arbeidstekorten drukten tevens op de groei.

Wat de inflatie betreft meldde het verslag dat in de meeste districten sprake was van een aanzienlijke stijging van de prijzen. De verwachtingen voor de toekomstige prijsgroei varieerde, waarbij sommigen verwachtten dat de prijzen hoog zullen blijven of zelfs verder zullen stijgen, terwijl anderen verwachtten dat de prijzen in de komende twaalf maanden matig zullen stijgen.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 0,98 dollar, hoger op 83,42 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente data van Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index van oktober, gevolgd door de leidende indicatoren en bestaande woningverkopen van september.

Bedrijfsnieuws

Verizon Communications heeft de outlook voor het hele boekjaar verhoogd, na een sterk derde kwartaal, waarin de omzet met meer dan 4 procent steeg en de winst zelfs met bijna 46 procent. De aangepaste winst per aandeel zal dit jaar vermoedelijk tussen 5,35 en 5,40 dollar liggen. Eerder werd door Verizon gerekend op 5,25 tot 5,35 dollar. Het aandeel steeg ruim 2,0 procent.

Abbott Laboratories heeft zijn jaaroutlook verhoogd, nadat het in het derde kwartaal de resultaten verder heeft zien oplopen.  Het aandeel won ruim 3,0 procent.

Dinsdagavond opende Netflix al de boeken. De videodienst wist het afgelopen kwartaal fors meer abonnees te verleiden. Dat werd toegeschreven aan het succes van 'Squid Game' en 'The Witcher’. Netflix kreeg er 4,4 miljoen betalende abonnees bij, wat ruim boven de eigen voorspelling was, van 3,5 miljoen, en ook fors meer dan de 3,78 miljoen die analisten gemiddeld hadden verwacht. Het aantal abonnees komt daarmee op ruim 213 miljoen. Het bedrijf verwacht er in het vierde kwartaal 8,5 miljoen abonnees bij te krijgen. Netflix daalde ruim 2,0 procent.

Micron Technology gaat tot en met 2030 meer dan 150 miljard dollar investeren in de productie van geheugenchips en in R&D. Het aandeel noteerde bijna 1,0 procent hoger.

S&P 500 index              4.536,19 (+0,4%)
Dow Jones index            35.609,34 (+0,4%)
Nasdaq Composite           15.121,68 (-0,1%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld.

Nikkei 225                     28.784,33 (-1,6%)
Shanghai Composite      3.603,62 (+0,5%)
Hang Seng                    26.060,26 (-0,3%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1651. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1652 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1644 op de borden.

USD/JPY Yen   114,06
EUR/USD Euro  1,1651
EUR/JPY Yen   132,88

MACRO-AGENDA:
06:30 Consumentenvertrouwen - Oktober (NL)
06:30 Werkloosheid - September (NL)
11:00 Consumentenvertrouwen - Oktober (Bel)
14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
14:30 Philadelphia Fed index - Oktober (VS)
16:00 Leidende indicatoren - September (VS)
16:00 Bestaande woningverkopen - September (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
07:00 Carrefour - Cijfers derde kwartaal (Fra)
07:00 SAP - Cijfers derde kwartaal (Dld)
08:00 Barclays - Cijfers derde kwartaal (VK)
13:00 American Airlines - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 AT&T - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 Dow Inc - Cijfers derde kwartaal (VS)
15:00 Nucor - Cijfers derde kwartaal (VS)
22:00 Intel - Cijfers derde kwartaal (VS)
22:00 Snap - Cijfers derde kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 242 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot circa 242 miljoen. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met ruim 45,2 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 731.263.

Het totaal aantal offici√ęle besmettingen in India ligt op meer dan 34,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 452.651.

Brazili√ę is het derde land wereldwijd qua besmettingen met bijna 21,7 miljoen gevallen en 604.228 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 8,63 miljoen. Frankrijk zit op 7,20 miljoen gevallen. Spanje telt 4,99 miljoen besmettingen, Itali√ę ruim 4,72 miljoen en Duitsland circa 4,43 miljoen.

