First Majestic Silver

Het bedrijf ‘First Majestic Silver’ is actief in de mijnbouw van zilver, zoals de naam al doet vermoeden. In 2002 kwam het Canadese bedrijf tot leven, opgericht door Keith Neumeyer.

Op vandaag baat de onderneming vier mijnbouwsites uit. Drie van de locaties zijn gelegen in Mexico en de andere locatie ligt in de Verenigde Staten (Nevada). De grondstoffen die voortkomen uit de mijnen zijn zilver, maar ook legeringen van zilver en goud. Zulke legeringen gaan vaak nog door een proces van raffinage om de pure edelmetalen te verkrijgen. De firma is ook steeds op zoek naar nieuwe locaties voor het ontginnen van zilver in haar ‘exploratie’-bedrijfstak.

Naast eigen productie is er ook het ‘Springpole’ project met het bedrijf ‘First Mining Gold’. Ook in dat bedrijf is Keith Neumeyer actief. Het project legt een aankoopprijs vast voor een deel van al het zilver dat gedolven wordt op de site van First Mining Gold.

Het zilver geproduceerd door First Majestic Silver heeft vele toepassingen, zeker ook in de industriële wereld voor bijvoorbeeld: autoproductie, elektronica en zonnepanelen.

Hoewel de onderneming nu al in de top 10 van grootste zilverproducenten staat, zegt ze als doel te hebben om op termijn de grootste speler in de sector te worden.

Meer