UNIPER SE NA

UNIPER ORD - DE000UNSE018
4,02  EUR  0.006  (0.14888337468983%)
4,02
Vorige sluiting
4,02
Huidige koers
4,00
Open
0,15%
Verschil
3,97
Laagste
4,12
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
Cboe Europe DXE (EU)
Laatste update
ISIN
DE000UNSE018
RIC
UN01d.DXE

Aedifica investeert in Verenigd Koninkrijk

(ABM FN-Dow Jones) Aedifica heeft ongeveer 27 miljoen pond geïnvesteerd in de bouw van 2 woonzorgcentra in het Verenigd Koninkrijk. Dit meldde de zorgvastgoedinvesteerder woensdagavond.

De woonzorgcentra zullen plaats bieden aan 140 bewoners. Aedifica rekent op een initieel nettohuurrendement van circa 5,0 procent.

De verwachte opleveringsdatum is in het eerste kwartaal van 2024.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De brede STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 398,91 punten, de Duitse DAX verloor 1,2 procent tot 12.517,18 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,9 procent op 5.985,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.052,62 punten.

De Europese aandelenmarkten daalden woensdag na een driedaagse zegereeks, gesteund door de aan kracht winnende overtuiging in de markt dat de Federal Reserve de rente mogelijk in een lager tempo gaat verhogen. Volgens marktanalisten van Mott Capital Management is er echter niets fundamenteel in de markt veranderd om een belangrijke wijziging in het agressieve beleid van de Fed te rechtvaardigen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de dienstensector in de eurozone in september iets meer is gekrompen dan eerder werd gemeten. de index daalde van 49,8 naar 48,8.

In het VK was in september sprake van nulgroei, terwijl de dienstensector in Duitsland versneld kromp en de groei in Frankrijk verder aantrok. In Italië en Spanje was in september sprake van krimp.

De Duitse export is in augustus met 1,6 procent gestegen, terwijl de import met 3,4 procent toenam, waarmee de handelsbalans uitkwam op een overschot van 1,2 miljard euro.

De Franse industriële productie is in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 2,4 procent en 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9854. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 0,9984 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9983 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,5 procent hoger, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen.

Bedrijfsnieuws

Infineon steeg 3,1 procent. Het hoofd van de autodivisie van Infineon bevestigde dat de vraag naar microcontrollers en vermogenshalfgeleiders ruim boven de levercapaciteit van de chipfabrikant blijft.

LVMH daalde 1,6 procent na een rapport van RBC Capital Markets. De zogenaamde soft-luxury-divisie zou het bedrijf kunnen helpen met het overtreffen van de verwachtingen, aangezien de divisie, waar onder andere Louis Vuitton en Dior onder vallen, naar verwachting een omzetgroei van circa 20 procent zal rapporteren.

In Frankfurt steeg Hannover Rueck 3,2 procent, Daimler Truck won 3,1 procent, terwijl Siemens Energy 5,8 procent lager noteerde.

In Parijs noteerde EssilorLuxottica 1,4 procent hoger. Unibail-Rodamco-Westfield daalde 7,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,4 procent lager op 3.736,72 punten. De Dow Jones index daalde 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,0 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Cofinimmo verwerft woonzorgcentrum in Twello

(ABM FN) Cofinimmo groep heeft een woonzorgcentrum in Twello in de Nederlandse provincie Gelderland verworven. Dat laat de groep woensdag nabeurs weten in een persbericht.

Met de investering gaat een bedrag van  12 miljoen euro gepaard. De site is reeds in uitbating en is verhuurd aan zorguitbater Martha Flora. Het complex telt ongeveer 2.500 vierkante meter en werd in 2016 gerenoveerd.

Er is een dubbel netto huurovereenkomst (de eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw) met een looptijd van 20 jaar ondertekend. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de Nederlandse consumentenprijsindex. Het bruto huurrendement bedraagt circa 5 procent aldus Cofinimmo.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 dieper in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs moest woensdag de winsten van gisteren grotendeels opgeven. De Bel20 index verloor 0,9 procent tot 3.446 punten.

Kon de Brusselse beurs dinsdag nog genieten van een forse daling van de lange rentes doorheen Europa, daar kwam vandaag rond 15 uur plots druk op de obligatiemartken. Dit doordat er berichten opdoken dat OPEC+ een productieverlaging van 2 miljoen vaten per dag doorvoert, wat de energiecrisis in Europa vermoedelijk verergert.

