Royal Dutch Shell

SHELL ORD - GB00BP6MXD84
2.029,00  GBp 
2.029,00
Vorige sluiting
2.029,00
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
0,00
Laagste
0,00
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
0
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
London Stock Exchange
Laatste update
ISIN
GB00BP6MXD84
RIC
SHEL.L

Door de fusie tussen ‘Royal Dutch’ en de ‘Shell Transport and Trading company’ ontstond in 1907 het bedrijf dat vandaag de naam ‘Royal Dutch Shell’ draagt. Het Nederlandse bedrijf omvat enkele deelactiviteiten die samen een proces vormen van A tot Z. De hoofdactiviteit van Shell is de ontginning, productie en verkoop van producten op basis van aardolie en -gas.

De opsporing en ontginning van de grondstoffen worden door het bedrijf zelf verricht. Denk daarbij aan het opboren van ruwe olie en het ontginnen van gas. Die stoffen vormen de basis voor de eindproducten. Shell verwerkt de grondstoffen in haar raffinaderijen tot eindproducten zoals benzine en LNG, maar ook biobrandstoffen worden geproduceerd in de installaties van het bedrijf. Bij het raffineren van olie, ontstaan ook andere petrochemische stoffen, die de firma eveneens verkoopt.

Naast de klassieke producten op basis van aardolie en gas, heeft Royal Dutch Shell haar gamma in de recentste jaren uitgebreid met alternatieven zoals waterstof en elektriciteit. Die elektriciteit wordt opgewekt door wind, zon en biogassen en dient onder andere om elektrische wagens op te laden.

Het bedrijf voorziet uiteindelijke particuliere klanten en klanten in de bedrijfswereld van de gewenste producten via een eigen transportnetwerk en verkooplocaties. Royal Dutch Shell controleert dus een volledige waardeketen: van ontginning tot verkoop aan de eindklant.

Verdienmodellen

  • Ontginning, productie en verkoop van brandstoffen
  • Productie en verkoop elektriciteit
  • Productie en verkoop van petrochemische stoffen
b2b / b2c
Sector(en)
Energie
Opgericht
1907
Medewerkers
87.000
Website
https://www.shell.com/
Management team
Ben Van Beurden
Chief Executive Officer
Harry Brekelmans
Projects & Technology Director
Jessica Uhl
Chief Financial Officer
All management team...
Producten / merken
Benzine en Diesel
LNG (Liquified Natural Gas)
Elektriciteit (voor opladen wagens onder andere)
Overige producten / merken...
door businessam.be
Laatste update:

Wall Street positief richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 index won 3,1 procent op 3.911,74 punten, de Dow Jones index steeg 2,7 procent op 31.500,68  punten en de Nasdaq sloot 3,3 procent in de plus op 11.607,62 punten.

Op weekbasis zaten de indexen ook stevig in de lift. 

"De zorgen over een sterke groeivertraging of zelfs recessie vertalen zich in sterk dalende grondstoffenprijzen. Dat heeft een zelfversterkend effect als steeds meer marktpartijen minder noodzaak zien om zich in te dekken tegen hogere grondstoffenprijzen, waardoor de vraagdruk afneemt", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Door de dalende grondstofprijzen neemt de inflatieangst af en daarmee dalen ook de obligatierentes, wat weer gunstig is voor groeiaandelen, aldus Wiersma. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdagavond op 3,12 procent en daarmee 12 basispunten lager dan een week geleden. De rentevrees is sinds Fed-voorzitter Jerome Powell eerder deze week verscheen voor het Amerikaans Congres afgenomen. De markt voorspelt nu een rente van 3,25 tot 3,50 procent eind dit jaar. Dat was een week geleden 3,50 tot 3,75 procent, volgens de FedWatch Tool van CME Group.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in juni is gezakt tot een dieptepunt. De bijbehorende inflatie-indicator daalde ook, van 3,3 tot 3,1 procent.

Mike Antonelli, marktstrateeg bij Baird, wees op de daling van de grondstoffenprijzen en de afgezwakte verwachting voor renteverhogingen door de Fed.

"De marken werden tegengehouden door het idee van eindeloze renteverhogingen. Als hierin een eindpunt wordt bereikt, kunnen aandelen verder stijgen", volgens Antonelli.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0551. WTI-olie kostte ruim 107 dollar en is daarmee meer dan 3 procent duurder dan donderdag. Op weekbasis is de olieprijs opnieuw gedaald.

