Tessenderlo Group

Tessenderlo Group is een Belgische producent in verschillende sectoren. Het bedrijf ontstond zo’n eeuw geleden als fabrikant van chemische stoffen, onder de naam ‘PCT’: ‘Produits Chimiques de Tessenderloo’.

Er zijn vier luiken binnen de activiteiten van de firma, uitgevoerd door verschillende dochterbedrijven.

  1. Agro: Dochterbedrijven zoals ‘Novasource’ produceren beschermings- en voedingsstoffen voor gewassen in de landbouw.
  2. Valorisatie: De nevenproducten van dieren krijgen in deze divisie een bestemming. Zo produceert ‘PB Leiner’ bijvoorbeeld gelatineproducten en collageen peptiden voor toepassingen in voedings-, gezondheids- en schoonheidsproducten, maar ook in de farmaceutische sector.
  3. Industriële materialen en chemicaliën: deze bedrijfstak is voornamelijk toegespitst op waterverwerking. Tot de producten behoren onder andere pvc-buizen voor waterafvoer en chemische producten voor de behandeling van afvalwater.
  4. T-Power: is een elektriciteitscentrale die gas en stoom gebruikt voor het opwekken van energie, gelegen in Tessenderlo en gebouwd door Siemens.

Over de hele wereld vind je vestigingen en fabrieken van de Tessenderlo Group terug. Europese landen, de Verenigde staten en zelfs China behoren tot de gebieden waar de groep actief is.

Als laatste is het ook interessant om te weten dat Tessenderlo voor meer dan de helft in handen is van ‘Verbrugge nv’. Die naamloze vennootschap is dan weer in handen van ‘Picanol’ onder leiding van Luc Tack.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop chemische stoffen
  • Productie en verkoop producten uit valorisatie van dierlijke nevenstoffen
  • Productie gewasbescherming en voedingsstoffen
  • Energieproductie en verkoop
Meer