Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Umicore

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Umicore verlaagd van 62,00 naar 60,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Sebastian Bray.

De analist stelde zijn prognose voor de winst per aandeel tussen 2021 en 2023 neerwaarts bij met gemiddeld ongeveer 10 procent.

Volgens Bray is de winstwaarschuwing van Umicore van maandagmorgen geen verrassing, en evenmin een reden om  zijn model volledig te herzien. 

De consensusverwachtingen waren simpelweg te hoog voor 2021, na prijsdalingen voor bijvoorbeeld palladium en vooral rhodium, aldus de analist. 

Ook de impact van het tekort aan halfgeleiders bij autofabrikanten en de Catalysis Divisie van Umicore mogen volgens Bray geen grote verrassing zijn. 

De vertraging van ongeveer zes maanden bij de nieuwe fabriek van Umicore in Polen, als gevolg van de tekorten, is nauwelijks een zorg, meent de analist. 

"Wij blijven kopers", besluit Bray, eraan toevoegend dat de enige echte reden om niet optimistisch te zijn over Umicore het marktaandeel van LFP-kathodes tegenover NMC-kathodes is. Toch heeft de analist ook op dit punt vertrouwen in de toekomst.

Het aandeel Umicore sloot maandag bijna 4 procent lager op 50,76 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Groen licht voor Hyloris in VK en Ierland

(ABM FN) Hyloris heeft goedkeuring gekregen voor Maxigesic IV in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit maakte Hyloris dinsdag voorbeurs bekend.

Daarmee stijgt het aantal landen waarin Maxigesic op de markt mag worden gebracht tot 27. 

Maxigesic  is een pijnstiller op basis van paracetamol en ibuprofen die gebruikt kan worden bij pijn na operaties. 

De Britse en Ierse markt wordt geschat om in 2028 ruim 122 miljoen dollar waard te zijn. Dat betekent dat er tussen 2017 en 2028 een jaarlijkse samengestelde groei van 13,2 procent zal worden gerealiseerd.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen openen licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen koersen dinsdag af op een iets hoger opening.

IG voorziet een openingswinst van 10 punten voor de Duitse DAX en een plus van 7 punten voor de Franse CAC 40. De Britse FTSE 100 opent vermoedelijk 2 punten hoger.

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager geëindigd, onder druk van zwakke macrodata uit China.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het een glansloos begin van de week, waarbij het optimisme van eind vorige week plaats maakte voor zorgen dat de stijgende energieprijzen zich gaan vertalen in een zwakkere economische groei.

Het Chinese bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent. In het tweede kwartaal groeide de Chinese economie nog met bijna 8 procent.

"We zitten in een mid-cyclische vertraging", zei marktstrateeg David Chao van Invesco over de Chinese economie. Maar, zo benadrukte de marktkenner, "de Chinese overheid heeft veel instrumenten om de economie een impuls te geven."

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig in Europa.

Bedrijfsnieuws

Philips stond onder druk na een outlookverlaging, die volgens analisten echter niet heel verrassend was. Het aandeel daalde ruim 3 procent in Amsterdam.

Ook Umicore verlaagde de outlook, waarop het aandeel in Brussel bijna 4 procent verloor.

In Frankfurt ging HelloFresh aan de leiding met een plus van zo'n 2 procent terwijl Porsche de grootste daler was in de DAX, met een verlies van meer dan 3 procent.

In Londen hadden mijnbouwers het lastig. Zo daalde Anglo American en Antofagasta iets minder dan 3 procent.

Europese luxe-aandelen staan maandag onder druk, na berichten dat China een vermogensbelasting wil invoeren. Kering verloor in Parijs ruim 2 procent, net als LVMH. Hermes daalde ruim een procent. Swatch en Burberry gaven ook 1 tot 2 procent prijs.

Euro STOXX 50         4.154,24 (-0,7%)
STOXX Europe 600        467,04 (-0,5%)  
DAX                  15.474,47 (-0,7%)
CAC 40                6.673,10 (-0,8%)
FTSE 100              7.203,83 (-0,4%)
SMI                  11.968,08 (+0,1%)
AEX                     796,74 (-0,5%)
BEL 20                4.178,35 (-0,6%)
FTSE MIB             26.268,62 (-0,8%)
IBEX 35               8.936,00 (-0,7%)

AMERIKAANSE AANDELEN

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een lagere opening voor Wall Street.

Maandag eindigden de indexen op Wall Street overwegend hoger. Het was rustig qua kwartaalcijfers, maar dinsdag wordt het drukker. Onder meer Johnson & Johnson, Procter & Gamble en Netflix openen de boeken.

"De eerste indicaties van de derdekwartaalcijfers zijn goed", aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.
 
"Goede bedrijfscijfers zullen aandelenkoersen de komende weken blijven steunen. De verwachtingen liggen namelijk relatief laag, zodat de kans op meevallers groter is dan op tegenvallers", aldus Aben.

Voor de S&P 500 verwachten analisten voor het derde kwartaal een gemiddelde winststijging van ongeveer 28 procent tegenover het derde kwartaal van 2020.

"Dat is weliswaar fors, maar minder sterk dan de cijfers in het tweede kwartaal conform het lagere toerental waarnaar het economische herstel schakelde", aldus de econoom van Van Lanschot Kempen.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de industriële productie in de Verenigde Staten in september met 1,3 procent is afgenomen. Er was op een kleine stijging gerekend.

Het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers is in oktober uitgekomen op het hoogste niveau sinds de zomer.

De WTI-olieprijs schommelde tussen kleine stijgingen en lichte dalingen. Bij een settlement van 82,44 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag uiteindelijk 0,2 procent duurder.

Analist Phil Flynn van Price Futures Group verwacht de komende tijd meer volatiliteit in de oliemarkten.

Een vat Brent olie werd maandag bijna een procent goedkoper rond 84 dollar en zakte daarmee terug nadat voor het weekend nog een niveau van 85 dollar werd bereikt. Ook het termijncontract voor aardgas daalde.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld tijdens het Unleashed event. De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement. Het aandeel Apple steeg maandag ruim een procent.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video's van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu steeg maandag 4,5 procent.

Amazon is van plan om 150.000 tijdelijke medewerkers aan te nemen voor de aanstaande feestdagenperiode. Dit meldde de Amerikaanse webwinkelreus maandag. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar neemt Amazon zo'n 50 procent meer mensen aan. Het aandeel won ruim een procent.

Aandelen Biogen stonden maandag onder druk nadat het biotechbedrijf zondagavond bekendmaakte dat een experimenteel medicijn tegen een zeldzame vorm van ALS in een Fase 3 studie niet het gewenste resultaat heeft behaald. Biogen eindigde zo'n 4 procent lager. Partner Ionis Pharmaceuticals waarmee Biogen de behandeling ontwikkelde, daalde bijna 14 procent.

S&P 500 index               4.486,46 (+0,3%)
Dow Jones index            35.258,61 (-0,1%)
Nasdaq Composite           15.021,81 (+0,8%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag over de brede linie in het groen.

Nikkei 225               29.224,70  (+0,7%)
Shanghai Composite       3.593,23 (+0,7%)
Hang Seng                25.708,52 (+1,2%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend op 1,1647. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag werd de munt verhandeld op 1,1612.

USD/JPY Yen   114,16
EUR/USD Euro  1,1647
EUR/JPY Yen   132,96

MACRO-AGENDA:
00:50 Handelsbalans - September (Jap)
14:30 Woningbouw en bouwvergunningen - September (VS)

BEDRIJFSNIEUWS
00:00 Worldline - Cijfers derde kwartaal (Fra)
07:00 Danone - Cijfers derde kwartaal (Fra)
07:00 Remy Cointreau - Cijfers derde kwartaal (Fra)
13:00 Halliburton - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 Johnson & Johnson - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 ManpowerGroup - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 Philip Morris - Cijfers derde kwartaal (VS)
13:00 Procter & Gamble -  Cijfers derde kwartaal (VS)
22:00 Netflix - Cijfers derde kwartaal (VS)
22:00 United Airlines - Cijfers derde kwartaal (VS)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 241 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot ongeveer 241,1 miljoen. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met circa 45,0 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 726.196.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt op bijna 34,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 452.290.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met meer dan 21,65 miljoen gevallen en 603.465 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met bijna 8,54 miljoen. Frankrijk zit op 7,19 miljoen gevallen. Spanje telt net geen 4,99 miljoen besmettingen, Italië 4,72 miljoen en Duitsland zit op bijna 4,39 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.090.522 tegen 2.087.144 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.289.033. Dat waren er een dag eerder 1.279.869.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.947 coronagevallen geregistreerd, een fractie meer dan de 108.917 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 4,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder meer dan 6,65 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 26 oktober 2021

DINSDAG 19 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 20 OKTOBER 2021

07:00 Barco - Cijfers derde kwartaal
07:00 WDP - Cijfers derde kwartaal
17:45 Wereldhave Belgium - Cijfers derde kwartaal
00:00 TINC - AVA

DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

07:00 Orange Belgium - Cijfers derde kwartaal
07:00 Sipef - Cijfers derde kwartaal
00:00 MDxHealth - Cijfers derde kwartaal

VRIJDAG 22 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Maandag 25 OKTOBER 2021

17:40 Vastned Retail Belgium - Cijfers derde kwartaal

DINSDAG 26 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Dow valt uit de toon op groen Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,3 procent bij een slot van 4.486,46 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent tot 35.258,61 punten en de Nasdaq won 0,8 procent en eindigde op 15.021,81 punten.

De beurzen in New York verwerkten tegenvallende macrocijfers uit China, waar de groei in het derde kwartaal achterbleef bij de verwachtingen.

De trage groeicijfers herinneren de markt eraan dat China aan momentum verliest, aldus CIO Edward Park van Brooks Macdonald. Het laat ook zien hoe de energiecrisis en de verstoringen in de aanvoerketen de mondiale groei raken, stelde de marktkenner.

Maandag was het rustig qua kwartaalcijfers, maar later in de week wordt het drukker. Onder meer Johnson & Johnson, Netflix, IBM, Intel en Tesla openen de boeken.

"De eerste indicaties van de derdekwartaalcijfers zijn goed", aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.
 
"Goede bedrijfscijfers zullen aandelenkoersen de komende weken blijven steunen. De verwachtingen liggen namelijk relatief laag, zodat de kans op meevallers groter is dan op tegenvallers", aldus Aben.