Bedrijfsnieuws

FedEx sloot 7 procent hoger. De Amerikaanse pakketbezorger heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald, maar de resultaten waren wel licht onder verwachting. De outlook was wel sterk.

Merck zet de overname van biotechbedrijf Seagen door, melden bronnen bekend met de situatie. Het zou naar verluidt één van de grootste overnames van het jaar kunnen worden. Merck steeg 1 procent en Seagen eindigde 3 procent hoger.

Bed Bath & Beyond verloor 2,5 procent. Het bedrijf verkort de winkeluren en zet de airconditioning lager om kosten te besparen, zo blijkt uit een rapport van analisten van Bank of America. 

BlackBerry draaide in het eerste kwartaal verlies, maar wel minder dan verwacht. De omzet daalde ook minder dan de markt had voorspeld. Het aandeel won vrijdag 5,5 procent.

Carnival kende een sterk tweede kwartaal, waarin de operationele kasstroom positief was en de bezettingsgraad steeg. Het aandeel steeg 12 procent.

Zendesk won 28 procent. Het softwarebedrijf wordt door een groep investeerders overgenomen voor ruim 10 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag hoger gesloten. Bij een settlement van 107,62 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 3 procent duurder. Op weekbasis daalde de prijs voor WTI zo'n 2,5 procent.

De oliemarkten volgden vrijdag de beweging van de aandelenmarkten, die stegen in de groeiende overtuiging dat de ambitie van de Federal Reserve om de rente te verhogen zal worden ingeperkt door een recessie.

"Op korte termijn zullen we een strijd zien tussen macro-economisch gerichte handelaren, die olie verkopen als een hedge tegen een recessie, en de fysieke markt waar de prijsondersteunende krapte blijft", aldus grondstoffenanalist Ole Hansen van Saxo Bank.

Op weekbasis verloren de olieprijzen terrein omdat een recessie druk zet op de vraag naar olie. 

"Het vooruitzicht van een recessie heeft op de financiële markten grote golven veroorzaakt en grondstoffen zijn niet immuun gebleken", aldus Craig Erlam van Oanda .

"De olieprijzen hebben de afgelopen weken een vrij aanzienlijke correctie ondergaan, omdat handelaren zich aanpassen aan de toegenomen recessierisico's, een van de weinige dingen die de onbalans in de markt gedeeltelijk zou kunnen verhelpen." 

Wel benadrukt de analist dat de voorraden voorlopig krap blijven, waardoor de opwaartse risico's voor de olieprijzen intact blijven. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

UCB lanceert aandeleninkoopprogramma

(ABM FN) UCB lanceert een aandeleninkoopprogramma. Dit meldde de Brusselse farmaceut vrijdagavond.

De inkoop van aandelen in het kader van dit programma is bedoeld om de huidige en toekomstige verplichtingen uit hoofde van UCB's langetermijnincentiveplannen voor haar werknemers te dekken, aldus het bedrijf.

In het kader van dit programma kan UCB van tijd tot tijd gewone aandelen verwerven met een maximum van 500.000 stuks. 

De inkoop van eigen aandelen tot 30 juni 2022 zal worden uitgevoerd onder de voorwaarden die zijn goedgekeurd door de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering op 30 april 2020. Inkopen vanaf 1 juli 2022 vallen onder de goedkeuring die werd verkregen tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 28 april 2022. 

De timing van de inkoop van aandelen in het kader van het programma hangt af van verschillende factoren, waaronder marktomstandigheden. Het programma kan op elk moment worden opgeschort of stopgezet, aldus UCB.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Softwarebedrijf Zendesk overgenomen voor 10 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) Zendesk wordt overgenomen door een groep private equity investeerders in een deal met een waarde van 10,2 miljard dollar. Dit meldde het Amerikaanse softwarebedrijf vrijdag.

De groep investeerders, onder leiding van Hellman & Friedman en Permira, betaalt 77,50 dollar per aandeel voor Zendesk. Dat is een premie van 34 procent ten opzichte van de slotkoers donderdag.

Het overnamebod is evenwel een stuk lager dan een bod van 17 miljard dollar dat Zendesk in februari ontving van een soortgelijke groep investeerders.

Eerder deze maand meldde Zendesk juist dat het onafhankelijk wilde blijven.

