Tilray Brands

‘Tilray Brands’ is een bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten dat zich voornamelijk toespitst op de cannabismarkt. Een samensmelting met een andere aanzienlijke speler in de sector, ‘Aphria’, zorgde ervoor dat de onderneming één van de wereldleiders is in haar activiteiten.

Cannabiswetgevingen verschillen enorm tussen landen: op sommige plaatsen kan iedereen legaal de psychoactieve stoffen van de plant consumeren, in andere gebieden kan het uitsluitend als medicijn voorgeschreven worden. Tilray Brands verkoopt enkel cannabis voor recreatief gebruik op de Canadese markt. De rest van de verkochte marihuana wereldwijd is bedoeld voor medicinaal gebruik, in de vorm van gedroogde bloemen of extracten. Zowel in Europa, Australië, Noord- en Zuid-Amerika verkoopt Tilray haar producten onder verschillende merknamen.

Tilray participeert ook aan wetenschappelijk onderzoek naar cannabis en levert daarvoor producten aan onderzoeksinstelling. Medische experimenten met cannabis kunnen uiteraard de verkoop van Tilray’s producten doen aangroeien op lange termijn.

Om het aanbod te diversifiëren biedt de onderneming ook andere producten aan. Zo is er onder andere het gamma CBD-producten. Die bevatten ook bestanddelen van de cannabisplant, maar uitsluitend de niet-psychoactieve bestanddelen. Daardoor hebben de producten een veel groter bereik, aangezien CBD in de meeste landen legaal is.

In de dranken- en voedingsindustrie produceert het dochtermerk ‘Manitoba Harvestvoedingsproducten gebaseerd op hennep, zoals zaden, hennepolie, granola op basis van hennep, enz. Een laatste ‘brand’ van Tilray Brands is ‘SweetWater Brewery’: een Amerikaanse bierbrouwerij.

Na de enorme cannabis-hype op de beurzen zijn vele aandelen in de sector uit de gratie gevallen. Wat de toekomst brengt voor die bedrijven is zeker een interessante vraag.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop recreatieve/medicinale marihuana
  • Productie en verkoop voedingsproducten op basis van de cannabisplant
  • Productie en verkoop bieren
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20