Voor de S&P 500 verwachten analisten voor het derde kwartaal een gemiddelde winststijging van ongeveer 28 procent tegenover het derde kwartaal van 2020. 

"Dat is weliswaar fors, maar minder sterk dan de cijfers in het tweede kwartaal conform het lagere toerental waarnaar het economische herstel schakelde", aldus de econoom van Van Lanschot Kempen.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de industriële productie in de Verenigde Staten in september met 1,3 procent is afgenomen. Er was op een kleine stijging gerekend. 

Het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers is in oktober uitgekomen op het hoogste niveau sinds de zomer.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,1612. De WTI-olieprijs schommelde tussen kleine stijgingen en lichte dalingen. Bij een settlement van 82,44 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag uiteindelijk 0,2 procent duurder. 

Analist Phil Flynn van Price Futures Group verwacht de komende tijd meer volatiliteit in de oliemarkten. 

Een vat Brent olie werd maandag bijna een procent goedkoper rond 84 dollar en zakte daarmee terug nadat voor het weekend nog een niveau van 85 dollar werd bereikt. Ook het termijncontract voor aardgas daalde.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld tijdens het Unleashed event. De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement. Het aandeel Apple steeg maandag ruim een procent.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video's van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu steeg maandag 4,5 procent.

Amazon is van plan om 150.000 tijdelijke medewerkers aan te nemen voor de aanstaande feestdagenperiode. Dit meldde de Amerikaanse webwinkelreus maandag. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar neemt Amazon zo'n 50 procent meer mensen aan. Het aandeel won ruim een procent.

Aandelen Biogen stonden maandag onder druk nadat het biotechbedrijf zondagavond bekendmaakte dat een experimenteel medicijn tegen een zeldzame vorm van ALS in een Fase 3 studie niet het gewenste resultaat heeft behaald. Biogen eindigde zo'n 4 procent lager. Partner Ionis Pharmaceuticals waarmee Biogen de behandeling ontwikkelde, daalde bijna 14 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt verder

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen. Bij een settlement van 82,44 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,2 procent duurder. 

Een vat Brent olie werd bijna een procent goedkoper rond 84 dollar en zakte daarmee terug nadat voor het weekend nog een niveau van 85 dollar werd bereikt. Ook het termijncontract voor aardgas daalde maandag.

Analist Phil Flynn van Price Futures Group verwacht de komende tijd meer volatiliteit in de oliemarkten. Maandag schommelde WTI tussen kleine stijgingen en dalingen.

Uit China verschenen teleurstellende groeidata. In het derde kwartaal groeide de Chinese economie met 4,9 procent. Dat was onder verwachting en ook een forse vertraging ten opzichte van de groei van bijna 8 procent in het tweede kwartaal.

"Het wordt duidelijk dat de hoge energieprijzen al zorgen voor een economische vertraging in landen als China dus ik denk dat we op onze hoede moeten zijn voor tekenen dat de vraag onder druk komt te staan, zeker wanneer de prijzen zo hard blijven stijgen", aldus Flynn.

Ondertussen lijken de OPEC en zijn bondgenoten nog steeds moeite te hebben met het opvoeren van de productie in lijn met de afspraken. Volgens analist Warren Patterson van ING is dit het gevolg van een "gebrek aan capaciteit en andere productie-gerelateerde kwesties."

Analisten van Stratas Advisors zijn van mening dat OPEC+ kan leven met olieprijzen van rond de 80 dollar maar dat het niet wil dat de prijzen teveel stijgen of dat ze marktaandeel verliezen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Apple onthult nieuwe MacBook Pro

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld. Dat gebeurde tijdens het Unleashed event.

De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Ook de camera en audio zijn verbeterd.

Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, die zijn uitgerust met 3D audio effect. Ook gaat de batterij langer mee. 

Daarnaast kwam Apple met een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Umicore

(ABM FN) Jefferies heeft het koersdoel op Umicore verlaagd van 48,00 tot 46,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Dit werd maandagavond bekend.

De koersdoelverlaging volgt op de winstwaarschuwing waarmee de metaalrecyclagespecialist maandagochtend kwam.

Op basis hiervan heeft Jefferies zijn EBIT-raming voor 2022 met 6 procent verlaagd. De winstverwachting voor 2021 handhaafde Jefferies wel.

Met name over de divisie Rechargeable Battery Materials werd Jefferies negatiever en verlaagde het de winstraming voor 2022 met 15 procent. In 2023 verwachten de analisten grotendeels herstel bij deze tak.

Het aandeel Umicore sloot maandag bijna 4 procent lager op 50,76 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager geëindigd, onder druk van zwakke macrodata uit China. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,5 procent op 467,04 punten. De Duitse DAX daalde 0,7 procent tot 15.474,47 punten, de Franse CAC 40 gaf 0,8 procent prijs op 6.673,10 punten en de Britse FTSE 100 leverde 0,4 procent in bij een slot van 7.203,83 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het een glansloos begin van de week, waarbij het optimisme van eind vorige week plaats maakte voor zorgen dat de stijgende energieprijzen zich gaan vertalen in een zwakkere economische groei. En dat terwijl centrale banken hun monetaire verruiming gaan inperken om de hoge inflatie het hoofd te bieden.

Groeidata uit China vielen de markt maandag tegen. Het Chinese bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent. In het tweede kwartaal groeide de Chinese economie nog met bijna 8 procent.

"We zitten in een mid-cyclische vertraging", zei marktstrateeg David Chao van Invesco over de Chinese economie. Maar, zo benadrukte de marktkenner, "de Chinese overheid heeft veel instrumenten om de economie een impuls te geven."

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig in Europa. De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1603. Een vat WTI-olie werd iets duurder rond 82,60 dollar.

Bedrijfsnieuws

Philips stond onder druk na een outlookverlaging, die volgens analisten echter niet heel verrassend was. Het aandeel daalde ruim 3 procent in Amsterdam. 

Ook Umicore verlaagde de outlook, waarop het aandeel in Brussel bijna 4 procent verloor.

In Frankfurt ging HelloFresh aan de leiding met een plus van zo'n 2 procent terwijl Porsche de grootste daler was in de DAX, met een verlies van meer dan 3 procent.

In Londen hadden mijnbouwers het lastig. Zo daalde Anglo American en Antofagasta iets minder dan 3 procent. 

Europese luxe-aandelen staan maandag onder druk, na berichten dat China een vermogensbelasting wil invoeren. Kering verloor in Parijs ruim 2 procent, net als LVMH. Hermes daalde ruim een procent. Swatch en Burberry gaven ook 1 tot 2 procent prijs. 

China overweegt om mediabedrijven als Tencent en ByteDance hun content ook te laten delen met rivalen, schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. Het aandeel Prosus, dat een belang heeft in Tencent, daalde in Amsterdam een half procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Cofinimmo investeert in Nederland

(ABM FN) Cofinimmo heeft twee woonzorgcentra in Nederland voor ongeveer 23 miljoen euro gekocht. Dit kondigde de vastgoedinvesteerder maandagavond aan. 

De centra liggen in de steden Hellendoorn en Nijverdal, in het oosten van Nederland.

De huidige dubbel netto huurovereenkomsten voor de woonzorgcentra hebben een gemiddelde resterende looptijd van ongeveer 6 jaar. Het brutohuurrendement bedraagt ruim 6 procent.

Deze investering werd opgenomen in de investeringsraming voor 2021, aldus Cofinimmo.

“De verwerving van deze twee woonzorgcentra in Nederland, waar hoogwaardige en gepersonaliseerde zorg wordt aangeboden, sluit volledig aan bij onze strategie, die bestaat uit de verwerving van kwalitatieve zorggebouwen”, aldus CEO Jean-Pierre Hanin in een toelichting. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Brussel onder druk

(ABM FN) De Brusselse beurs is de week in mineur begonnen. De Bel20 werd in het rood getrokken door de daling van de aandelen Umicore en Galapagos. De hoofdindex sloot maandag 0,6 procent lager op 4.178,35 punten.

Ook elders in Europa kwamen de aandelenmarkten maandag onder druk te staan, na tegenvallende Chinese macro-economische cijfers. 

Het bruto binnenlands product van China groeide in het laatste kwartaal met 4,9 procent op jaarbasis. Economen hadden echter een groei van 5,1 procent verwacht, na een stijging met 7,9 procent in het tweede kwartaal. 

De Chinese verwerkende industrie vertraagde in september tot 3,1 procent, maar de detailhandelsverkopen groeiden sneller. 

"De Chinese economie vertraagt", aldus econoom Luc Aben van investeringsbank Kempen Van Lanschot. "Dit is vervelend voor China, maar ook voor Europa," voegde de econoom eraan toe, aangezien 10 procent van de Europese export naar China gaat. 

"Verstoringen door nieuwe uitbraken van het coronavirus en bijhorende lockdowns, stroomtekorten, problemen in de vastgoedsector, teruggeschroefde economische stimulering door de overheid en aangescherpte wetgeving voor bedrijven om de welvaart meer te verdelen laten zich voelen in de Chinese economie", merkte Aben op.

“Wij gaan er momenteel niet vanuit dat de afkoeling van de Chinese economie al te problematische vormen aanneemt”, zei de econoom.

Verder is de industriële productie in de VS in september onverwacht vertraagd. De productie daalde met 1,3 procent, terwijl economen een stijging met 0,2 procent hadden voorspeld. 

Amerikaanse huizenbouwers hadden in oktober meer vertrouwen, volgens de National Association of Home Builders. 

De euro/dollar handelde op 1,1603.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Sofina de kop met een stijging van 1,5 procent, terwijl Umicore 3,9 procent inleverde en Galapagos 3,8 procent.

Umicore heeft de vooruitzichten voor 2021 licht verlaagd en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie.

De aandacht ging ook vandaag naar UCB. De Brusselse farmaceut moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. Een vertraging in de Amerikaanse goedkeuring van bimekizumab is op het eerste gezicht teleurstellend, maar bevestigt dat de FDA geen andere problemen heeft met de aanvraag en dat de toekomstige Amerikaanse goedkeuring bijna 100 procent zeker is, zei Kepler Cheuvreux. Het aandeel wist een openingsverlies in een winst van 0,8 procent om te toveren.

Op de tweede lijn won Mithra 3,4 procent. Beleggers reageren goed op het nieuws dat Leon Van Rompay CEO blijft.

Vorige week maakte Recticel zijn plannen bekend om een divisie te verkopen, wat het aandeel onder stoom zette. Het aandeel zette de opmars verder met een stijging van 1,2 procent. 

Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale dan weer in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven. De beslissing van de Vlaamse regering om geen vergunning toe te kennen voor de tweede gascentrale van Tessenderlo is een klap voor het project, al is verzet nog mogelijk, merkt analist Wim Hoste van KBC Securities op. Het aandeel steeg desondanks 0,8 procent.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. Het aandeel schreef 1,0 procent bij.

Bij de kleinere aandelen steeg Wereldhave Belgium 4,3 procent. Bone Therapeutics leverde 5,7 procent in. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten noteerden de Amerikaanse beurzen iets in het groen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Duitse fintech N26 haalt 900 miljoen dollar op

(ABM FN) De Duitse fintech N26 heeft meer dan 900 miljoen dollar opgehaald in een Series E investeringsronde. Dit maakte de mobiele bank maandag bekend.

"Met dit verse kapitaal, zitten we op pole position om een van de grootste retailbanken in Europa te worden, zonder ook maar één kantoor", aldus CEO Valentin Stalf.

Met de nieuwste investeringsronde steeg de waardering van N26 naar meer dan 9 miljard dollar.

De ronde werd geleid door Third Point Ventures en Coatue Management. Ook Dragoneer Investment Group deed mee, net als bestaande aandeelhouders van N26.

N26 heeft naar eigen zeggen meer dan 7 miljoen klanten in 25 landen. Dit jaar denkt het fintechbedrijf voor meer dan 90 miljard dollar aan transacties te verwerken.

Met de verse kapitaalinjectie wil N26 1.000 werknemers aannemen, vooral gericht op het productaanbod, technologie en beveiliging.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amazon neemt flink meer personeel aan

(ABM FN-Dow Jones) Amazon is van plan om 150.000 tijdelijke medewerkers aan te nemen voor de aanstaande feestdagenperiode. Dit meldde de Amerikaanse webwinkelreus maandag.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar neemt Amazon zo'n 50 procent meer mensen aan. Toen nam het 100.000 seizoenswerkers aan. In 2019 nam het bedrijf zelfs 200.000 mensen aan om de drukke feestperiode door te komen.

Het minimumloon voor het seizoenswerk ligt op 18 dollar per uur, met daarbovenop een tekenbonus die kan oplopen tot 3.000 dollar en een aanvullende 3 dollar per uur, afhankelijk van welke dienst wordt gedraaid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met dinsdag 26 oktober 2021

DINSDAG 19 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 20 OKTOBER 2021

07:00 Barco - Cijfers derde kwartaal
07:00 WDP - Cijfers derde kwartaal
17:45 Wereldhave Belgium - Cijfers derde kwartaal
00:00 TINC - AVA

DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

07:00 Orange Belgium - Cijfers derde kwartaal
07:00 Sipef - Cijfers derde kwartaal
00:00 MDxHealth - Cijfers derde kwartaal

VRIJDAG 22 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Maandag 25 OKTOBER 2021

17:40 Vastned Retail Belgium - Cijfers derde kwartaal

DINSDAG 26 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers toegenomen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in oktober gestegen. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex kwam voor de maand oktober uit op 80, het hoogste niveau sinds juli. In augustus noteerde de index nog op 76 en in augustus op 75.

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief. In april 2020, op het dieptepunt van de coronacrisis, daalde de index nog naar 30, de laagste stand sinds juni 2012.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Krimp Amerikaanse industriële productie

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in september onverwacht afgenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 1,3 procent, na een krimp met 0,1 procent in augustus. Voorlopige cijfers wezen nog op een productiegroei van 0,4 procent voor augustus.

Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename met 0,2 procent in september.

De bezettingsgraad daalde van 76,2 in augustus naar 75,2 procent in september. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Skoda legt productie stil

(ABM FN-Dow Jones) Skoda Auto, onderdeel van Volkswagen, heeft bijna de gehele productie in Tsjechië stilgelegd voor de komende twee weken. Dit maakte de autobouwer maandagmiddag bekend volgens Dow Jones Newswires.

Reden is een tekort aan halfgeleiders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Weinig inspirerende weekstart op Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt maandag, na een sterke prestatie op vrijdag, met kleine verliezen aan de nieuwe handelsweek te beginnen.

Futures wijzen een half uur voor de openingsbel op een. fractioneel verlies voor de grote indices.

Er staan vandaag geen belangrijke bedrijfsresultaten genoteerd en de macro-agenda is ook niet heel erg stevig gevuld, met louter de industriële productie voorbeurs en tijdens de beursuren nog het vertrouwen onder de Amerikaanse huizenbouwers.

Vanochtend kwamen uit China al tegenvallende macrocijfers. De trage groeicijfers herinnert de markt eraan dat China aan momentum verliest, aldus CIO Edward Park van Brooks Macdonald. Maar het laat ook zien hoe de energiecrisis en de verstoringen in de aanvoerketen de mondiale groei raken, vindt hij.

Het Chinese bruto binnenlands product steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden echter  gerekend op een groei van 5,1 procent, na een pus van 7,9 procent in het tweede kwartaal. 

De Chinese industrie liet een groeivertraging in september zien tot 3,1 procent, maar de detailhandelsverkopen stegen wel in een hoger tempo. 

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen. Samen met inflatiezorgen drukte dit vanochtend op de aandelenmarkten, aldus econoom Jim Reid van Deutsche bank.

De euro/dollar handelde op 1,1607 en olie werd circa 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

"Sterke kwartaalresultaten voedden [afgelopen week] de euforie bij heel wat beleggers", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. Vooral financials trokken de beurs in de VS omhoog.

Vandaag is het rustig qua cijfers, maar later in de week wordt het drukker. Dinsdag zal de markt letten op onder meer Johnson & Johnson, Manpower en Netflix.

Woensdag zijn IBM en Tesla aan de beurt, op donderdag gevolgd door Intel en Snap. Vrijdag zijn het tot slot American Express en Honeywell die de week afsluiten.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video's van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu lijkt bijna 5 procent hoger te gaan openen. 

International Exchange heeft een belang van 9,85 procent in Euroclear verkocht aan Silver Lake voor 709 miljoen euro.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Umicore trekt Bel20 in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandagmiddag dieper in het rood gedoken. De Bel20 daalde 0,6 procent naar 4.179,19 punten, mede door het verlies van Umicore. 

Het aandeel Umicore daalde 4,4 procent, nadat het bedrijf de vooruitzichten voor 2021 licht heeft verlaagd en nu verwacht dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie.

Ook UCB zat vanochtend aanvankelijk bij de grootste verliezers, maar kon dit tegen de middag wegwerken. Het aandeel steeg inmiddels 1,4 procent. UCB moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. Een vertraging in de Amerikaanse goedkeuring van bimekizumab is op het eerste gezicht teleurstellend, maar bevestigt dat de FDA geen andere problemen heeft met de aanvraag en dat de toekomstige Amerikaanse goedkeuring bijna 100 procent zeker is, zei Kepler Cheuvreux. 

Op de tweede lijn zet Recticel zijn opmars voort met een koerswinst van 1,1 procent. Vorige week maakte Recticel zijn plannen bekend om een divisie te verkopen, wat het aandeel onder stoom zette.

Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale dan weer in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven. De beslissing van de Vlaamse regering om geen vergunning toe te kennen voor de tweede gascentrale van Tessenderlo is een klap voor het project, al is verzet nog mogelijk, merkt analist Wim Hoste van KBC Securities op. Het aandeel steeg desondanks een kleine 0,2 procent.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. Het aandeel stijgt 0,7 procent.

Bij de kleinere aandelen schreef Wereldhave Belgium 3,2 procent bij, terwijl Accentis 4,0 procent inleverde. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: herstel bij Barco verwacht

(ABM FN) Barco zal in het derde kwartaal herstel hebben laten zien, maar heeft de coronacrisis nog niet helemaal verteerd. Dit verwachten de analisten die aan de bedrijfsconsensus bijdroegen. 

De orders zullen in het derde kwartaal op jaarbasis zijn gestegen van 157,6 miljoen naar 237,4 miljoen euro, zo bleek uit de consensus. Daarmee boekte Barco dus een sterk herstel, maar heeft het de coronacrisis nog niet helemaal achter zich kunnen laten. In het derde kwartaal van 2019 haalde Barco nog 275,6 miljoen euro aan bestellingen binnen. 

De omzet lag volgens de consensus in het derde kwartaal op 200,4 miljoen euro, waaraan de divisie Entertainment 74,2 miljoen bedroeg, Enterprise 58,8 miljoen en Healthcare 67,4 miljoen euro. 

De zomerperiode was nog glansloos met mensen die op vakantie gingen en nog geen massale terugkeer naar het kantoor, aldus Degroof Petercam. In september zou dit al wat beter moeten zijn, met meer bezoeken aan cinema’s, kantoorwerk en aandacht voor standaardzorg in de ziekenhuizen, aldus analist Kris Kippers van Degroof Petercam.  Volgens de analist speelden tekorten Barco nog altijd parten in het derde kwartaal.

Verder denkt de analist van Degroof ook dat de beleggersdag begin november cruciaal zal zijn.

Kippers benadrukte ook dat beleggers niet moeten vergeten dat Barco eind juni een buffer van 263 miljoen euro had, waarmee overnames kunnen worden gedaan.

Ook analist Trion Reid van Berenberg wil in november graag horen wat de nieuwe Co-CEO’s An Steegen en Charles Beauduin te zeggen hebben. Tot die tijd houdt Reid rekening met wat koersdruk.

Outlook 

Voor het vierde kwartaal rekent de consensus op 242,9 miljoen euro aan orders en 249,1 miljoen aan omzet. In de laatste drie maanden van 2020 was dit respectievelijk 189,7 miljoen en 195,4 miljoen euro. 

In het hele boekjaar zal Barco volgens de consensus 947 miljoen euro aan bestellingen ontvangen, en 817,1 miljoen aan omzet realiseren met een EBITDA van 74,3 miljoen en een EBIT van 31,2 miljoen euro. Dat zou een EBIT-marge betekenen van 3,8 procent, ruim meer dan de 1,3 procent in 2020.

Barco opent woensdagochtend de boeken. 

Het aandeel daalde maandag 0,8 procent naar 7,49 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

ICE verkoopt belang in Euroclear

(ABM FN-Dow Jones) International Exchange heeft een belang van 9,85 procent in Euroclear verkocht aan Silver Lake voor 709 miljoen euro. Dit maakte ICE maandag bekend.

Alvorens de transactie afgerond kan worden, moeten toezichthouders nog wel groen licht geven. Vermoedelijk kan de verkoop in de eerste helft van 2022 worden afgerond.

Na afronding krijgt Silver Lake ook een bestuurszitje bij Euroclear.

Euroclear is gespecialiseerd in de afwikkeling en het bewaren van effectentransacties.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Rood domineert Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur op verlies, hoewel de dalingen meevielen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 467,61 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 15.503,62 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een daling van 0,8 procent op 6.674,94punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 7.217,87 punten.

"Tegenvallende macrocijfers uit China vanochtend, wegen op het sentiment in Europa", zo stelde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent.

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen. Samen met inflatiezorgen drukte dit vanochtend op de aandelenmarkten, aldus econoom Jim Reid van Deutsche bank.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarbij Brent-olie tussentijd zelfs boven de 85 dollar per vat noteerde. De olieprijzen stegen nadat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) donderdag een "enorme" omschakeling naar ruwe olie onder elektriciteitsproducenten opmerkte, aangezien de tekorten aan aardgas, vloeibaar aardgas en steenkool aanhouden.

De olieprijs zag later op de dag een deel van de winsten vervliegen, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energie-agentschap EIA bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie een week eerder voor de derde opeenvolgende week zijn gestegen. In de handel vanochtend trokken de olieprijzen weer flink aan met een plus van circa procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1579. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1606 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1599 op de borden.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiecijfers van september, gevolgd door vertrouwensdata onder huizenbouwers. In Europa is de agenda leeg.  

Bedrijfsnieuws

Philips leverde in Amsterdam aanvankelijk ruim twee procent in na cijfers, die conform de consenusverwachting waren. Gedurende de ochtend werd het verlies teruggebracht tot 1,4 procent. Philips rekent voor 2021 inmiddels op een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met een "bescheiden" verbetering van de aangepaste EBITA-marge. Philips rekende eerder nog op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent en een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 basispunten.

Umicore herziet licht haar vooruitzichten voor 2021 en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie. Het aandeel verloor in Brussel 3,9 procent en was daarmee een van de grootste dalers in de Eurostoxx 600. 

Ook Remy Cointreau bleek een grote daler met 2,2 procent. 

In Frankfurt ging Deutsche Bank aan de leiding met een bescheiden winst van 0,8 procent.

Europese luxe-aandelen staan maandag onder druk, na berichten dat China een vermogensbelasting wil invoeren. Kering verloor vanochtend in Parijs 2,7 procent, terwijl LVMH 2,9 procent daalde en Hermes 2,1 procent inleverde. Swatch en Burberry gaven circa 1,5 procent prijs. Afgelopen weekend meldde persbureau Reuters op basis van een essay in Qiushi, een academisch tijdschrift van de Communistische Partij, dat de Chinese president Xi Jinping wil aansturen op het invoeren van een vermogensbelasting om de welvaartsverschillen in het land aan te pakken.

China overweegt om mediabedrijven als Tencent en ByteDance hun content ook te laten delen met rivalen, zo schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. Het aandeel Prosus, dat een belang heeft in Tencent, daalde in Amsterdam 1,5 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een iets lagere opening tegemoet. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Bel20 in herstel

(ABM FN) De Brusselse beurs noteert rond de middag nog steeds in het rood, al zijn de ochtendverliezen al ruimschoots gehalveerd.

De Bel20 index handelde rond het middaguur 0,2 procent lager op 4.196,05 punten.

De beurzen worden maandag geteisterd door meerdere negatieve elementen. Zo stijgen de rentes opnieuw wereldwijd, wat druk zet op de markten. Onder meer nu er signalen zijn dat de inflatie in verschillende landen begint te pieken.

Zo wijst een trader in de marktenzaal van KBC op de nieuwste cijfers van Nieuw-Zeeland. “De inflatie in Nieuw-Zeeland is in het derde kwartaal van dit jaar versneld opgelopen van 1,3 procent kwartaal op kwartaal tot 2,2 procent, ruim boven de verwachting van een stijging met 1,5 procent”, aldus de handelaar.

“Met 4,9 procent op jaarbasis hebben de prijzen nu het snelst stijgende tempo in tien jaar bereikt. Deze cijfers zullen de centrale bank van Nieuw-Zeeland er waarschijnlijk toe aanzetten het beleid tijdens de vergadering van 24 november verder aan te scherpen”, verwacht de handelaar.  Zo steeg de kortetermijnrente op 2 jaar in Nieuw-Zeeland vanochtend met 24 basispunten naar het hoogste niveau sinds begin 2019. Ook in de VS zien we deze ochtend een stijging van de rentes op de Aziatische markten, net als in Europa.

Ook zorgen wat tegenvallende Chinese cijfers voor een bedrukt sentiment. Zo is de Chinese economie in het derde kwartaal van dit jaar minder hard gegroeid dan verwacht. Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent.

Een vertraging zien we ook bij de detailhandelsverkopen in China die dan wel in september harder gestegen zijn dan in augustus, maar sterk gedaald tegenover juli. De verkopen stegen in september met 4,4 procent op jaarbasis. Dat was in augustus nog een plus van 2,5 procent. Maar in juli was de stijging nog 8,5 procent.

De Chinese industriële productie steeg tot slot met 3,1 procent, na een plus van 5,3 procent in augustus. In juli ging het nog om een toename met 6,4 procent.

De euro/dollar koers noteerde rond de middag op 1,1580.

Stijgers en dalers

De grootste daler vandaag is Umicore met een verlies van 3,8 procent. Umicore herziet licht haar vooruitzichten voor 2021 en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie.

Ook UCB zat vanochtend aanvankelijk bij de grootste verliezer, maar kon dit verlies tegen de middag wegwerken en is inmiddels het best presterende aandeel. UCB moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. Een vertraging in de Amerikaanse goedkeuring van bimekizumab is op het eerste gezicht teleurstellend, maar bevestigt dat de FDA geen andere problemen heeft met de aanvraag en dat de toekomstige Amerikaanse goedkeuring bijna 100 procent zeker is, zei Kepler Cheuvreux. Het aandeel wint 1,8 procent.

Bij de kleinere aandelen zet Recticel zijn opmars voort met een koerswinst van 1,0 procent. Vorige week maakte Recticel zijn plannen bekend om een divisie te verkopen, wat het aandeel onder stoom zette.

Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale dan weer in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven. De beslissing van de Vlaamse regering om geen vergunning toe te kennen voor de tweede gascentrale van Tessenderlo is een klap voor het project, al is verzet nog mogelijk, merkt analist Wim Hoste van KBC Securities op. Het aandeel wint desondanks 0,6 procent.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. Het aandeel stijgt 0,7 procent.

Bij de kleinere aandelen wint Nyxoah 1,9 procent en verliest Balta 4,0 procent. Eind deze maand komt de tapijtgroep met cijfers.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Tessenderlo krijgt geen milieuvergunning voor gascentrale

(ABM FN) De beslissing van de Vlaamse regering om geen vergunning toe te kennen voor de tweede gascentrale van Tessenderlo is een klap voor het project, al is verzet nog mogelijk. Dat zegt analist Wim Hoste van KBC Securities maandagochtend.

De industriegroep meldde vrijdag kennis te hebben genomen van de beslissing dat de Vlaamse minister geen vergunning toekent voor de bouw van een tweede gascentrale van 900 MW.

Het gaat om een investering van ongeveer 500 miljoen euro, schat het beurshuis, waarbij het moeilijk in te schatten is wat de kansen zijn voor Tessenderlo met een gang naar de rechter. Echter heeft een streep door het project weinig impact op de beleggingscasus van KBC Securities, omdat het project wegens de onzekerheid nog niet in de waardering van de analist was opgenomen.

Wel wijst KBC op de boete die Tessenderlo kan krijgen door mee te doen aan een tender zonder een milieuvergunning te hebben.

De waardering van Tessenderlo blijft volgens KBC aantrekkelijk.

KBC Securities herhaalt daarom het Accumuleren advies met een koersdoel van 43,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese luxe-aandelen onder druk door Chinese plannen

(ABM FN-Dow Jones) Europese luxe-aandelen staan maandag onder druk, na berichten dat China een vermogensbelasting wil invoeren.

Kering verloor vanochtend in Parijs 3,2 procent, terwijl LVMH 4,2 procent daalde en Hermes 3,0 procent inleverde. Swatch en Burberry gaven tot twee procent prijs.

Afgelopen weekend meldde persbureau Reuters op basis van een essay in Qiushi, een academisch tijdschrift van de Communistische Partij, dat de Chinese president Xi Jinping wil aansturen op het invoeren van een vermogensbelasting om de welvaartsverschillen in het land aan te pakken.

Jinping wil een "sterke en geleidelijke” vooruitgang boeken met het concretiseren van een wetgeving over vermogensbelasting. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Beursblik: koersdaling UCB is koopopportuniteit

(ABM FN) Een vertraging in de Amerikaanse goedkeuring van bimekizumab is op het eerste gezicht teleurstellend, maar bevestigt dat de FDA geen andere problemen heeft met de aanvraag en dat de toekomstige Amerikaanse goedkeuring bijna 100 procent zeker is. Dit concludeert beurshuis Kepler Cheuvreux maandag.

De vertraging is volledig te wijten aan de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder om de productiesite te bezoeken. Door coronarestricties vergt dit evenwel meer tijd, terwijl UCB had gedacht medio oktober wel uitsluitsel te hebben gekregen van de FDA.

Volgens Kepler zal de vertraging vermoedelijk 4 of 5 maanden zijn, hoewel de Amerikaanse toezichthouder geen tijdschema's heeft gegeven. Dit maakt weinig verschil voor de uiteindelijke waarde van UCB of bimekizumab, maar kan leiden tot een bijstelling van de winst voor 2022, verwachten de analisten.

“Wij herhalen dat het grootste deel van de piekverkoop van bime sowieso van andere ziekten zou moeten komen, zoals psoriatische artritis. Wij hebben er veel vertrouwen in dat deze resultaten duidelijk best-in-class zullen zijn en dat deze nieuwe indicaties onderschat worden”, aldus het beurshuis.

De analisten raden aan om UCB te kopen bij koersdruk, gezien de resultaten die in de komende weken worden verwacht. Kepler heeft een koopadvies en een koersdoel van 105,00 euro per aandeel voor UCB.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursupdate: Brussel opent in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandag lager aan de handelsweek begonnen. De Bel20 verliest 0,8 procent tot 4.170,85 punten.