Het aandeel noteert vrijdag 28,5 procent hoger op 74,44 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen sluiten flink hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag fors hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 2,6 procent hoger op 412,93 punten, de Duitse DAX steeg 1,6 procent op 13.118,13 punten, de Franse CAC 40 steeg 3,2 procent bij een stand van 6.073,35 punten en de Britse FTSE 100 sloot 2,7 procent in de plus op 7.208,81 punten.

"Na een paar behoorlijk slechte dagen hebben de Europese markten vandaag een behoorlijk herstel gezien", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Desalniettemin is deze week wel veel duidelijker geworden dat de angst voor een recessie toeneemt, volgens Hewson.

"Het herstel van de dieptepunten van deze week werd voor een deel geholpen door een scherpe daling van de obligatierendementen", aldus Hewson. De Duitse tienjaarsrente daalde deze week 22 basispunten, de Italiaanse variant 14 basispunten.

WTI-olie kost vrijdag rond de 108 dollar, zo'n 3,5 procent duurder dan donderdag.

Een opmerkelijke uitzondering is dat de gasprijzen blijven stijgen, aldus hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque. Dit zal, aldus Keppenne, een aanzienlijk effect hebben op de consumptie, aangezien hierdoor de koopkracht van huishoudens zal afnemen.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0552.
 
Bedrijfsnieuws

Zalando heeft een winstwaarschuwing afgegeven vanwege een verzwakking in het consumentenvertrouwen in Europa in het tweede kwartaal. Het aandeel daalde zo'n 1,5 procent.

En ook de Brusselse farmaceut UCB heeft vrijdag de outlook voor 2022 verlaagd, maar de doelstellingen voor 2025 wel onveranderd gelaten. Het aandeel verloor rond een procent.

In Parijs ging Pernod Ricard aan kop, met een plus van ruim 5 procent. Hekkensluiter in de CAC 40 was Renault, dat meer dan 2 procent verloor. Engie daalde bijna een procent.

In de DAX won Merck KGaA rond de 6 procent. Nutsbedrijven E.ON en RWE verloren zo'n 2 tot 3 procent in Frankfurt.
 
Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteren rond het Europese slot ruim 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Weekoverzicht: Bel20 levert terrein in

(ABM FN) De Brusselse beurs heeft afgelopen week terrein ingeleverd, ondanks een goede vrijdag. Op een slot van 3.685 punten, daalde de Bel20 0,4 procent op weekbasis. 

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING is inflatieangst omgeslagen in recessieangst.

"Het paradoxale is dat door de vrees voor een recessie, de kans daarop juist afneemt. Door een daling van de grondstoffenprijzen neemt immers de inflatie af en daalt de rente. Centrale banken hoeven bij een afnemende inflatiedruk minder snel de geldkraan dicht te draaien. En zo lost 'de markt' zelf haar problemen op", aldus Wiersma.

“De vooruitzichten voor zowel de groei als de inflatie blijven bijzonder moeilijk te lezen. De centrale banken moeten de aartsmoeilijke taak volbrengen om de inflatie onder controle te krijgen, liefst zonder de economie in een recessie te duwen. Maar omdat de inflatie zowel van de vraag- als van de aanbodszijde komt, blijft het moeilijk om in te schatten hoe sterk een vertragende economie, gedreven door hogere rente, daadwerkelijk ook zal leiden tot een lagere inflatie”, meent strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas. 

De nieuwe beursweek begon rustig. Wall Street was maandag gesloten vanwege Juneteenth, waardoor de handelsvolumes in Brussel ook laag waren.

Voor echt nieuws moesten beleggers wachten tot halverwege de week toen de voorzitter van de Federal Reserve voor het Amerikaans Congres verscheen tijdens de halfjaarlijkse hoorzitting over het monetaire beleid van de centrale bank.

Powell kan zachte landing niet garanderen

Powell sprak van een "uitdagende" doelstelling om de economie in de VS zacht te laten landen, maar toch is een recessie niet onvermijdelijk. Verder is de inzet van de Fed bij het bestrijden van de inflatie "onvoorwaardelijk".

Volgens Krishna Guha van Evercore ISI impliceert "onvoorwaardelijk" dat de Fed bereid is om een hogere werkloosheid te accepteren, en ook een recessie, om de inflatie terug te dringen.

