EVS Broadcast Equipment

Het Belgische bedrijf ‘EVS Broadcast Equipment’ is gespecialiseerd in toepassingen voor live-videoproductie. Sinds 1994 werkt de firma aan software en hardware voor het bewerken en monteren van videomateriaal in een live-uitzending.

De toepassingen van de producten zijn divers. Zo zijn er sportwedstrijden en live-nieuwsuitzendingen, maar ook recentere toepassingen zoals ‘e-sports’ en de ‘VAR’ in het voetbal. Bij zo’n live-uitzendingen zijn er vaak verschillende cameraposities, is er ook nood aan opschriften op het beeldscherm (zoals een timer, scores…) en eventueel herhalingen in slow motion. Om van al die informatie een mooi geheel te maken, levert EVS verschillende oplossingen.

In het gamma van EVS vind je heel wat diverse producten. Vaak bestaat een product uit zowel hardware als software. In de recentste jaren werkt die software zelfs met Artificiële Intelligentie. Zo is er ‘VIAMind’: een softwarepakket dat via AI automatisch camera’s bedient bij het filmen van sportwedstrijden. Op die manier kan bespaard worden op camerapersoneel. Andere voorbeelden van producten zijn:

  • Dyvi: een systeem voor de montage van verschillende camerabeelden, ook wel een ‘switcher’ genoemd
  • LSM-VIA: een toestel voor replays en highlights
  • Neuron: een processor voor video- en audiomateriaal via IP-netwerken
  • XtraMotion: een software die toegankelijk is via de Cloud, voor het maken van ‘Super Slow-Motion Replays’
  • VAR-technologie in het voetbal

De technologie van EVS Broadcast Systems is wereldwijd verspreid. Het succes is te danken aan haar rol van pionier binnen de ‘replay-technologie’ in de jaren 90. Sindsdien heeft de onderneming haar leidende rol weten te behouden en wist ze dus de wereld te veroveren. Er zijn zo’n 20 vestigingen van de firma, verspreid over verschillende continenten.

Bij de grootste aandeelhouders vind je naast enkele investeringsmaatschappijen toch één naam van een persoon: Michel Counson. Counson was de Chief Technology Officer en stond mee aan het begin van de onderneming in 1994.

Meer