Nyrstar

Nyrstar is een bedrijf actief in de productie van metalen en andere grondstoffen.

De rijke geschiedenis van het bedrijf loopt ongeveer 150 jaar terug in de tijd. Doorheen de decennia veranderde de naam van de firma van de ‘Kempense Zinkmaatschappij’, vervolgens naar ‘Budelco’, daarna naar ‘Pasminco’, om uiteindelijk in 2007 over te gaan naar ‘Nyrstar’.

De onderneming ontgint via mijnbouw grondstoffen om ze te raffineren en verwerken tot metalen en andere nuttige producten. De meest bekende metalen van Nyrstar zijn zink en lood, maar het bedrijf produceert ook in mindere mate andere metalen, zoals koper, goud en indium. De andere geproduceerde producten zijn onder andere zwavelzuur en gips. In totaal zitten er meer dan 100 verschillende producten in het gamma.

De ontginning en verwerking van de grondstoffen gebeurt op 9 locaties, in 3 gebieden: Noord-Amerika, Europa en Australië. De eindproducten verkoopt Nyrstar in landen over de hele wereld.

Ten slotte is het ook belangrijk om te vermelden dat de laatste jaren bij Nyrstar erg turbulent zijn geweest. In 2019 kwam de meerderheid van het bedrijf in de handen van Trafigura, een wereldwijde grondstoffenhandelaar.  

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20