Moderna

Vrijwel onbekend vóór de uitbraak van de Covid-pandemie, maakte Moderna een optocht als één van de bedrijven die succesvol een vaccin ontwikkelde tegen het virus. De naam is inmiddels bekend bij iedereen. Die bedrijfsnaam zelf is ook niet toevallig: de vaccins die Moderna ontwikkelt zijn gebaseerd op mRNA of ‘Messenger RNA’, vandaar ‘ModeRNA’. MRNA geeft de opdracht aan het lichaam om bepaalde eiwitten te produceren. Die eiwitten moeten dan aandoeningen voorkomen of genezen.

Het enige product dat Moderna op vandaag produceert, is het Covid-vaccin, maar het bedrijf onderzoekt nog vele andere vaccins op basis van mRNA. De onderzoeksgebieden bevatten onder andere Preventieve vaccins voor bijvoorbeeld het Zika-virus, kankervaccins, vaccins in de behandeling van tumoren, Regeneratieve vaccins, …

Om alle onderzoeken te realiseren en vaccins te produceren, heeft de vaccinontwikkelaar ook enkele bekende partners zoals AstraZeneca, de ‘Bill & Melinda Gates foundation’ en ‘Merck’ (Duits farmaceutisch bedrijf). De onderneming werkt ook samen met de Amerikaanse ministeries van volksgezondheid en defensie, meer specifiek: de afdelingen DARPA en BARDA.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20