Solutions 30

Het Luxemburgse ‘Solutions 30’ is een dienstverlener in allerlei sectoren gerelateerd aan technologie. Vele bedrijven besteden hun niet-kernactiviteiten uit aan Solutions 30, zodat ze zich kunnen concentreren op de belangrijkste aspecten van hun werking. Zo kan je de onderneming eigenlijk als een soort ‘aannemer’ zien voor installaties, onderhoud en ondersteuning in verschillende vakgebieden.

Zelf splitst de onderneming haar activiteiten op in 6 divisies:

  1. Telecomdiensten zijn vrijwel de grootste bron van inkomsten voor Solutions 30. Grote telecomoperatoren zoals Orange, Bouygues en Telenet besteden activiteiten uit aan de firma. Denk daarbij aan de installatie van hun systemen en de technische ondersteuning van telecomklanten via callcenters.
  2. Energiediensten zoals het installeren van digitale meters voor de Franse netbeheerder ‘Enedis’ en het Belgische ‘Fluvius’. Ook andere diensten zitten in deze divisie, bijvoorbeeld voor ‘Alfen’.
  3. IT-diensten zoals het ondersteunen van particulieren die net een digitaal toestel kochten, maar ook de installatie en het onderhoud van elektronica voor (kleine) bedrijven.
  4. Via dochterbedrijf ‘Money 30’ zorgt de onderneming voor de installatie en onderhoud van betaalsystemen bij handelaars.
  5. De tak Security plaatst beveiligingssystemen voor bedrijven als ‘Verisure’. Ook hier is onderhoud en ondersteuning een mogelijkheid.
  6. Internet of Things’ is de recentste divisie. De focus ligt vooral op het installeren van geconnecteerde apparaten in de zorgsector.

De kans bestaat dus dat je bij Solutions 30 terechtkomt wanneer je belt naar een klantendienst, zonder het zelfs te weten. Voor vele diensten doet Solutions 30 beroep op haar medewerkers, maar er zijn ook geautomatiseerde processen via een IT-platform. Op die manier vermijdt het bedrijf kosten voor eenvoudige en repetitieve taken.

Solutions 30 haalt haar inkomsten uit contracten met grote bedrijven. Het is zelfs zo dat 10 klanten zorgen voor ongeveer driekwart van de omzet. De levering van diensten gebeurt uitsluitend in Europa, in 10 West-Europese landen. Belangrijk om op te merken is dat Frankrijk de belangrijkste afzetmarkt is, aangezien het bedrijf er ook ontstond in 2003.

Eén van de oprichters ‘Gianbeppi Fortis’ staat op vandaag nog steeds aan het roer van de organisatie als CEO. De man bezit dan ook indirect ongeveer 16,20 % van de aandelen. Dat maakt hem tot de grootste aandeelhouder van de onderneming.

Meer