De grootste dalers vandaag is Umicore met een verlies van 4,4 procent. Umicore herziet licht haar vooruitzichten voor 2021 en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie.

Ook UCB zit bij de grootste verliezers met een verlies van 1,8 procent. UCB moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. De verwachting was dat de FDA afgelopen vrijdag uitsluitsel zou geven over het wel of niet toekennen van een zogeheten Biologics License Application voor diens behandeling bimekizumab voor matige tot ernstige psoriasis.

Maar 5 van de 20 aandelen noteren momenteel in het groen in de Bel20, waaronder Ageas en Telenet die de kopgroep leiden met winsten van 0,5 en 0,3 procent.

Bij de kleinere aandelen zet Recticel zijn opmars voort met een koerswinst van 1,6 procent. Vorige week maakte Recticel zijn plannen bekend om een divisie te verkopen wat het aandeel onder stoom zette.

Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale dan weer in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven. Het aandeel wint desondanks 0,5 procent.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. Het aandeel stijgt 0,8 procent.

Bij de kleinere aandelen wint Wereldhave Belgium 1,9 procent en verliest Balta 4,7 procent. Eind deze maand komt de tapijtgroep met cijfers.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: Jefferies verwacht lagere opening Umicore

(ABM FN) Het Amerikaanse beurshuis Jefferies verwacht een beperkte daling voor het aandeel Umicore, na de winstwaarschuwing die de metaalrecyclagespecialist maandag voorbeurs gaf. Dat zegt het beurshuis in een korte reactie op de waarschuwing.

Umicore verlaagde de verwachtingen voor de aangepaste EBIT voor 2021 tot bijna 1 miljard euro. Jefferies was niet geheel verrast. De bank mikte zelf al op 944 miljoen euro. Echter zit de analistenconsensus volgens Jefferies wel nog op een aangepaste EBIT van 1,012 miljard euro. Dat is dus iets hoger dan de verwachting van Umicore van net geen 1 miljard euro.

De verlaging van de prognose is het gevolg van de lagere PGM-prijzen zoals rhodium, de autoproductie die wereldwijd onder druk staat en de hogere transport en energiekosten, aldus de zakenbank.

“Wij verwachten een licht negatieve koersreactie deze ochtend, gezien de omvang van de verlaging ten opzichte van de consensus”, aldus Jefferies.

Jefferies verwacht dat de aangepaste EBIT van de divisie Recycling door de lagere edelmetaalprijzen lager zal liggen dan de consensusverwachting die op 615 miljoen euro staat. De verwachting van Jefferies luidt 535 miljoen euro. 

De verwachte EBIT van de divisie Automotive Catalysts zal echter nog steeds verdubbelen in vergelijking met 2020, verwacht Jefferies.

Het beurshuis heeft een Houden advies voor Umicore met een koersdoel van 48,00 euro. Afgelopen vrijdag sloot Umicore nog af op 52,48 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Lagere opening Brussel voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat maandag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet. Vrijdag eindigde de sterindex nog fractioneel hoger op 4.205,30 punten.

"Tegenvallende macrocijfers uit China vanochtend, zullen wegen op het sentiment in Europa", zo stelde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

In Azië liepen de beurzen in onder meer Japan, Hongkong en China terug, nadat uit cijfers bleek dat de Chinese economie een stuk minder snel groeide in het derde kwartaal. Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent.

De Amerikaanse futures lopen maandag ook wat terug, nadat Wall Street vorige week nog de beste week in maanden had na sterke bedrijfscijfers en geruststellende macrocijfers.

"Afgelopen week presteerden de Europese beurzen nog sterk, ondanks een zwakke start van de week, waarbij de Britse FTSE 100 zelfs op het hoogste niveau in negentien maanden sloot", aldus Hewson van CMC.

Hoewel de bedrijfsresultaten vooralsnog overwegend positief worden ontvangen door beleggers, waaronder de resultaten van Morgan Stanley en Citigroup, blijft de markt terughoudend over de verwachtingen voor de komende periode, wijzend op problemen met de aanvoerketen en een scherpe stijging van de energieprijzen die leiden tot inflatoire druk. Dit laatste kan een reden zijn voor centrale banken om de steunmaatregelen sneller in te trekken dan verwacht.

"De grote onzekerheid op dit moment blijft de duur van deze periode van hogere inflatie", zei marktanalist Allen Bond van Jensen Investment Management. "We zijn op zoek naar tekenen en data die ons inzicht geven in hoe bedrijven dit gaan beheersen, evenals de beperkingen in de toeleveringsketen", zei hij.

Volgens een enquête van de Wall Street Journal zijn economen van mening dat de problemen in de aanvoerketen en de hoge inflatie nog tot zeker volgend jaar zullen aanhouden en een groter risico vormen voor de economie dan de coronacrisis. De inflatieramingen van economen liggen momenteel flink hoger dan de ramingen in juli, terwijl er op korte termijn een lagere economische groei wordt verwacht.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarbij Brent-olie tussentijd zelfs boven de 85 dollar per vat noteerde. De olieprijzen stegen nadat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) donderdag een "enorme" omschakeling naar ruwe olie onder elektriciteitsproducenten opmerkte, aangezien de tekorten aan aardgas, vloeibaar aardgas en steenkool aanhouden.

De olieprijs zag later op de dag een deel van de winsten vervliegen, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energie-agentschap EIA bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie een week eerder voor de derde opeenvolgende week zijn gestegen. In de Aziatische handel vanochtend trokken de olieprijzen weer flink aan met een plus van 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1579. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1606 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1599 op de borden.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiecijfers van september, gevolgd door vertrouwensdata onder huizenbouwers. In Europa is de agenda leeg.  

Bedrijfsnieuws

Umicore herziet licht haar vooruitzichten voor 2021 en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro. De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie.

UCB moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. De verwachting was dat de FDA afgelopen vrijdag uitsluitsel zou geven over het wel of niet toekennen van een zogeheten Biologics License Application voor diens behandeling bimekizumab voor matige tot ernstige psoriasis.

Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Umicore verlaagt winstvooruitzichten

(ABM FN) Umicore heeft maandag voorbeurs een winstwaarschuwing uitgestuurd. 

Umicore herziet licht haar vooruitzichten voor 2021 en verwacht nu dat de aangepaste EBIT 1 miljard euro zal benaderen. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste EBIT van meer dan 1 miljard euro.

De herziening weerspiegelt de recente daling van de PGM-prijzen, zoals rhodium en palladium, alsook een sterker dan verwachte impact van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders voor de autoproductie. 

Zo heeft het tekort aan halfgeleiders in de divisie Automotive Catalysts een ernstiger dan verwacht effect op de autoproductie. De productieschema's van autofabrikanten worden steeds volatieler en de productiecijfers worden regelmatig naar beneden herzien, benadrukte Umicore.

In de divisie Rechargeable Battery Materials weerspiegelen de vraagpatronen naar NMC-kathodematerialen de aanpassingen in de productie- en kwalificatieschema's van elektrische voertuigen als gevolg van het tekort aan halfgeleiders, waarbij de gevolgen tot ver in 2022 reiken volgens Umicore.

Als gevolg zal de start van de commerciële productie in Umicore's nieuwe kathodematerialenfabriek in het Poolse Nysa tot het tweede kwartaal van 2022 uitgesteld worden. 

Met dank aan hogere prijzen voor kobalt en gelijkaardige speciale materialen, zal de EBIT van de divisie Energy & Surface Technologies voor 2021 echter in de lijn van de huidige consensus liggen.

“In de veronderstelling dat de huidige edelmetaalprijzen gedurende de rest van het jaar aanhouden, blijft Umicore verwachten dat de aangepaste EBIT voor [de divisie] Recycling over het hele jaar een uitzonderlijk niveau zal bereiken, ruim boven vorig jaar, zij het iets onder de huidige marktconsensus die de recente daling van de PGM-prijzen nog niet weerspiegelt”, aldus Umicore maandag. Vooral rhodium en palladium daalden sterk in vergelijking met eind juli.

Sterke prestatie in 2021 verwacht 

“Ondanks deze uitdagendere marktcontext, blijft Umicore volledig op schema om in 2021 een uitstekende prestatie neer te zetten”, laat de groep weten. “Umicore gaat uit van de veronderstelling dat de bevoorradingssituatie voor halfgeleiders niet wezenlijk verder verslechtert en houdt rekening met stijgende transportkosten en hogere energieprijzen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen openen lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet.

IG voorziet een openingsverlies van 13 punten voor de Duitse DAX, een plus van 1 punt voor de Franse CAC 40 en een daling van 8 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

Europese aandelenmarkten zagen zich vrijdag met name gesteund door reis-, energie- en bankaandelen. Daarbij steeg de FTSE 100 index naar zijn hoogste niveau in 19 maanden, na de versoepeling van de testregels voor het coronavirus voor reizigers. De energiesector steeg vanwege de hoge olieprijs, terwijl de financials stegen na sterke winsten bij Amerikaanse banken.

"Na een schokkerig begin van de week lijken de aandelenmarkten overtuigd te raken dat bedrijven winst kunnen blijven maken, ondanks de gecombineerde druk van hogere energieprijzen en verstoringen in de toeleveringsketen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Er lijkt nog steeds een element van zelfgenoegzaamheid onder investeerders te zijn dat stijgende energieprijzen niet zullen leiden tot een golf van vraagvernietiging, terwijl de haperingen in de aanvoerketen ook tot hogere prijzen leiden", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de export van de eurozone in augustus op jaarbasis met 18,2 procent is gestegen, terwijl de import steeg met 26,6 procent.

De inflatie van Frankrijk kwam in september uit op 2,2 procent op jaarbasis, een versnelling in de prijsstijging voor consumentenproducten ten opzichte van augustus. Op maandbasis trad er een vertraging op met een plus van 0,2 procent tegen 0,6 procent in augustus.

Bedrijfsnieuws

Hugo Boss steeg ruim 1,0 procent, nadat het concern zijn doelstellingen voor 2021 verhoogde, na sterke resultaten over het derde kwartaal, waarbij de omzet en winst de resultaten van voor de uitbraak van de coronaviruspandemie overtrof.