In Nederland staat het aantal offici√ęle besmettingen nu op 2.099.103 tegen 2.094.470 een dag eerder. In Belgi√ę staat het aantal gevallen momenteel op 1.299.439. Dat waren er een dag eerder 1.292.887.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 109.004 coronagevallen geregistreerd tegen 108.979 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 4,92 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder bijna 6,7 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financi√ęle agenda voor Belgi√ę tot en met donderdag 28 oktober 2021

DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

07:00 Orange Belgium - Cijfers derde kwartaal
07:00 Sipef - Cijfers derde kwartaal
00:00 MDxHealth - Cijfers derde kwartaal

VRIJDAG 22 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Maandag 25 OKTOBER 2021

17:40 Vastned Retail Belgium - Cijfers derde kwartaal

DINSDAG 26 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 27 OKTOBER 2021

07:00 Melexis - Cijfers derde kwartaal
17:40 Cofinimmo - Cijfers derde kwartaal

DONDERDAG 28 OKTOBER 2021

07:00 AB InBev - Cijfers derde kwartaal
07:00 Kinepolis - Cijfers derde kwartaal
07:00 Ontex - Cijfers derde kwartaal
07:00 Solvay - Cijfers derde kwartaal
07:00 Telenet - Cijfers derde kwartaal
17:45 Quest for Growth - Cijfers derde kwartaal
18:00 Exmar - Cijfers derde kwartaal

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

PPG presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks verstoringen in de toeleveringsketen, waardoor het coatingsbedrijf niet aan de robuuste vraag kon voldoen. Dit meldde de Amerikaanse verfspecialist woensdag nabeurs.

De verstoringen in de toeleveringsketen verergerden in de loop van het kwartaal, waardoor de eigen output en de activiteiten van klanten onder druk kwamen te staan, zei ceo Michael H. McGarry. "Hoewel de algemene vraag gedurende het kwartaal robuust bleek, weerhielden deze verstoringen ons ervan onze orderboeken volledig in te lossen", voegde hij toe.

Het concern boekte een omzet van 4,37 miljard dollar, in vergelijking met 3,69 miljard dollar een jaar eerder. Analisten vooraf geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 4,25 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 344 miljoen dollar, tegenover 442 miljoen dollar een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,43 dollar, tegen 1,86 dollar per aandeel vorig jaar.

De aangepaste winst kwam uit op 1,69 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 1,59 dollar per aandeel.

Het aandeel PPG Industries noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Tesla overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft het afgelopen kwartaal een recordwinst geboekt, met name dankzij het vermogen van het bedrijf om zich door de aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen te navigeren. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de fabrikant van elektrische auto's. 

"Een verscheidenheid aan uitdagingen, waaronder tekorten aan halfgeleiders en congestie in havens hebben invloed gehad op ons vermogen om fabrieken op volle snelheid te laten draaien", zei het concern.

De autofabrikant boekte een winst van 1,6 miljard dollar, een stijging van 331 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder, met een recordomzet van 13,8 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 1,3 miljard dollar en een omzet van 13,6 miljard dollar.

Tesla leverde het afgelopen kwartaal circa 241.300 voertuigen af, een stijging van circa 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groei werd ondersteund door een stijging van de verkoop van auto's die in China zijn gemaakt, de thuisbasis van Tesla's grootste autofabriek gemeten naar productie.

Analisten verwachten dat het aantal leveringen in het huidige kwartaal zal blijven stijgen tot circa 266.000 voertuigen, waardoor het bedrijf in 2021 bijna 900.000 voertuigen aan klanten zal afleveren. Het bedrijf zelf heeft gezegd het aantal leveringen in 2021 met meer dan 50 procent te willen verhogen ten opzichte van vorig jaar. In 2020 leverde het concern circa 0,5 miljoen voertuigen af.

Het aandeel Tesla noteerde woensdag nabeurs in de elektronische handel 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Omzet IBM stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) IBM heeft het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn was met de verwachtingen. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de Amerikaanse computerreus.

"Met de splitsing van Kyndryl begin volgende maand zet IBM de volgende stap in onze evolutie als platformgericht hybride cloud- en AI-bedrijf", zei ceo Arvind Krishna. De bestuurder zei er alle vertrouwen in te hebben de doelstellingen op middellange termijn van een omzetgroei van circa 5 procent en het genereren van een sterke vrij kasstroom te zullen realiseren.

IBM boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, in vergelijking met 1,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,25 dollar, tegen 1,89 dollar per aandeel vorig jaar. 

De aangepaste winst kwam uit op 2,52 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 17,56 miljard dollar in het derde kwartaal van 2020 naar 17,62 miljard dollar het afgelopen kwartaal. 

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,52 dollar per aandeel op een omzet van 17,8 miljard dollar. 

Het aandeel IBM noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 4,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 4.536,20 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 35.609,34 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.121,68 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de afgelopen dagen gestegen, na sterke kwartaalcijfers. Grote bedrijven meldden dat tekorten aan arbeidskrachten, hogere grondstofprijzen en problemen in de toeleveringsketen de winst niet substantieel hebben aangetast, wat beleggers geruststelde.

