Sofina

Sofina is een Belgische investeringsmaatschappij. Dat houdt in dat het met kapitaal van aandeelhouders investeert of participeert in bedrijven via aandelenposities. Het doel is om (meer)waarde te realiseren op termijn. De belegginsstrategie van Sofina is een combinatie van stijlen, sectoren en geografische regio’s.

De holding hanteert drie investeringsstijlen. De eerste is het aanhouden van minderheidsparticipaties in bedrijven op de lange termijn. De tweede stijl is eerder gericht op groei- en durfkapitaal: investeringen in jongere, niet-beursgenoteerde bedrijven. De derde en laatste stijl omvat de investeringen in snelgroeiende bedrijven.

Naast de stijl van het investeren, legt de strategie ook nadruk op sectoren, namelijk: Consumentegoederen & Detailhandel, Digitale Transformatie, Gezondheidszorg en Onderwijs. De geografische nadruk ligt dan weer in de VS, Europa en Azië.

De uitkomst van de strategie van Sofina is een portefeuille met participaties in allerhande bedrijven. Een kleine sample van de participaties:

  • In de consumentengoederen: ‘NUXE’, een cosmeticaproducent en ‘Drylock’, fabrikant van hygiëneproducten.
  • Digitale transformatie: ‘Graphcore’, ontwikkelt en produceert microprocessoren voor toepassingen in de Artificiële Intelligentie
  • Gezondheidszorg: ‘Healthkart’ De Indiase online winkel voor sportvoeding en supplementen.
  • Onderwijs: ‘K12’, een bedrijf dat digitale ondersteuning geeft in het onderwijs.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20