Dat Powell ook aangaf in zijn verklaring dat de Amerikaanse economie sterk genoeg lijkt om hogere rentes te kunnen weerstaan, bracht aanvankelijk verlichting, zag Wiersma van ING. De Amerikaanse obligatierentes daalden dan ook. Vrijdag noteerde de Amerikaanse tienjaarsrente op 3,15 procent.

"Bij afnemende inflatiedruk zijn staatsobligaties weer geschikt als 'veilige haven'. Tot de inflatieangst weer opduikt natuurlijk", aldus Wiersma.

Mondiale economie verzwakt snel

In het kader van de toenemende recessieangst was er deze week ook veel aandacht voor de mondiale inkoopmanagersindexen voor de industrie en diensten in juni.

De voorlopige inkoopmanagersindices kwamen voor Duitsland, Frankrijk en de eurozone allemaal een stuk lager uit dan in mei. Maar met standen boven de 50 wijzen de cijfers nog wel altijd op groei.

De eerste haperingen zijn volgens econoom Chris Williamson van S&P Global inmiddels zichtbaar, nu de verhoogde vraag na de coronacrisis begint af te nemen. Hij wees erop dat de inflatie hard stijgt en het vertrouwen onder zowel consumenten als ondernemers afneemt.

In de VS was het beeld niet anders en dreigt in het derde kwartaal een economische krimp, aldus Williamson.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,055 en daarmee op weekbasis 0,6 procent hoger.

WTI-olie kostte vrijdag 113 dollar per vat.

Stijgers en dalers

De aandacht ging deze week naar de telecomsector, na 5G-spectrumveiling. De opbrengst, 1,2 miljard euro, lag een stuk hoger dan verwacht, maar blijft volgens analisten redelijk in vergelijking met de andere Europese landen. De veiling bevestigde ook de komst van een vierde speler. De aandelen Proximus en Telenet gingen een kopje onder afgelopen week, en moesten liefst 15 en 7,5 procent inleveren. Het aandeel Orange Belgium stond duidelijk minder onder druk, met een daling van 1,35 procent. 

Ook Umicore had het deze week moeilijk, en moest 14 procent prijsgeven. Het bedrijf kwam tijdens de beleggersdag van woensdag met een nieuwe strategie, waarmee de omzet tegen 2030 zou moeten verdubbelen. Daarvoor is Umicore bereid 5 miljard euro investeringen tussen 2022 en 2026. Dit is volgens analisten aanzienlijk meer dan verwacht. 

Onder de vastgoedaandelen klopten Aedifica en Home Invest Belgium bij beleggers aan kloppen om geld op te halen. Aedifica plaatste zo’n 3 miljoen nieuwe aandelen aan 87 euro per stuk en haalde daarmee ruim een kwart miljard euro op. Home Invest haalde 30 miljoen euro op met de plaatsing van meer dan 1,4 miljoen aandelen aan 21,16 euro per stuk. De FSMA legde de handel van beide aandelen deze week tijdelijk stil. Het aandeel Aedifica sloot de week op 92,6 euro af, en Home Invest op 116 euro. 

Recticel kreeg deze week een dreun van 14 procent, nadat de Ierse sectorgenoot Kingspan waarschuwde dat de orderinstroom onder druk staat. 

Bij de grootste stijgers staan Mithra en Biocartis, met weekwinsten van 32 en 13 procent. 

Mithra haalde 23,5 miljoen euro op deze week, via de uitgifte van nieuwe aandelen. Daarmee kregen beleggers volgens Degroof Petercam wat beter zicht over de financiële toestand van het biotechbedrijf. De zakenbank, net als Berenberg, verlaagde wel het koersdoel voor het aandeel. 

Biocartis kondigde de lancering van een nieuwe snelle longkankertest aan, en breidde de samenwerking met Astrazeneca uit. 

UCB heeft vrijdag de outlook voor 2022 verlaagd, maar de doelstellingen voor 2025 wel onveranderd gelaten. Voor dit jaar rekent UCB nu op een omzet van 5,3 tot 5,4 miljard euro. De aangepaste EBITDA zal 21 tot 22 procent van de omzet uitmaken en de kernwinst per aandeel wordt ingeschat op 3,70 tot 4,00 euro. De farmaceut knipte iets forser dan verwacht in de vooruitzichten, aldus Kepler Cheuvreux. KBC Securities en UBS belsoten na de winstwaarschuwing van UCB het koersdoel voor de Brusselse famarceut te verlagen. Het aandeel won 1,5 procent deze week. 

