Victoria’s Secret & Co

‘Victoria’s Secret & Co.’ werd opgericht door Roy Raymond. De aanleiding was een gênant gevoel bij de man toen hij voor zijn vrouw lingerie wou kopen in een grootwarenhuis. Vervolgens opende hij de eerste Victoria’s Secret winkel in 1977 en stond hij daarmee aan de wieg van de grootste lingerieketen ter wereld.

Intussen groeide Victoria’s Secret uit tot ’s werelds grootste speciaalzaak. Het bedrijf heeft een personeelsbestand van meer dan 30 000 werknemers. Daarvan zijn bijna 90% vrouwelijke medewerkers. De firma wil vrouwen vertegenwoordigen: zowel naar de buitenwereld toe, als intern, via de cultuur. Ook in de raad van bestuur zijn 7 van de 8 bestuurders vrouwelijk. Via een wereldwijd winkelnetwerk met meer dan 1400 winkels verkoopt de onderneming de befaamde bh’s, ondergoed en lingerie, maar ook lichaamsverzorging en parfums. Dat doet de ze via haar drie merken:

  • ‘Victoria’s Secret’: Het merk verkoopt premium lingerie en ondergoed. Het heeft een breed assortiment aan fashiongeïnspireerde collecties.
  • ‘PINK’: Een lifestyle-merk voor jongeren, waarbij mentale gezondheid en duurzaamheid centraal staan. PINK verkoopt gebreide topjes, loungewear, bh’s, slipjes, activewear, accessoires, beauty en meer.
  • ‘Happy Nation’: Happy Nation is sinds April 2022 een nieuw, volledig digitaal merk met genderneutrale producten voor kinderen van 8-13 jaar. Het biedt een gendervrij productassortiment aan met zwemkleding, bh’s, ondergoed en lichaamsverzorging.

Victoria’s Secret kon ooit een sterke merkreputatie uitbouwen, voornamelijk door de winkelervaring en de zogenaamde ‘Victoria’s Angels’. Het merk stond lang bekend omwille van de extreem slanke modellen, maar intussen streeft het naar meer lichaamspositiviteit. De modellen vandaag vertegenwoordigen diverse lichaamstypes, voor een inclusievere aanpak.

Sinds Augustus 2021 is Victoria’s Secret & Co geen onderdeel meer van het voormalig moederbedrijf ‘L Brands’ (nu ‘Bath & Body Works’). L Brands kocht de Victoria’s Secret keten ooit voor $1 miljoen in 1982. In de spin-off op de NYSE in 2021 werd hetzelfde bedrijf gewaardeerd op 3,7 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20