Hecla Mining

Hecla Mining is een mijnbouwbedrijf uit de Verenigde Staten dat allerlei grondstoffen ontgint, meest bekend voor haar zilverproductie. Sinds 1891 is de firma uitgegroeid tot de grootste zilverproducent in de VS, goed voor zo’n 40% van de jaarlijkse productie in het land.

Momenteel zitten er drie actieve mijnbouwprojecten in de portefeuille van de onderneming. Twee daarvan zijn gelegen in de Amerikaanse staten Idaho en Alaska. Het derde project bevindt zich in Canada, in de buurt van de stad Quebec. Elke mijn is voor 100% eigendom van het bedrijf, in tegenstelling tot sommige andere spelers in de sector. Vaak baten bedrijven hun mijnen uit via joint-ventures, maar dus niet in het geval van Hecla.

Er zijn ook een tiental ‘exploratieprojecten’. Het bedrijf zoekt namelijk constant naar nieuwe sites voor het opstarten van extra mijnen. Opnieuw is een groot aantal van de locaties gelegen in verschillende Amerikaanse staten, maar ook in Mexico en Canada gaat Hecla op zoek naar geschikte gronden.

De eindproducten variëren naargelang de locatie van de mijn, zo zijn er enerzijds ‘concentraten’ en anderzijds ‘doré’. Een concentraat bevat verschillende grondstoffen die door andere bedrijven geraffineerd worden. De concentraten van Hecla bevatten zilver, lood, zink en eventueel ook goud. Doré is een legering van zilver en goud. Voor de verwerking van de stof tot staven schakelt Hecla een extern bedrijf in. Zowel de concentraten als doréstaven worden verkocht aan zakelijke klanten zoals smelterijen, grondstoffenhandelaars en externe verwerkers.

Verdienmodellen

  • Ontginnen en verkopen van concentraten (zilver, zink, lood, goud)
  • Ontginnen en verkopen van legeringen (zilver/goud)
Meer