OVHcloud steeg gedurende zijn eerste handelsdag in Parijs met ruim 6,0 procent. De Franse cloud serviceprovider had zijn IPO geprijsd op 18,50 euro per aandeel, wat aan de onderkant was van de eerder afgegeven indicatieve bandbreedte van 18,50 tot 20,0 euro.

In Parijs ging Renault aan kop met een winst van ruim 3,0 procent, EssilorLuxottica steeg 2,5 procent, terwijl Danone een procent daalde. Pernod Ricard leverde een half procent in.

In Frankfurt was RWE met een winst van ruim 4,0 procent de sterkste stijger van de hoofdfondsen. HelloFresh steeg 4,0 procent. Bouwbedrijf Henkel was met een verlies van een procent de sterkste daler.

Euro STOXX 50          4.182,91 (+0,8%)
STOXX Europe 600       469,39 (+0,7%)
DAX                    15.587,36 (+0,8%)
CAC 40                 6.727,52 (+0,6%)
FTSE 100               7.234,03 (+0,4%)
SMI                    11.961,34 (+0,6%)
AEX                    800,41 (+1,2%)
BEL 20                 4.205,30 (+0,1%)
FTSE MIB               26.489,18 (+0,8%)
IBEX 35                8.997,00 (+0,8%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures  maandag lager.

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

Na een moeilijke periode voor aandelen, heeft een sterke reeks van winstcijfers, waaronder de resultaten van Morgan Stanley en Citigroup, de markt de afgelopen dagen gesteund. Beleggers blijven echter bezorgd dat blokkades in de toeleveringsketen en een forse stijging van de energieprijzen de inflatie zullen aanwakkeren, wat centrale banken ertoe zou kunnen aanzetten de stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht in te trekken.

"De grote onzekerheid op dit moment blijft de duur van deze periode van hogere inflatie", zei marktanalist Allen Bond van Jensen Investment Management. "We zijn op zoek naar tekenen en data die ons inzicht geven in hoe bedrijven dit gaan beheersen, evenals de beperkingen in de toeleveringsketen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in september onverwacht zijn gestegen met 0,7 procent op maandbasis, terwijl de markt rekende op een daling met 0,2 procent.

De Amerikaanse importprijzen zijn in september weer gestegen met 0,4 procent op maandbasis, terwijl de exportprijzen stegen met 0,3 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in oktober stevig gedaald, nadat de maand ervoor nog een zeer sterke stijging van 16 punten werd genoteerd. De index daalde in oktober met 15 punten naar een stand van 19,8.

De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met respectievelijk 0,6 procent en 7,4 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in oktober gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde 72,8 eind september tot 71,4 halverwege deze maand.

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,2 procent, ofwel 0,97 dollar, hoger op 82,28 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis steeg de olieprijs 3,7 procent.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiecijfers van september, gevolg door vertrouwensdata onder huizenbouwers.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet uit investment banking en ook de totale inkomsten en winst waren boven verwachting. De voorzieningen op slechte leningen daalden ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg circa 4,0 procent.

Alcoa won ruim 15,0 procent, nadat de aluminiumproducent besloot om weer dividend uit te keren en een aandeleninkoopprogramma te starten van 500 miljoen dollar. In het derde kwartaal steeg de omzet dankzij de hogere prijzen voor aluminium en werd zo een recordwinst behaald. Alcoa blijft ook positief over de rest van 2021, maar waarschuwt wel voor aanhoudende inflatoire druk op onder meer grondstoffen.

Johnson & Johnson heeft een aantal activiteiten rond zijn talkpoederproducten ondergebracht in een aparte onderneming waarvoor het faillissement heeft aangevraagd. Hiermee hoopt J&J makkelijker een schikking te kunnen treffen in tal van slepende rechtszaken die beweren dat het talkpoeder kankerverwekkende stoffen bevat. J&J heeft dit altijd tegengesproken. Het aandeel noteerde circa 0,5 procent hoger.

Facebook moet zijn gebruikers beter informeren over de manier waarop het data verwerkt volgens de Ierse privacywaakhond. Een voorlopig voorstel waarmee Facebook mogelijk een boete krijgt opgelegd van 28 tot 36 miljoen euro, werd door de non profit organisatie NOYB, die de zaak in 2018 aanspande, openbaar gemaakt. De Ierse toezichthouder heeft het besluit nog niet formeel aangekondigd. Het aandeel daalde ongeveer 1,3 procent.

S&P 500 index              4.471,37 (+0,8%)
Dow Jones index            35.294,76 (+1,1%)
Nasdaq Composite           14.897,34 (+0,5%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden maandag lager, na enkele Chinese macrocijfers. De Chinese economie bleek in het derde kwartaal van dit jaar minder hard te zijn gegroeid dan verwacht. Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent. Ook de Chinese industriële productie steeg in september minder dan voorzien, terwijl de detailshandelsverkopen harder stegen.

Nikkei 225                    28.988,03 (-0,3%)
Shanghai Composite    3.560,44(-0,3%)
Hang Seng                   25.231,32 (-0,4%)
 
VALUTA
De euro/dollar noteerde op 1,1579. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1606 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1599 op de borden.

USD/JPY Yen   114,32
EUR/USD Euro 1,1579
EUR/JPY Yen   132,37

MACRO-AGENDA:
04:00 Economische groei - Derde kwartaal (Chi)
04:00 Detailhandelsverkopen - September (Chi)
04:00 Industriële productie - September (Chi)
15:15 Industriële productie - September (VS)
16:00 Vertrouwen huizenbouwers - Oktober (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
07:00 Philips - Cijfers derde kwartaal

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Chinese economie groeit iets minder dan voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie is in het derde kwartaal van dit jaar minder hard gegroeid dan verwacht. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van de Chinese overheid.

Het Chinese bruto binnenlands product steeg op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent.

Op kwartaalbasis bedroeg de economische groei 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Tegenvallende groei Chinese industrie

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in september wel gestegen, maar minder dan voorzien. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

De productie steeg met 3,1 procent, na een plus van 5,3 procent in augustus. In juli ging het nog om een toename met 6,4 procent.

Economen hadden voor september gerekend op een stijging van 3,8 procent.

Op maandbasis ging het in september om een productiestijging van 0,05 procent tegen een plus van 0,31 procent een maand eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Chinese detailhandelsverkopen stijgen harder

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in september hardere gestegen dan in augustus. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

De verkopen stegen in september met 4,4 procent op jaarbasis. Dat was in augustus nog een plus van 2,5 procent. Maar in juli was de stijging nog 8,5 procent.

Op maandbasis ging het in september om een toename van 0,30 procent na een plus van 0,22 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 240 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot ongeveer 240,7 miljoen. Dit blijkt maandag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met circa 44,9 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 724.317.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt op meer dan 34,0 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 452.124.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met meer dan 21,6 miljoen gevallen en 603.282 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met circa 8,5 miljoen. Frankrijk zit op krap 7,2 miljoen gevallen. Spanje telt net geen 5 miljoen besmettingen, Italië 4,7 miljoen en Duitsland zit op bijna 4,4 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.087.144 tegen 2.083.444 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.279.869. Dat waren er 1.276.869.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.917 coronagevallen geregistreerd, een fractie meer dan de 108.891 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 4,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder meer dan 6,6 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 25 oktober 2021

MAANDAG 18 OKTOBER 2021

18:00 Exmar - Cijfers derde kwartaal

DINSDAG 19 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

WOENSDAG 20 OKTOBER 2021

07:00 Barco - Cijfers derde kwartaal
07:00 WDP - Cijfers derde kwartaal
17:45 Wereldhave Belgium - Cijfers derde kwartaal
00:00 TINC - AVA

DONDERDAG 21 OKTOBER 2021

07:00 Orange Belgium - Cijfers derde kwartaal
07:00 Sipef - Cijfers derde kwartaal
17:45 Econocom - Cijfers derde kwartaal
00:00 MDxHealth - Cijfers derde kwartaal

VRIJDAG 22 OKTOBER 2021

- Geen agendapunten

Maandag 25 OKTOBER 2021

17:40 Vastned Retail Belgium - Cijfers derde kwartaal

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beleggers leggen aandacht bij cijfers derde kwartaal

(ABM FN) Komende week letten beleggers vooral op de bedrijfscijfers met de start van een vers resultatenseizoen, terwijl op de macro-economische agenda enkele inflatiecijfers en inkoopmanagersindices prijken. 

Het cijferseizoen is in volle opstart en trekt de aandacht van beleggers. In Amerika hebben we de grote financials al achter de rug en komende week gaan we wat breder.

“Door de makkelijke vergelijkingsbasis met vorig jaar zouden we in eerste instantie zeggen dat dit een cijferseizoen wordt met de vingers in de neus. Daar zijn echter twee kanttekeningen bij”, vertelde Philippe Gijsels, Hoofd Marktstrategie bij BNP Paribas Fortis afgelopen week aan ABM Financial News. “Ten eerste, wat doet de markt met die cijfers? Anderzijds zijn er dan weer de stijgende gronstoffenprijzen, waarvan ik de impact vooral de volgende kwartalen verwacht. In dat opzicht zal de outlook belangrijk zijn. Iedereen wil een zicht krijgen op de inkoopprijzen en de marges. Die zullen aan de voorzichtige kant zijn, vermoed ik. Daar kunnen dan wat negatieve verrassingen uit voortkomen”, aldus de econoom. 

Maandag beginnen we de macroweek met de Chinese economische groei, alsook de industriële productie in het land en deze van de belangrijkste concurrent, de Verenigde Staten.

Op dinsdag staat er een Japanse handelsbalans geagendeerd. 

De oplopende prijzen allerhande baren beleggers, bedrijven en gezinnen zorgen. Woensdag krijgen we er wat extra informatie over, in de vorm van inflatiegegevens uit het Verenigd Koninkijk, vergezeld door de producentenprijzen in dit land en de inflatie in de Eurozone met specifiek ook weer de producentenprijzen van de belangrijkste lidstaat, Duitsland. 

Een dag later, op donderdag, krijgen we inzage in het Nederlandse en Belgische consumentenvertrouwen. Uit de Verenigde Staten krijgen we de Leidende Indicatoren en de wekelijkse steunaanvragen te zien. 

Vrijdag sluiten we de week af met nog een Japans inflatiecijfer, maar vooral enkele samengestelde inkoopmanagersindices, uit Japan, tal van Europese landen en de VS. 

