Bekaert

Bekaert is een Belgische producent van producten op basis van staal(draad). Het begon voor het bedrijf allemaal met weglopend vee. Leo Leander Bekaert uit West-Vlaanderen (België) produceerde zijn versie van prikkeldraad in 1880. Sindsdien zijn heel wat andere producten in het gamma van het bedrijf bijgekomen.

De meeste producten zijn gemaakt van staaldraad. Er zijn immens veel mogelijkheden met het materiaal in de industrie en de bouw. Zo is ongeveer 30% van alle autobanden wereldwijd versterkt met staaldraad van Bekaert. In de bouwsector vind je producten terug zoals staalvezels, voor de versterking van beton en stalen touwen voor bruggen bijvoorbeeld. Ook in je huis kan je misschien enkele producten van de onderneming hebben. Denk bijvoorbeeld aan de staaldraad om schriften en boeken in te binden, of een draadkorfje aan de kurk van een fles schuimwijn.

De productie van het gamma vereist vaak ook een bepaalde coating. Die behandeling kan ervoor zorgen dat de producten roestvrij blijven, hitte kunnen weerstaan of geschikt zijn voor voeding (bijvoorbeeld de ijzerdraad in een broodrooster).

De markt voor de producten van Bekaert is zeer groot. Daarom zijn er ook wereldwijd kantoren en productie-sites in Europa, Azië Pacific, Australië, Noord- en Zuid-Amerika. Alles samen goed voor een tewerkstelling van ongeveer 27.000 mensen.

Meer