ING Groep

ING, ofwel: de ‘Internationale Nederlanden Groep’, is een bank die zich richt naar zowel particulieren via ‘retail banking’, maar ook diensten verleent aan professionelen en institutionele spelers via ‘wholesale banking’ (letterlijk vertaald: groothandel bankieren). Aan particulieren worden klassieke bankdiensten aangeboden zoals een zichtrekening, een autokrediet of een kredietkaart, maar evengoed kan je bij ING een polis afsluiten voor je huis, wagen,… Voor verzekeringen werkt ING samen met de ‘NN Group‘; het vroegere ‘ING Insurance’.

De oorsprong van ING ligt bij de fusie tussen de verzekeraar ‘Nationale-Nederlanden’ en de bank ‘NMB Postbank’ in 1991, al gaan de wortels van de firma nog verder: tot de 18e eeuw zelfs. Mocht de volledige naam van het bedrijf het nog niet genoeg doen vermoeden, is ook de kleur van het logo meer dan voldoende aanwijzing dat de groep ontstond in Nederland.

Vandaag de dag is de ING Groep op veel meer locaties actief dan alleen in Nederland. De bank is een gevestigde waarde in de Benelux, maar ook in Oost- en West-Europa biedt het diensten aan. Iets verder van huis zijn ook Azië en Australië gebieden waar je ING kan terugvinden. De totale som van alle landen komt op meer dan 40, voor zowel particulieren als professionelen.

Verdienmodellen

  • Verkoop van bankproducten
  • Kredietverlening
  • Verkoop verzekeringen
  • Verkoop beleggingsproducten en beheer van vermogens
  • Financiële diensten verlenen aan professionelen/institutionelen (wholesale banking)

Meer