Cijferseizoen

In eigen land begint het cijferseizoen nog vrij rustig. Maandag zijn er cijfers van gasrederij Exmar. Woensdag kijken we naar de resultaten van Barco, WDP en Wereldhave Belgium. Donderdag krijgen we nog de boekhouding te zien van Orange Belgium, Sipef, Econocom en MDxHealth. 

In het buitenland wordt het al behoorlijk druk. Maandag begint met in Nederland stevig met Philips met een stevige klepper. Dinsdag openen Worldline, Danone, Remy Cointreau, Halliburton, Johnson & Johnson, Manpowergroup, Philip Morris, Procter & Gamble, Netflix en United Airlines de boeken. 

Woensdag is de beurt aan ASML, Nestlé, Roche, Deliveroo, Abbott Laboratories, IBM, PPG Industries en Tesla. 

Donderdag verleggen we de aandacht naar Unilever, Carrefour, SAP, Barclays, American Airlines, AT&T, Dow Inc., Nucor, Intel en Snap. Vrijdag sluiten American Express en Honeywell de week af.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door thomas

Elon Musk op managementdag Volkswagen

(ABM FN-Dow Jones) CEO Elon Musk van Tesla is afgelopen zaterdag verschenen tijdens een bijeenkomst die CEO Herbert Diess van Volkswagen organiseerde voor 200 van zijn topmanagers.

Het betroft een driedaagse managementbijeenkomst waar managers van de Duitse autofabrikant van over de hele wereld aanwezig waren.

Volgens een publicatie van Diess op zijn LinkedIn heeft Volkswagen een "nieuwe mindset" nodig om de nieuwe concurrentie het hoofd te kunnen bieden. En juist Tesla van Musk wordt gezien als de grote nieuwe concurrent. 

Volkswagen produceert veel meer auto's dan Tesla, maar in marktwaarde is de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's de Duitse sterkhouder al lang en breed voorbij.

Diess zei met het Trinity-project vol te willen concurreren met Tesla, dat in het Duitse Grünheide een compleet nieuwe fabriek uit de grond stampt.

De Trinity is volgens Volkswagen een elektrisch aangedreven sedan die vanaf 2026 in Wolfsburg gebouwd gaat worden en nieuwe maatstaven zal zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. Bovendien zal de auto verregaand geautomatiseerd kunnen rijden volgens Level 4.

"Als verrassingsgast was Elon Musk 's avonds bij ons voor een videogesprek. Blij te horen dat zelfs onze sterkste concurrent denkt dat we in onze transitie zullen slagen als we op volle kracht transformeren", schreef Diess.

De Volkswagen-CEO noemde de wijze waarop Tesla omgaat met het chiptekort een goed voorbeeld van de snelheid waarin de Amerikaanse fabrikant schakelt. Als reden noemde Diess dat Tesla zijn eigen software ontwikkelt. "Binnen 2 tot 3 weken hadden ze nieuwe software die het mogelijk maakt om verschillende chips te gebruiken. Indrukwekkend", aldus Diess.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 240 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot ongeveer 240,4 miljoen. Dit blijkt zondag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met circa 44,9 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 724.153.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt op meer dan 34,0 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 452.124.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met meer dan 21,6 miljoen gevallen en 603.152 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 8,4 miljoen. Frankrijk zit op krap 7,2 miljoen gevallen. Spanje telt net geen 5 miljoen besmettingen, Italië 4,7 miljoen en Duitsland zit op bijna 4,4 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.083.444 tegen 2.079.689 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.276.869.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.891 coronagevallen geregistreerd, een fractie meer dan de 108.864 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 4,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder meer dan 6,6 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

UCB in wachtkamer FDA

(ABM FN) UCB moet nog even geduld hebben alvorens de Amerikaanse toezichthouder FDA een oordeel velt over bimekizumab. Dit meldde de Brusselse farmaceut zaterdag.

De verwachting was dat de FDA vrijdag uitsluitsel zou geven over het wel of niet toekennen van een zogeheten Biologics License Application voor diens behandeling bimekizumab voor matige tot ernstige psoriasis.

Zaterdag bleek dat de FDA aan UCB per brief heeft laten weten dat de toezichthouder als gevolg van de geldende coronarestricties er niet in geslaagd is zijn inspecties in Europa tijdig af te ronden. Die inspecties acht de FDA noodzakelijk om de aanvraag goed te kunnen keuren.

Volgens UCB zou de FDA alleen de coronarestricties hebben genoemd in de brief als reden voor de vertraging. 

UCB is in contact met de FDA en probeert de inspecties van zijn faciliteiten zo snel mogelijk in te plannen. Nog onduidelijk is wanneer dit kan plaatsvinden.

Bimekizumab werd al eerder dit jaar door de Europese Unie en het Verenigde Koninkrijk goedgekeurd. 

De piekomzet van bimekizumab wordt op miljarden dollars geschat door analisten, en door zakenbank Jefferies zelfs op 4 miljard dollar. Daarbij is de Amerikaanse markt van essentieel belang. Die markt is veel groter dan de Europese of Britse markt.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Ruim 240 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot ongeveer 240,1 miljoen. Dit blijkt zaterdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met tegen de 44,9 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 723.756.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt op meer dan 34,0 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 451.980.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met meer dan 21,6 miljoen gevallen en 602.669 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met nu 8,4 miljoen. Frankrijk zit op krap 7,2 miljoen gevallen. Spanje telt net geen 5 miljoen besmettingen, Italië 4,7 miljoen en Duitsland zit op bijna 4,4 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.079.689 tegen 2.075.949 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.276.869 tegen 1.276.221 gisteren.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.864 coronagevallen geregistreerd, een fractie meer dan de 108.841 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 4,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder bijna 6,6 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Tessenderlo krijgt geen vergunning voor bouw tweede gascentrale

(ABM FN) Tessenderlo ziet zijn plannen voor de bouw van een tweede gascentrale in rook opgaan, nadat de Vlaamse minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme heeft besloten geen vergunning af te geven.

De industriegroep meldde vrijdag laat eerder op de dag kennisgenomen te hebben van de beslissing dat de Vlaamse minister geen vergunning toekent voor de bouw van een tweede gascentrale van 900 MW in Tessenderlo.

Het bedrijf zei de beslissing eerst grondig te bestuderen alvorens te beslissen over enige verdere stappen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.
    
Na een moeilijke periode voor aandelen, heeft een sterke reeks van winstcijfers, waaronder de resultaten van Morgan Stanley en Citigroup, de markt de afgelopen dagen gesteund. Beleggers blijven echter bezorgd dat blokkades in de toeleveringsketen en een forse stijging van de energieprijzen de inflatie zullen aanwakkeren, wat centrale banken ertoe zou kunnen aanzetten de stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht in te trekken.

"De grote onzekerheid op dit moment blijft de duur van deze periode van hogere inflatie", zei marktanalist Allen Bond van Jensen Investment Management. "We zijn op zoek naar tekenen en data die ons inzicht geven in hoe bedrijven dit gaan beheersen, evenals de beperkingen in de toeleveringsketen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in september onverwacht zijn gestegen met 0,7 procent op maandbasis, terwijl de markt rekende op een daling met 0,2 procent.

De Amerikaanse importprijzen zijn in september weer gestegen met 0,4 procent op maandbasis, terwijl de exportprijzen stegen met 0,3 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in oktober stevig gedaald, nadat de maand ervoor nog een zeer sterke stijging van 16 punten werd genoteerd. De index daalde in oktober met 15 punten naar een stand van 19,8.

De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met respectievelijk 0,6 procent en 7,4 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in oktober gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde 72,8 eind september tot 71,4 halverwege deze maand.

De euro/dollar noteerde op 1,1606. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1603 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden. 

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,2 procent, ofwel 0,97 dollar, hoger op 82,28 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis steeg de olieprijs 3,7 procent.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiecijfers van september, gevolg door vertrouwensdata onder huizenbouwers.    

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet uit investment banking en ook de totale inkomsten en winst waren boven verwachting. De voorzieningen op slechte leningen daalden ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg circa 4,0 procent.

Alcoa won ruim 15,0 procent, nadat de aluminiumproducent besloot om weer dividend uit te keren en een aandeleninkoopprogramma te starten van 500 miljoen dollar. In het derde kwartaal steeg de omzet dankzij de hogere prijzen voor aluminium en werd zo een recordwinst behaald. Alcoa blijft ook positief over de rest van 2021, maar waarschuwt wel voor aanhoudende inflatoire druk op onder meer grondstoffen.

Johnson & Johnson heeft een aantal activiteiten rond zijn talkpoederproducten ondergebracht in een aparte onderneming waarvoor het faillissement heeft aangevraagd. Hiermee hoopt J&J makkelijker een schikking te kunnen treffen in tal van slepende rechtszaken die beweren dat het talkpoeder kankerverwekkende stoffen bevat. J&J heeft dit altijd tegengesproken. Het aandeel noteerde circa 0,5 procent hoger.

Facebook moet zijn gebruikers beter informeren over de manier waarop het data verwerkt volgens de Ierse privacywaakhond. Een voorlopig voorstel waarmee Facebook mogelijk een boete krijgt opgelegd van 28 tot 36 miljoen euro, werd door de non profit organisatie NOYB, die de zaak in 2018 aanspande, openbaar gemaakt. De Ierse toezichthouder heeft het besluit nog niet formeel aangekondigd. Het aandeel daalde ongeveer 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarbij Brent-olie tussentijd zelfs boven de 85 dollar per vat noteerde.

Brent-olie, de wereldwijde benchmark, steeg tussentijds tot 85,10 dollar per vat, een niveau dat niet meer is gezien sinds 9 oktober 2018. 

De olieprijzen stegen nadat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) donderdag een "enorme" omschakeling naar ruwe olie onder elektriciteitsproducenten opmerkte, aangezien de tekorten aan aardgas, vloeibaar aardgas en steenkool aanhouden. De olieprijs zag later op de dag een deel van de winsten vervliegen, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energie-agentschap EIA bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week voor de derde opeenvolgende week zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 8 oktober zijn gestegen met 6,1 miljoen vaten tot 427,0 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden met 2,0 miljoen vaten tot 223,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden fractioneel tot 129,3 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 89,6 naar 86,7 procent.

Het IEA verhoogde donderdag tevens zijn prognoses voor de wereldwijde vraag naar olie voor dit jaar en het volgende jaar met respectievelijk 170.000 vaten per dag en 210.000 vaten per dag, maar zei dat vanwege de aanhoudende energiecrisis het cumulatieve effect vanaf september zou kunnen oplopen tot 500.000 vaten per dag tot het eerste kwartaal van volgend jaar.

