Econocom Group

De Econocom Group is een bedrijvencluster die actief is in de wereld van ICT. In de jaren 70 van de vorige eeuw creëerde Jean-Louis Bouchard het bedrijf en hij houdt het nog steeds nauw in de gaten. De groep heeft haar hoofdzetel in België, maar is ook in andere Europese landen aanwezig. Zelfs in het Amerikaanse continent heeft de firma vestigingen.

Het aanbod van Econocom moet een totaaloplossing bieden aan bedrijven en overheidsorganisaties op vlak van ICT. Het bedrijf deelt haar activiteiten op in drie divisies:

  1. ICT Materialen zoals pc’s, tablets, smartphones en ander kantoormateriaal, zoals hybride vergaderzaaltechnologie.
  2. Services: een heel scala diensten voor een digitaliserende wereld, zoals Clouddiensten, dataverwerking; datanetwerken, apps…
  3. Financing: flexibele financiering voor klanten, onder andere in de vorm van leasing en verhuur.

De drie divisies vormen een grondige basis van bedrijfsactiviteiten, maar daar houdt het niet op. Er zijn ook nog dochterbedrijven die gespecialiseerdere projecten op zich nemen. Econocom noemt ze de ‘satellieten’. Thema’s van de dochterbedrijven zijn: Apps & Clouddiensten, Infrastructuren & Netwerken, Cybersecurity, Mobiliteit, Consulting en tot slot: Multimedia & digitaal ondertekenen. Alle thema’s zijn dus gelinkt aan digitalisering.

Met haar meer dan 8.000 werknemers is de onderneming zeker geen kleine speler op het speelveld. Het bedrijf heeft klanten met grote namen als: Belfius, AB Inbev en Telenet. Desondanks haar formaat heeft Econocom zeker nog de karakteristieken van een familiebedrijf. Ongeveer 40% van de aandelen zijn indirect in bezit van de oprichter Jean-Louis Bouchard.

Verdienmodellen

  • Verkoop en verhuur ICT-hardware
  • IT-Dienstlevering
  • Financiering
  • Consulting
Meer