Renault Group

De Renault Group is een Franse groep van autobouwers. De oorsprong is te vinden aan het einde van de 19de eeuw in Frankrijk, toen ‘Société Renault Frères’ werd gecreëerd. In een globaliserende wereld is ook de Renault Group uitgegroeid tot een internationale firma.

De bedrijvenportefeuille van de groep omvat een handvol automerken. Uiteraard is het Franse automerk Renault één van die merken, maar ook ‘Dacia’, ‘Alpine’, ‘Lada’ en ‘Mobilize’. Die laatste is een speler gefocust op elektrische mobiliteit. De productie van de wagenmerken gebeurt in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Enkele andere nuttige weetjes:

  • De Renault Group heeft een samenwerkingsverband met Nissan en Mitsubishi. De drie werken op hun beurt samen met de Mercedes-Benz Group.
  • Onder de aandeelhouders van de Renault Group behoren onder andere: Nissan (15%) en de Franse staat (15%)
  • Renault heeft een rijke geschiedenis in de motorsport. Vandaag is er het ‘BWT Alpine’ Formule 1 team.

Het autobouwen is slechts één aspect van de groep. De onderneming heeft ook een bedrijfstak die zich bezighoudt met kredietverlening. Renault kan dus zelf voorzien in financiering van verkochte wagens voor particulieren en bedrijven. Voor professionelen is er ook een uitgebreid netwerk van garages voor onderhoud, aangevuld met extra diensten, door de divisie ‘Renault Pro+’. De laatste activiteit waar de Renault Group zelf mee bezig is, is het ombouwen van voertuigen voor speciale doeleinden. Denk aan het geschikt maken van busjes voor rolstoelvervoer of wagens aanpassen voor gebruik bij rijscholen.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van wagens
  • Financiering van wagens
  • Conversie van voertuigen voor speciale doeleinden
Meer