D’Ieteren

De D’Ieteren Group is het resultaat van meer dan 200 jaar geschiedenis in de mobiliteitssector. In 1805 begon het verhaal met Jean-Joseph D’Ieteren, een Belgische wagenmaker. Koetsen veranderden in wagens en ook D’Ieteren transformeerde haar bedrijfsmodel naar een carrosseriebedrijf. Doorheen de jaren groeide de firma in de distributie, import en assemblage van auto’s.  Eerst waren dat Amerikaanse merken en later kwamen de merken van de Volkswagen-familie erbij.

Na heel wat herstructurering, samen met enkele acquisities, is de D’Ieteren Group vandaag actief in volgende bedrijven:

  • D’Ieteren Automotive’: De officiële verdeler van de Volkswagen-merken in België. Naast die activiteit bevat D’Ieteren Automotive ook andere dochterbedrijven in de financiering, verzekering en onderhoud van wagens. Dat is niet alles in deze bedrijfstak, zo heb je ook ‘Poppy’: een voertuigdeelbedrijf en ‘Lucien’: het merk van fietsenwinkels, uitgebaat door de groep.
  • Belron’: Als installateur en hersteller van autoruiten, kennen vele mensen zeker en vast de naam ‘Carglass’. Dat is één van de namen die Belron geeft aan haar dochterbedrijven in de 39 landen waar het actief is. D’Ieteren Group is de meerderheidsaandeelhouder van Belron.
  • Moleskine’: Bekend van de papieren schriftjes, biedt dit bedrijf een heel gamma papierwaren aan. In 2016 kocht de D’Ieteren Group 100% van het bedrijf over.
  • D’Ieteren Immo’ is de firma die instaat voor al het onroerend goed van de groep.
  • TVH’: Als recentste participatie kocht de groep 40% van TVH. Dat bedrijf voorziet in onderdelen voor onder andere heftrucks, maar ook voor andere industriële machines.

Samengevat kan je zien dat de familieonderneming intussen wereldwijd actief is. De D’Ieteren Group zelf is nog steeds voor het grootste deel in handen van de familie D’Ieteren in België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20