AMG Advanced Metallurgical Group

AMG of de ‘Advanced Metallurgical Group’ is een Nederlandse bedrijvengroep die grondstoffen en metallurgische producten verkoopt. In 2006 ontstond de onderneming door een consolidatie van verschillende gespecialiseerde bedrijven. Binnen de groep zijn er drie clusters.

Een eerste cluster is ‘Clean Energy Materials’. Hier vind je de productie en recyclage van grondstoffen voor de opslag van energie en voor bepaalde infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan Lithium, een belangrijke component van vele batterijen. Ook vanadium- en aluminiumlegeringen zijn terug te vinden in de cluster.

Een tweede cluster heet ‘Critical Minerals’ en bevat de volgende mineralen: antimoon, siliciummetaal en grafiet. Die stoffen hebben een ruime industriële toepassing. Zo is silicium een belangrijke grondstof voor de productie van microchips.

Een derde en laatste cluster is de ‘Critical Materials Technology’. Deze bedrijfstak produceert legeringen op basis van titanium en maakt ook ‘superlegeringen’ die zeer gespecialiseerd zijn. Een belangrijke toepassing van die materialen is te vinden in de luchtvaartindustrie. Naast productie van grondstoffen, ontwikkelt en vervaardigt deze cluster ook vacuümapparatuur voor de bewerking van metalen.

De klanten waar AMG zich op richt zijn voornamelijk bedrijven in de luchtvaart, autosector, infrastructuur, energiesector en bedrijven die zeer gespecialiseerde grondstoffen gebruiken. Over de hele wereld kan je klanten en productiefaciliteiten van de firma terugvinden.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop grondstoffen
  • Productie en verkoop metallurgische apparatuur
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20