Volgens Kiran Ganesh, een multi-assetstrateeg van UBS Global Wealth, nemen markten even een adempauze na de zeer sterke prestaties. "De winsten zijn tot nu toe erg goed en worden breed gedragen. Daarbij wordt met name gelet op de marges en opmerkingen over inputkosten en we hebben niet echt gezien dat daar veel zorgen over bestaan", zei Ganesh. "Dit is wat de rally echt heeft ondersteund."

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6,3 procent. De marktindex daalde van 686,1 naar 643,0.

De tweede helft van de handelsdag werd gedomineerd door de publicatie van het Beige Book. De Federal Reserve sprak van een een bescheiden tot matige groei van de Amerikaanse economie in de afgelopen zomerperiode, met name als gevolg van de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Verstoringen in de toeleveringsketen en arbeidstekorten drukten tevens op de groei.

Wat de inflatie betreft meldde het verslag dat in de meeste districten sprake was van een aanzienlijke stijging van de prijzen. De verwachtingen voor de toekomstige prijsgroei varieerde, waarbij sommigen verwachtten dat de prijzen hoog zullen blijven of zelfs verder zullen stijgen, terwijl anderen verwachtten dat de prijzen in de komende twaalf maanden matig zullen stijgen.

De euro/dollar noteerde op 1,1652. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1644 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1632 op de borden. 

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 0,98 dollar, hoger op 83,42 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente data van Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index van oktober, gevolgd door de leidende indicatoren en bestaande woningverkopen van september.    

Bedrijfsnieuws

Verizon Communications heeft de outlook voor het hele boekjaar verhoogd, na een sterk derde kwartaal, waarin de omzet met meer dan 4 procent steeg en de winst zelfs met bijna 46 procent. De aangepaste winst per aandeel zal dit jaar vermoedelijk tussen 5,35 en 5,40 dollar liggen. Eerder werd door Verizon gerekend op 5,25 tot 5,35 dollar. Het aandeel steeg ruim 2,0 procent.

Abbott Laboratories heeft zijn jaaroutlook verhoogd, nadat het in het derde kwartaal de resultaten verder heeft zien oplopen.  Het aandeel won ruim 3,0 procent.

Dinsdagavond opende Netflix al de boeken. De videodienst wist het afgelopen kwartaal fors meer abonnees te verleiden. Dat werd toegeschreven aan het succes van 'Squid Game' en 'The Witcher’. Netflix kreeg er 4,4 miljoen betalende abonnees bij, wat ruim boven de eigen voorspelling was, van 3,5 miljoen, en ook fors meer dan de 3,78 miljoen die analisten gemiddeld hadden verwacht. Het aantal abonnees komt daarmee op ruim 213 miljoen. Het bedrijf verwacht er in het vierde kwartaal 8,5 miljoen abonnees bij te krijgen. Netflix daalde ruim 2,0 procent.

Micron Technology gaat tot en met 2030 meer dan 150 miljard dollar investeren in de productie van geheugenchips en in R&D. Het aandeel noteerde bijna 1,0 procent hoger.

Vanavond nabeurs staan IBM, PPG en Tesla nog op de agenda.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald. 

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 15 oktober zijn gedaald met 0,4 miljoen vaten tot 426,5 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden met 5,4 miljoen vaten tot 217,7 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,9 miljoen vaten tot 125,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 86,7 naar 84,7 procent.

Eerder op de dag stond de olieprijs nog onder druk, in reactie op het nieuws dat China zijn kolenvoorraden wil versterken. Beijing beloofde eerder deze week "alle noodzakelijke middelen" te gebruiken om de recordprijzen voor kolen omlaag te krijgen, zo schreef The Wall Street Journal, inclusief de introductie van binnenlandse wetten, waarmee de regering de winst en prijzen voor essenti√ęle goederen kan beperken. De regering beval tevens alle kolenmijnen op volle capaciteit te laten draaien, ook tijdens vakantieperiodes.

"Als Chinese regelgevers de kolenprijzen kunstmatig verlagen, zal er minder van brandstof worden gewisseld", zei marktanalist Robert Yawger van Mizuho Securities. 

Stijgende kolen- en aardgasprijzen stuwden de olieprijzen, nadat kolen- en gasgestookte stroomgeneratoren, met name in Azi√ę, overschakelden op olie.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 0,98 dollar, hoger op 83,42 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Markten
BEL20