KBC Groep

KBC ORD - BE0003565737
56,40  EUR  0.48  (0.86%)
55,92
Vorige sluiting
56,40
Huidige koers
56,48
Open
0,86%
Verschil
56,16
Laagste
56,96
Hoogste
Ask
56,44
Bid
56,42
Volume
123,931
Uitgegeven effecten
416,883,592
Beurskapitalisatie
0
Exchange
Euronext Brussels
Laatste update
ISIN
BE0003565737
RIC
KBC.BR

De KBC-groep is voornamelijk gecentreerd rond bank- en verzekeringsdiensten. De groep ontstond dan ook in 1998 in België, toen twee banken en een verzekeraar de handen in elkaar sloegen. Het was een samensmelting tussen de ‘Kredietbank’ en ‘Cera’ enerzijds en de verzekeringsmaatschappij ‘ABB Verzekeringen’ anderzijds.

Net als vele banken biedt KBC producten aan in het kader van dagelijks bankieren. Daarnaast verschaft ze leningen en biedt ze fondsen aan om te beleggen. Ook verzekeringen kan je afsluiten bij KBC. Dat aanbod geldt voor zowel particulieren, als voor zakelijke klanten. Aan die zakelijke klanten biedt KBC ook specifieke producten aan ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Op digitaal vlak blijft de bank niet bij de pakken zitten: ze ontwikkelde een vrij geavanceerde bank-app ‘KBC Mobile’ die behoorlijk wat functionaliteiten heeft. Voor actieve beleggers werd dan weer het online-brokerplatform ‘Bolero’ op poten gezet.

Misschien een minder bekend feit: KBC is in veel meer landen actief dan alleen België. Er bestaat namelijk ook een ‘business unit’ in Tsjechië en een internationale divisie waar onder andere Hongarije, Bulgarije, Slovakije en Ierland onder vallen. In bijna elk land waar de bank actief is, wordt een andere afkorting als naam gebruikt. Zo heet de Tsjechische variant ‘ČSOB’, de Ierse blijft gewoon ‘KBC’ en in het Franstalige gedeelte van België heet de bank ‘CBC’.

Verdienmodellen

  • Verkoop van bankproducten
  • Kredietverlening
  • Verkoop verzekeringen
  • Verkoop beleggingsproducten en beheer van vermogens
  • Financiële diensten verlenen aan professionelen
b2b / b2c
Sector(en)
Financiële dienstverlening
Subsector(en)
Bank- en Verzekeringssector
Opgericht
1998
Medewerkers
41.000
Management team
Johan Thijs
Chief Executive Officer
Peter Andronov
Chief Executive Officer International Markets KBC Group
Erik Luts
Chief Innovation Officer, KBC Group
All management team...
Producten / merken
KBC-Plusrekening (zichtrekening)
Bolero (Online-Broker)
Beleggingsfondsen
Overige producten / merken...
Laatste update:

Beursupdate: Brussel mooi in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs ging maandagmiddag verder omhoog. Richting de klok van twee uur steeg de Bel20 1,3 procent tot 3.733,93 punten. 

In de hoofdindex trekt Umicore de kop met een koerswinst van 4,3 procent, terwijl Ageas 1,9 procent inlevert. Ook Colruyt levert 0,6 procent in. 

Degroof Petercam, UBS en Bryan Garnier hebben hun koersdoel voor UCB verlaagd, nadat de farmaceut vorige week vrijdag de outlook voor 2022 verlaagde. