Biocartis

Biocartis is een relatief jonge speler in de biotechnologische sector, opgericht in 2010, in België.

Het bedrijf onderzoekt en ontwikkelt medische tests op moleculair niveau, om ze daarna te produceren en te verkopen. Die tests zijn ‘Polymerase Chain Reaction’ tests, beter bekend als ‘PCR-Tests’. PCR is in een notendop: een methode om genetisch materiaal exponentieel te vermenigvuldigen, zodat er genoeg materiaal is om te analyseren. Hoewel we tests voor het coronavirus dus PCR-tests noemen, zijn er nog vele andere tests die werken via de methode.

Het platform dat Biocartis ontwikkelde, ‘Idylla’, kan verschillende tests uitvoeren. Zo kan het systeem SARS-CoV-2 tests analyseren, maar het kan bijvoorbeeld ook tests op bloedvergiftiging verwerken. Naast besmettelijke ziektes, kan het platform ook oncologische tests naar long-, huid- en colorectale kanker uitvoeren. Biocartis blijft onderzoek voeren naar nieuwe soorten moleculaire tests.

Door de jaren heen heeft de firma heel wat partnerschappen afgesloten met onder andere: Gilead, Janssen Pharmaceutica, Astrazeneca en Amgen. Het bedrijf heeft dan ook klanten in verschillende regio’s; voornamelijk in Europa en de VS. Het hoeft niet te verbazen dat de klanten van Biocartis medische laboratoria zijn, waar getest wordt op aandoeningen en ziektes.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20