Plug Power

Plug Power is een Amerikaans bedrijf in de energiesector, meer bepaald: waterstoftoepassingen. In een veranderende wereld is duurzame energie een relevant thema en Plug Power probeert een oplossing te bieden met haar producten.

De activiteiten van het bedrijf beslaan de hele waardeketen van waterstof. Via hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en Hydro-centrales creëert de onderneming zelf waterstof. Na het vloeibaar maken van waterstofgas, kan het getransporteerd worden naar de klant. Ook de opslaginstallaties behoren tot het aanbod, Plug Power installeert die infrastructuur voor haar klanten on-site.

Naast het aspect van de productie en distributie van waterstof, biedt de Amerikaanse onderneming ook brandstofcellen aan. Die laten via een chemische reactie toe om waterstof om te zetten in elektriciteit. Er zijn heel wat toepassingen voor brandstofcellen, net zoals motoren. Je kan ze vinden in heftrucks (‘GenDrive’) en in voertuigen (‘ProGen’) zoals auto’s en in mindere mate ook vrachtwagens. Een brandstofcel kan ook de functie van stroomgenerator vervullen. Met de productlijn ‘GenSure’ kunnen klanten rekenen op een stroomvoorziening op basis van waterstof. Denk daarbij aan bedrijven die enorm afhankelijk zijn van elektriciteit, zoals: ziekenhuizen, datacenters, grote productiefaciliteiten…

Hoewel waterstof nog niet zo lang in de spotlight staat als grootschalige brandstof, is Plug Power toch al een gevestigde waarde. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar, opereert wereldwijd en heeft meer dan 100 klanten. Tot die klanten behoren onder andere: Amazon, Boeing, Carrefour, Walmart en vele andere. In 2021 kondigde Plug Power ook aan dat het de joint-venture ‘Hyvia’ zou starten, samen met Renault, met het doel de leider te worden in waterstofmobiliteit.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop waterstof
  • Productie en verkoop brandstofcellen en opslaginstallaties
Meer