In een interview met ABM Financial News wijst Hans Bevers, hoofdeconoom bij Degroof Petercam, erop dat Rusland en Saoedi-Arabië er alle belang bij hebben om de olieprijzen hoog te houden. “Het signaal komt terwijl er een grimmige oorlogssfeer in Europa hangt en tegen de achtergrond van de vertragende wereldeconomie”, aldus Bevers.

“Het is weer een signaal van Poetin richting het westen waarbij de markten beginnen te anticiperen op het volgende signaal. Want wat zal er volgende week weer zijn? De sabotage van Nordstream hadden we al”, aldus Bevers die nu denkt aan een mogelijke stopzetting van het olietransport naar Europa vanuit Rusland.

“Dit zou wel een minder fundamenteel probleem zijn. Zo kunnen we ondertussen deels alternatieve bronnen aanspreken vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Amerika. Het zal moeilijk zijn, maar de klap zou minder zwaar zijn dan als ze 6 maanden geleden genomen was", aldus Bevers.

Ondertussen is het ook de vraag na de gedaalde langetermijnrente van gisteren of deze beweging zich duurzaam kan doorzetten. “Om dit te weten is de inflatie een belangrijke component. We zien dat de industriële metaalprijzen al aan het terugvallen zijn sinds begin dit jaar. Tevens zijn er genoeg aanwijzingen dat de wereldeconomie aan het vertragen is, wat ook de inflatie uiteindelijk zal afremmen”, aldus de hoofdeconoom.

Zelf verwacht Bevers dat de inflatie in de eurozone in 2023 zal dalen naar 7,5 procent. “De consensus zit nog op 5 procent, maar ik denk dat komend jaar de inflatie nog even hardnekkig zal zijn. Zeker in het begin van het jaar. Echter liggen de kaarten beter in de VS waar ik mik op een inflatie van  3,1 procent voor 2023, terwijl de consensus daar nog op 3,8 procent zit."

“Zo zie ik signalen dat de kerninflatie zal afzwakken ondermeer door een verzwakkende arbeidsmarkt. Het aantal gewerkte uren zien we milderen en het aantal voltijdse werkkrachten zie ik stagneren." Dat er woensdag 208.000 nieuwe banen gerapporteerd werden door het ADP-rapport ziet Bevers als ruis. “De prognose stond op 200.000, maar op korte termijn zijn arbeidsmarktcijfers vaak ‘messy’. In het grote geheel zie ik wel degelijk signalen dat we naar een afkoeling gaan vanaf 2023.” 

Wel is het beurshuis niet positief over de financiële markten. “De beleidsrente gaat nog verder omhoog in de VS en Europa waarbij ik mik op ongeveer 4,5 procent in de VS en tussen de 2,5 procent tot 3,25 procent in Europa eind dit jaar. Als de langetermijnrente ook blijft stijgen, zal dat geen goede zaak zijn voor financiële markten. We blijven voorzichtig over aandelen en kopen voorlopig niet bij”, sluit de econoom af.

Op macrovlak werd vandaag bekend gemaakt dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans zoals verwacht daalde met 4 procent naar 67,4 miljard in september. In de VS steeg de inkoopmanagersindex volgens S&PGlobal voor de dienstensector van 43,7 in augustus naar 49,3, het hoogste niveau in drie maanden en een niveau dat nog nauwelijks duidt op krimp. Het Institute for Supply Management kwam dan weer met een daling van 56,9 in augustus naar 56,7 in september. Economen hadden gerekend op een index van 56,0.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Ackermans & van Haaren de kop met een koerswinst van 2,0 procent samen met Argen-X dat 3,1 procent won. De holding is vandaag begonnen met eigen aandelen in te kopen. 

AB InBev verloor 2,7 procent, ondanks een hoger koersdoel van RBC. De analisten waarschuwden echter dat een hoge inflatie het consumentenvertrouwen zou kunnen aantasten en de bierverkoop onder druk kan zetten.

Argenx steeg 3,1 procent. Kempen heeft het aandeel op de favorietenlijst geplaatst met een koersdoel van 450,00 euro. 

Proximus daalde 3,5 procent, na een negatief analistenrapport. 

VGP liet nog eens 5,1 procent liggen.

In de BelMid won Atenor 1,9 procent, terwijl Xior 6,5 procent prijsgaf. De FSMA heropende de handel in het aandeel Xior vanochtend, nadat gisteren voor 60 miljoen euro aan aandelen werd verkocht door ST Holding Sàrl en ESHF 2 Holdings Sàrl voor 29,10 euro per aandeel.

