Mithra

Als spin-of van de Luikse universiteit ontstond in 1999 het bedrijf ‘Mithra’. Het biotech-bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling van anticonceptiemiddelen en hormoontherapie voor vrouwen. De hoofdzetel bevindt zich nog steeds in Luik (België). Ook de infrastructuur voor onderzoek, ontwikkeling en productie, ligt in de buurt van Luik.

Mithra deelt haar eigen activiteiten op in twee segmenten. Het eerste omvat de familie van producten die gebaseerd zijn op ‘Estetrol’ of ‘E4’, een natuurlijk oestrogeensteroïdhormoon. Zo verkoopt het bedrijf de anticonceptiepil ‘Estelle’ en onderzoekt het ‘Donesta’: een toepassing van Estetrol in hormoontherapie tijdens de menopauze. Mithra voert ook onderzoek naar andere toepassingen van ‘E4’ en heeft voor vele van die toepassingen al patenten verkregen.

Het tweede segment van de activiteiten noemt Mithra: ‘Complex Therapeutics’. Dat omvat toepassingen met polymeren, zoals de vaginale anticonceptiering ‘Myring’. Ook hier voert het bedrijf onderzoek naar nieuwe producten, bijvoorbeeld Zoreline. Zoreline is een onderhuids implantaat in de behandeling van onder andere borstkanker en prostaatkanker.

De markt van Mithra is vooral gelegen in de VS, Canada en Europa. In totaal is het bedrijf actief in meer dan 100 landen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20