Argen-x heeft een positief oordeel ontvangen van het Committee for Medicinal Products for Human Use van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA voor het gebruik van efgartigimod voor de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis. De Europese Commissie heeft nu 60 dagen om de marktaanvraag van Argenx te beoordelen. Al met al geen grote verrassing, oordeelde Degroof Petercam. Het aandeel won 1,9 procent.. 

Elia heeft 4,2 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het bedrijf zou maximaal 4,7 miljoen nieuwe aandelen uitgeven om zo 590 miljoen euro op te halen. De nieuwe aandelen werden aan 124,50 euro per stuk geplaatst. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Bel20 eindigt de week op een positieve noot

(ABM FN) Het koersenbord op de Brusselse beurs kleurde vrijdag, na weer een volatiele handelsweek, groen. De Bel20 sloot de handelssessie 1,1 procent hoger af en kwam daarmee weer op 3.685 punten.

In een interview met ABM Financial News zei Phillipe Ledent van ING dat het belangrijkste wapenfeit van deze week de publicatie was van de PMI-indicatoren in de eurozone en de Verenigde Staten, die het vertrouwen van de de inkoopmanagers peilen.

Deze indicatoren worden door de markt op de voet gevolgd en zijn in juni vrij sterk gecorrigeerd, hetgeen de econoom doet concluderen dat de ondernemingen beginnen te lijden onder de economische situatie en de opeenvolging van schokken die wij meemaken.

"Tot nu toe had de opeenvolging van schokken vooral het vertrouwen van de gezinnen aangetast en, vreemd genoeg, minder dat van de bedrijven, waarvan het sentiment nu lager lijkt te liggen", aldud Ledent.

Volgens de econoom van ING verklaart de publicatie van deze indicatoren de daling van de koersen van de euro en de dollar in de afgelopen dagen, omdat de markten zich beginnen af te vragen of de centrale banken werkelijk in staat zullen zijn om de rente zo sterk te verhogen als verwacht.

De Amerikaanse tienjaarsrente stond vrijdag op 3,07 procent, tegen 3,4 procent een week eerder. Dezelfde tendens was ook aan onze kant van de Atlantische Oceaan zichtbaar.

"De waargenomen daling van de rentevoeten is een zeer belangrijk element, want dit betekent dat de markt erkent dat de economische groei begint te vertragen, en dat beleggers rekening houden met de mogelijkheid dat de centrale banken hun belangrijkste rentevoeten niet zo sterk zullen verhogen als verwacht."

Volgens de econoom gaf dit ook zuurstof aan de aandelenmarkt, die in de tweede helft van de week beter presteerden.

Stijgers en dalersWall Street

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 04 juli 2022.

MAANDAG 27 JUNI 2022

-  Geen agendapunten.

DINSDAG 28 JUNI 2022

-  Geen agendapunten.

WOENSDAG 29 JUNI 2022

10:30 Gimv - AVA

DONDERDAG 30 JUNI 2022

-  Geen agendapunten.

VRIJDAG 01 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 04 JULI 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Elia plaatst ook alle scrips

(ABM FN) Elia heeft ook alle zogeheten scrips kunnen plaatsen. Dit maakte Elia vrijdagmiddag bekend, nadat het eerder vandaag al meldde 4,2 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. 

Die 4,2 miljoen nieuwe aandelen was gelijk aan 88,64 procent van het aanbod. Nu is ook de overige 11,36 procent geplaatst.

De nieuwe aandelen werden aan 124,50 euro per stuk uitgegeven. Het doel was om 4,7 miljoen nieuwe aandelen uit te geven om zo 590 miljoen euro op te halen.

Vanaf half 5 zal de handel in het aandeel Elia hervat worden.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Dubbelcijferige stijging aantal nieuwe woningverkopen VS

(ABM FN-Dow Jones) In mei zijn er meer nieuwe eengezinswoningen verkocht in de Verenigde Staten dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen steeg met 10,7 procent op maandbasis tot 696.000 stuks. Het cijfer voor april werd bovendien opwaarts bijgesteld, van 591.000 tot 629.000. 

De verwachting van economen voor mei lag op 587.000.

Vergeleken met een jaar eerder lag het aantal verkochte woningen in mei overigens 5,9 procent lager.

De gemiddelde huizenprijs bedroeg 511.400 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20