Cofinimmo

Cofinimmo is de grootste Belgische Gereglementeerde Vastgoedvennootschap of ‘GVV’. GVV’s zijn bedrijven die vastgoed opnemen in hun portefeuille om te verhuren. De activiteiten van zo’n bedrijf met het GVV-statuut zijn gereglementeerd. Zo moeten alle gebouwen bijvoorbeeld periodiek geschat worden in waarde.

De strategische focus van Cofinimmo ligt op twee soorten vastgoed. Enerzijds is er zorgvastgoed en anderzijds zijn er kantoorgebouwen.

De grootste activiteit is het verhuren van zorgvastgoed, zoals woonzorgcentra en assistentiewoningen: ongeveer twee derde van de vastgoedportefeuille. Je vindt niet alleen in België zorgvastgoedprojecten van Cofinimmo, maar ook in andere landen van Europa. De firma is aanwezig in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Finland, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Kantoorvastgoed van de GVV bevindt zich dan weer uitsluitend in België, voornamelijk in Brussel. Zakelijke klanten kunnen een traditionele kantoorruimte huren, maar er bestaan ook flexibele formules zoals ‘Cofinimmo Lounge’ en ‘Cofinimmo Flex Corner’.

Als laatste zijn er ook twee kleine nevenactiviteiten van de vastgoedspeler. De eerste is het verhuren van panden aan bedrijven via een ‘sale & lease back’-overeenkomst. Bedrijven verkopen een deel van hun bedrijfsvastgoed aan Cofinimmo om het dan van Cofinimmo te huren. Zo hoeft het bedrijf zich minder bezig te houden met vastgoedbeheer en kan het kapitaal vrijmaken. Die activiteit is eerder klein: minder dan een tiende van de portefeuille van de GVV. Een tweede nevenactiviteit bestaat uit partnerschappen voor onderhoud en renovatie van publieke gebouwen zoals een gevangenis, gerechtsgebouw, politiecommissariaat…

Verdienmodellen

  • Verhuren zorgvastgoed en kantoren
  • Verhuren van bedrijfsgebouwen via ‘sale & lease back’
  • Onderhoud en renovatie van publieke gebouwen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20