"Zelfs als de productie in de komende maanden verder wordt opgevoerd zoals gepland, zal de oliemarkt in het vierde kwartaal nog steeds met ongeveer 1 miljoen vaten per dag onderbevoorraad worden", zei marktanalist Carsten Fritsch van Commerzbank.

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,2 procent, ofwel 0,97 dollar, hoger op 82,28 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

NN Group bezit meer dan 15 procent van Fagron

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft Fagron op de hoogte gesteld dat het ruim 15 procent van de aandelen van de magistrale bereider bezit. Dit liet Fagron vrijdagavond weten via een persbericht.

NN Group bezat per 13 oktober 2021 een belang van 15,22 procent in Fagron.

Capital Group meldde dat het per 13 oktober 2021 een belang van 3,82 procent in Fagron had, waarmee het concern onder de kennisgevingsdrempel van 5 procent terecht is gekomen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 469,39 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,8 procent op 15.587,36 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 6.727,52 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.234,03 punten.

Europese aandelenmarkten zagen zich vrijdag met name gesteund door reis-, energie- en bankaandelen. Daarbij steeg de FTSE 100 index naar zijn hoogste niveau in 19 maanden, na de versoepeling van de testregels voor het coronavirus voor reizigers. De energiesector steeg vanwege de hoge olieprijs, terwijl de financials stegen na sterke winsten bij Amerikaanse banken.

"Na een schokkerig begin van de week lijken de aandelenmarkten overtuigd te raken dat bedrijven winst kunnen blijven maken, ondanks de gecombineerde druk van hogere energieprijzen en verstoringen in de toeleveringsketen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Er lijkt nog steeds een element van zelfgenoegzaamheid onder investeerders te zijn dat stijgende energieprijzen niet zullen leiden tot een golf van vraagvernietiging, terwijl de haperingen in de aanvoerketen ook tot hogere prijzen leiden", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de export van de eurozone in augustus op jaarbasis met 18,2 procent is gestegen, terwijl de import steeg met 26,6 procent.

De inflatie van Frankrijk kwam in september uit op 2,2 procent op jaarbasis, een versnelling in de prijsstijging voor consumentenproducten ten opzichte van augustus. Op maandbasis trad er een vertraging op met een plus van 0,2 procent tegen 0,6 procent in augustus.

De euro/dollar noteerde op 1,1599. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1597 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hugo Boss steeg ruim 1,0 procent, nadat het concern zijn doelstellingen voor 2021 verhoogde, na sterke resultaten over het derde kwartaal, waarbij de omzet en winst de resultaten van voor de uitbraak van de coronaviruspandemie overtrof.

OVHcloud steeg gedurende zijn eerste handelsdag in Parijs met ruim 6,0 procent. De Franse cloud serviceprovider had zijn IPO geprijsd op 18,50 euro per aandeel, wat aan de onderkant was van de eerder afgegeven indicatieve bandbreedte van 18,50 tot 20,0 euro.

In Parijs ging Renault aan kop met een winst van ruim 3,0 procent, EssilorLuxottica steeg 2,5 procent, terwijl Danone een procent daalde. Pernod Ricard leverde een half procent in.

In Frankfurt was RWE met een winst van ruim 4,0 procent de sterkste stijger van de hoofdfondsen. HelloFresh steeg 4,0 procent. Bouwbedrijf Henkel was met een verlies van een procent de sterkste daler.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 4.466,68 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Recticel uit kritiek op communicatie Greiner

(ABM FN) Recticel vindt dat zijn belager Greiner geen correcte voorstelling van zaken geeft. Dit bleek vrijdag uit een persbericht van de Belgische holding. 

In een reactie op de verkoop door Recticel van de divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter zei Greiner dat het bod op een ondernemingswaarde van 1.173 miljoen euro, ofwel 20,80 euro per aandeel Recticel gebaseerd is. 

“Dit komt niet overeen met Greiner's prospectus, die melding maakt van een ondernemingswaarde van 1.058 miljoen of 18,80 euro per aandeel”, benadrukte Recticel vrijdag. 

Het bod van Greiner geeft een impliciete waarde van slechts 411 miljoen euro aan de divisie Isolatie, wat aanzienlijk lager is dan de gemiddelde brokers consensuswaardering van 708 miljoen euro, voegde Recticel toe. 

Naast goedkeuring door de aandeelhouders en aan gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties en een bevestigend  boekenonderzoek, zijn er geen andere voorwaarden waaraan het bod van Carpenter is onderworpen. Er is geen financieringsvoorbehoud, benadrukte Recticel.

De holding liet verder weten dat het resultaat van het boekenonderzoek door Carpenter voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering van december bekend zal worden gemaakt. 

Ook gaf Recticel aan dat de desinvestering van de divisie Slaapcomfort op schema ligt om tijdens het vierde kwartaal te worden ondertekend, waarna de closing in het eerste kwartaal van 2022 kan plaatsvinden. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Mithra bevestigt Leon Van Rompay als CEO

(ABM FN) Mithra heeft de benoeming van Leon Van Rompay als CEO bevestigd. Dit liet het biotechbedrijf vrijdagavond weten. 

Van Rompay werd als interim CEO in februari dit jaar benoemd, nadat François Fornieri een stap terugdeed voor een periode van maximum 12 maanden. 

Uiteindelijk besloot Fornieri zich volledig terug te trekken, waardoor Van Rompay als CEO benoemd kon worden. 

Het bedrijf zegt dat dankzij de ervaring van Van Rompay in de farmaceutica sector vooruitgang hebben kunnen boeken.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Biotech drukt sentiment in Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs is de week lichtjes hoger afgesloten, terwijl elders in Europa het optimisme de overhand had. 

De Bel20 sloot vrijdag op 4.205,30 punten, tegen 4.145,07 punten vorige week. 

Volgens hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Bank werden de Europese aandelenmarkten gestimuleerd door goede eerste kwartaalresultaten. Keppenne wijst bijvoorbeeld op de zeer goede prestatie van LVMH, dat beter dan verwachte resultaten presenteerde. 

Volgens de econoom zijn voor het aanstaande cijferseizoen de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. De markt verwacht over het algemeen een verdere groei van de bedrijfswinsten, die in Europa meer uitgesproken zal zijn dan in de VS, benadrukte Keppenne. 

"De trend [voor de winst] is positief," vindt Keppenne. 

De econoom wijst erop dat de markten in zekere mate immuun zijn geworden voor de dreiging van een oplopende rente en het verkrappen van het monetaire beleid door de centrale banken. Daarom leidden de notulen van de Federal Reserve, die woensdag werden vrijgegeven, niet tot veel volatiliteit, legt Keppenne uit. De notulen bevestigden dat de tapering nog dit jaar zal beginnen, maar het zal een lang en rustig proces worden, voorziet de econoom. 

En ten slotte brengt het feit dat de Chinese regering heeft gezegd dat de schuld van Evergrande op korte termijn beheersbaar is, een dosis optimisme mee, voegde Keppenne nog toe. 

Dat de hoofdindex van Brussel achterblijft bij deze trend, is te verklaren door de samenstelling van de Bel20, die daardoor veel gevoeliger is voor de stijging en daling van bepaalde aandelen, aldus Keppenne. Vandaag zijn het de biotechaandelen die de Bel20 naar beneden sleuren, maar soms is het voldoende dat het aandeel van zwaargewicht AB InBev het goed doet om de Bel20 te doen herstellen, zo analyseerde de econoom. 

Op macroniveau kregen de beleggers verschillende Belgische cijfers gepresenteerd. De Belgische inflatie is volgens het Europees geharmoniseerd indexcijfer van de consumptieprijzen op maandbasis gedaald van 4,7 pour cent in augustus tot 3,8 pour cent in september. 

Anderzijds is de Belgische export sterk gestegen, in augustus met niet minder dan 31,5 procent op jaarbasis. Ook de invoer is sterk gestegen, met 29 procent. 

De euro/dollar handelde op 1,1599. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Aperam de kop met een stijging van 2,4 procent, terwijl de biotechbedrijven Galapagos en Argen-X onderaan de index bengelen met verliezen van 2,3 en 1,5 procent. AB InBev verloor ook 1,6 procent.

Beleggers in UCB wachten nog altijd op een beslissing van de Amerikaanse FDA over Bimekizumab voor de behandeling van psoriasis. Analisten rekenen op goedkeuring. Groen licht zou al grotendeels zijn ingeprijsd, denken marktexperts, maar een afwijzing zou grote gevolgen voor de aandelenkoers van UCB kunnen hebben, vrezen zij. UCB sloot 0,8 procent hoger.

Verder voelt de aandelenkoers van Cofinimmo geen impact van het nieuws dat de Belgische autoriteiten overwegen om de regels inzake de roerende voorheffing voor zorgvastgoedinvesteerders aan te scherpen, hetgeen volgens Kepler Cheuvreux nadelig kan uitpakken voor Cofinimmo, terwijl Aedifica en Care Property Invest gespaard blijven. Het aandeel Cofinimmo steeg zelfs 0,5 procent en dat van Aedifica 0,2 procent. Care Property won ook 0,6 procent.

Op de tweede lijn steeg Euronav 5,8 procent na een gloednieuw koopadvies van ABN AMRO Oddo, waarbij het koersdoel naar 10,00 euro werd opgetrokken. De belangrijkste reden voor deze verhogingen is dat John Fredriksen aandelen Euronav blijft opkopen, aldus de bank. Fredriksen heeft inmiddels een belang van 9,8 procent in Euronav.

Retail Estates heeft de vastgoedportefeuille van De Vleterbeek overgenomen, zoals eerder deze maand aangekondigd, en gaf om de overname te financieren 560.689 nieuwe aandelen uit aan 63,95 euro per stuk. Het aandeel schreef 1,9 procent bij.

AG Real Estate en Atenor gaan voor de herontwikkeling van het communicatiecentrum Noord (CCN) te Brussel samenwerken. Het aandeel Atenor steeg 1,0 procent.

Dat Agfa-Gevaert voor de derde keer de prijzen verhoogt, komt voor Degroof Petercam niet als een verrassing, maar betekent wel dat een margeverbetering nog meer tijd zal kosten. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Agfa van 4,75 naar 4,40 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies. Het aandeel daalde 1,7 procent.

Bij de kleinere aandelen won Exmar 5,8 procent en daalde Nyxoah 7,6 procent.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News
Markten
BEL20