Onder de kleinere aandelen vloog Onward Medical met 17 procent omhoog. Het bedrijf presenteerde positieve studieresultaten over de veiligheid en haalbaarheid van ARC-EX therapie bij de thuisbehandeling van mensen met een dwarslaesie. "Goed nieuws," zei Degroof Petercam, dat niet verrast was door de resultaten.

Nextensa levert 5,9 procent in.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurzen noteert de Dow-Jones 1 procent in het rood en de S&P500 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse olievoorraden gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 30 september daalden de voorraden ruwe olie met 1,4 miljoen vaten tot 429,2 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 4,7 miljoen vaten tot 207,5 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,4 miljoen vaten tot 110,9 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,3 procent. Dat was 90,6 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

OPEC verlaagt productie inderdaad met 2 miljoen vaten

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen. Dit meldden afgevaardigden van het kartel woensdag.

Het besluit zal de toch al hoge energieprijzen volgens marktkenners verder opdrijven en het olie-exporterende Rusland helpen de oorlog in Oekraïne te betalen.

Het besluit zou een plan van de G7 kunnen ondermijnen om de prijs van Russische olie op de wereldmarkt te beperken middels de introductie van een prijsplafond.

De productieverlaging is de grootste van het kartel en diens partners verenigd in OPEC+, wat aangeeft dat het van plan is om de prijzen hoog te houden na zeven jaar van een relatief gematigde markt, concluderen analisten.

Voorafgaand aan de vergadering stelden OPEC+ leden dat elk besluit als een technisch reactie moet worden beschouwd op een haperende wereldeconomie, met name in China, waar coronamaatregelen de vraag naar olie hebben geschaad.

Analisten concludeerden dat het besluit een grote overwinning is voor Rusland, dat sinds het begin van de oorlog in februari ongeveer een miljoen vaten per dag aan productie heeft verloren. Op 5 december ziet Moskou zich geconfronteerd met het vooruitzicht van een olie-embargo van de Europese Unie en het prijsplafond van de G7, die de verkoop nog verder dreigen te beperken.

De verwachting dat het kartel de productie aanzienlijk zou verlagen, heeft deze week bijgedragen aan een duidelijke stijging van de olie-futures. Een productieafname met 2 miljoen vaten is aan de bovenkant van de verwachtingen.

De november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde woensdag 0,4 procent lager op 85,19 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met donderdag 13 oktober 2022.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 10 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 11 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 12 OKTOBER 2022

00:00 Befimmo - Beleggersdag

DONDERDAG 13 OKTOBER 2022

07:00 Fagron - Kwartaalcijfers
00:00 Bpost -  Beleggersdag

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Dienstensector VS groeit iets trager - ISM

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de Amerikaanse dienstensector is in september licht vertraagd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

De inkoopmanagersindex daalde van 56,9 in augustus naar 56,7 in september. Economen hadden gerekend op een index van 56,0.

ISM publiceerde eerder deze week al cijfers voor de industrie. Deze inkoopmanagersindex daalde van 52,8 tot 50,9 in september.  

Eerder vanmiddag lieten cijfers van S&P Global juist zien dat de Amerikaanse dienstensector nog fractioneel kromp, maar deze inkoopmanagersindex toonde wel een flinke stijging, van 43,7 naar 49,3.

Een indexcijfer van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een indexcijfer van minder dan 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Amerikaanse dienstensector krimpt minder hard - S&P

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in september aanzienlijk minder hard gekrompen. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 43,7 in augustus naar 49,3, het hoogste niveau in drie maanden en een niveau dat nog nauwelijks duidt op krimp. Eerder was al een voorlopig cijfer van 49,2 gemeld.
 
Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

OPEC overweegt productieverlaging van 2 miljoen vaten - media

(ABM FN-Dow Jones) Een adviserend panel heeft de OPEC en zijn bondgenoten geadviseerd om de productie met 2 miljoen vaten per dag te verminderen. Dit meldden diverse media woensdagmiddag.

De aanbeveling van de Joint Ministerial Monitoring Committee komt voorafgaand aan een vergadering van afgevaardigden van OPEC+ in Wenen die weldra zal aanvangen.

De verwachting dat het kartel de productie aanzienlijk zou verlagen, heeft deze week bijgedragen aan een duidelijke stijging van de olie-futures.

De november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie noteerde woensdag 0,9 procent hoger op 86,29 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20