WDP

Warehouses De Pauw of ‘WDP’ in het kort is een Belgische gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV). Zo’n firma investeert in vastgoed, onder bepaalde regels. Zo dienen de panden bijvoorbeeld met regelmaat in waarde geschat te worden en moet een GVV een groot deel van haar winsten via dividenden uitkeren aan aandeelhouders. De specialisatie van WDP ligt bij logistiek vastgoed.

Het bedrijf ontwikkelt projecten of koopt bestaande panden om ze te verhuren aan zakelijke klanten. Andere mogelijkheden voor klanten zijn ‘herontwikkeling’ en ‘Sale & Lease back’. Bij herontwikkeling vormt WDP een bestaande site of ‘brownfield’ project om tot een nieuw magazijn. Sale en lease back houdt in dat een bedrijf haar pand aan WDP verkoopt om het van de firma te huren, om kapitaal vrij te maken.

De panden van WDP bevinden zich in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Roemenië. Nieuwe klanten kunnen in die landen een magazijn/kantoor/mezzanine huren. Onder de bestaande klanten vinden we volgende namen terug: Kuehne+Nagel, Greenyard, Distrilog Group, DHL Supply chain, Carrefour, Ahold Delhaize, Lidl, Action en nog vele anderen.

Meer