Solvay

Solvay is een Belgisch chemiebedrijf dat al een hele tijd actief is. In 1863 begon het met productie van soda, ook wel bekend als zuiveringszout of natriumbicarbonaat. Het bedrijf groeide uit tot één van de wereldspelers, actief in 64 landen, met een zeer uitgebreide productportefeuille.

De activiteiten van Solvay worden door het bedrijf opgesplitst in drie categorieën. De eerste categorie is de productie van materialen. Voornamelijk polymeren (bv. Polyester) en composieten (bv. Koolstofvezel) zitten in die eerste categorie. De toepassingen zijn zeer veelvuldig, maar een interessant voorbeeld is de luchtvaartindustrie: Solvay heeft lopende contracten met Boeing en Lockheed Martin. De tweede activiteit is de productie van chemische stoffen, zoals smaakstoffen, voedingsstoffen voor de landbouw, chemische stoffen voor de bouwsector, coatings, enzovoort. Als derde en laatste activiteit verleent het bedrijf ook diensten aan andere bedrijven, voor wie ze onder andere formules ontwikkelen.

De waaier van sectoren waarin de klanten van Solvay actief zijn, is enorm. De bedrijven komen onder andere uit de autosector, de luchtvaart, batterijsector, landbouw, consumentengoederen, elektronica, gezondheidszorg en andere industrieën.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van materialen en chemische stoffen
  • Dienstverlening aan bedrijven
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20