Callon Petroleum

Callon Petroleum’ is een Amerikaans bedrijf dat fossiele brandstoffen ontgint. Het bedrijf is bij de oprichting in 1950 vernoemd naar de stichter John Callon.

De precieze activiteiten van Callon Petroleum bestaan uit het opboren van olie en gas. Alvorens daarmee te kunnen starten, zoekt het bedrijf zelf geschikte gebieden. Opmerkelijk is dat alle uitgebate terreinen in de Amerikaanse staat Texas liggen. Zo heb je het ‘Midland Basin’ en ‘Delaware Basin’, beide onderdeel van het ‘Permian Basin’ in het Noordwesten. Naast die twee gebieden is de onderneming ook actief in de regio ‘Eagle Ford’ in het Zuidoosten, waar veel schaliegesteente aanwezig is. Alle olie en gas is dus afkomstig van het Amerikaanse binnenland. De olie krijgt dan ook toepasselijk de naam ‘WTI’ of ‘Western Texas Intermediate’.

Na de ontginning van de olie- en gasproducten verkoopt Callon Petroleum de grondstoffen aan bedrijven voor raffinage. Voorbeelden van belangrijke klanten zijn onder andere ‘Shell Trading Company’ en ‘Trafigura’ (ook bekend als meerderheidsaandeelhouder van Nyrstar). Er zijn ook contracten met klanten voor de toekomstige levering van bepaalde volumes olie en gas.

In haar zoektocht naar gunstige gebieden voor ontginning doet de firma ook af en toe een strategische overname. Zo was er in 2019 een samensmelting van Callon en een bedrijf genaamd ‘Carrizo Oil & Gas’.

Meer