BNP Paribas

BNP Paribas is een Franse groep in de bank- en verzekeringssector. Het bedrijf ontstond in 2000 toen de grootste depositobank in Frankrijk ‘BNP’ fuseerde met ‘Paribas’: een internationale investeringsbank. De geschiedenis van die twee banken loopt terug tot de 19e eeuw. Tijdens de industriële revolutie consolideerden heel wat banken via fusies tot de uiteindelijke twee banken.

Er zijn drie divisies binnen de overkoepelende groep. De eerste is die van het bankieren voor particulieren. Via banken zoals BNP Paribas Fortis of Hello Bank kunnen klanten hun bankzaken regelen. Ook leasen van voertuigen kan via de dochter ‘Arval’. De tweede divisie is die van de investeringen en verzekeringen. Als derde en laatste divisie is er het zakelijk bankieren voor bedrijven, maar ook institutioneel bankieren: consulting-diensten, clearing van effecten en investeringen in de kapitaalmarkten.

In totaal is de groep aanwezig in meer dan 65 landen, met verschillende dochterbedrijven. In eerste instantie is BNP Paribas een Europese speler, met als vier thuislanden: Frankrijk, België, Luxemburg, Italië. Elders ter wereld is de onderneming ook actief. In Afrika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en zowel Noord- als Zuid-Amerika vind je activiteiten terug.

Verdienmodellen

  • Verkoop van bankproducten
  • Kredietverlening
  • Verkoop verzekeringen
  • Verkoop beleggingsproducten en beheer van vermogens
  • Financiële diensten verlenen aan professionele/institutionele klanten
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20