Ackermans & van Haaren

Het bedrijf  ‘Ackermans & van Haaren’ dankt haar naam aan de samenwerking tussen de familie Ackermans en de familie van Haaren in 1876. De Belgisch gevestigde holdingmaatschappij werd officieel opgericht in 1924. Een holding is een bedrijf met meerdere aandelenparticipaties in andere bedrijven, al dan niet beursgenoteerd. Het doel van een holding is om te delen in de winsten van de bedrijven waarin het participaties heeft. Ackermans en van Haaren is dan ook een actieve aandeelhouder met als doel: de groei en winstgevendheid van haar participaties optimaliseren.

De geschiedenis van de firma verklaart een deel van de hedendaagse aandelenposities. Het bedrijf is namelijk al sinds het begin actief in de baggersector en ook vandaag heeft het nog aanzienlijke posities in de baggerbedrijven CFE en DEME. Ook andere bedrijven in het maritieme thema behoren tot de actuele portefeuille.

Bedrijfscategorieën waarin de holding eveneens investeert zijn: Private Banking (Delen Private Bank en Bank van Breda), vastgoed en ouderenzorg (bv. Leasinvest), energie en grondstoffen (bv. SIPEF) en tenslotte is er ook nog de categorie ‘groeibedrijven’. Groeibedrijven zijn volgens Ackermans & van Haaren veelal familiebedrijven waarin het eerder kleine posities heeft. In totaal heeft Ackermans & van Haaren ongeveer 28 bedrijven in portefeuille, waarvan het volledig of deels eigenaar is. 

Meer