Intervest Offices & Warehouses

Intervest Offices & Warehouses is een Belgische Gereglementeerde vastgoedvennootschap of ‘GVV’. Een GVV verhuurt een vastgoedportefeuille aan haar klanten en is bovendien onderhevig aan enkele regels. Zo moet de waarde van de vastgoedportefeuille regelmatig geschat worden en mag de schuldgraad van de onderneming niet hoger zijn dan 65%. Er zijn nog enkele andere regels waar een GVV aan moet voldoen, die hier beschreven staan. Het type bedrijf ontstond met als doel om beleggers de kans te geven te investeren in vastgoed op de beurs, binnen een wettelijk kader. Zo zouden ze beter beschermd moeten zijn tegen overmatige risico’s en wanbeleid.

Zoals de naam van de firma doet vermoeden, specialiseert Intervest zich in kantoren en logistiek vastgoed. Na de oprichting in 1996 lag de nadruk op kantoorvastgoed, maar in de laatste jaren kwam daar verandering in. Momenteel bestaat ongeveer 68% van de portefeuille uit logistiek vastgoed, zoals opslagplaatsen. Het vastgoed is gelegen in België, maar ook in Nederland verhuurt de firma logistieke infrastructuur.

Als klant kan je bij Intervest terecht voor het huren van vastgoed via enkele formules:

  • Je huurt een pand in de bestaande gebouwen
  • ‘Build-to-suit’ en ‘Turnkey Solutions’ zijn gepersonaliseerde projecten op maat van een klant, waarbij het vastgoed kan gebouwd of aangepast worden naar wens.
  • ‘Sale & Lease back’ is een veelvoorkomende formule in de logistieke sector. Een bedrijf verkoopt daarbij haar gebouw aan een GVV, om het daarna te leasen. Op die manier maakt het bedrijf kapitaal vrij en hoeft het zich niet bezig te houden met onderhoud.

Qua kantoren zitten enkele traditionele gebouwen in de portefeuille van Intervest, maar ook nieuwere concepten zoals ‘Greenhouses’. Een Greenhouse is een gebouw met co-working plaatsen, kantoren en vergaderzalen. Een hele resem diensten voor de kantoren is ook beschikbaar via Intervest zelf. Gaande van schoonmaakdiensten, klusjesdiensten en ramenwassen tot strijkdiensten, catering en zelfs wellness. Het is dus duidelijk dat het bedrijf een totaaloplossing wil aanbieden aan klanten die een kantoorruimte huren.

Bij de klanten van de GVV vind je heel wat bekende bedrijven, waaronder: Estée Lauder, PwC, Galapagos, Jan de Rijk vastgoed, Biocartis, ASML en nog vele andere.

Aan de kant van de aandeelhouders kan je volgende investeerders terugvinden

  • De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij met zo’n 9,90%
  • Allianz Benelux met 6,44% van de aandelen
  • De verzekeraar ‘Patronale Group’ met 5,07%
  • Degroof Petercam Asset Management SA bezit ongeveer 3,78%

Verdienmodellen

  • Verhuren van kantoren en logistiek vastgoed
  • Diensten in vastgoedbeheer en onderhoud
Meer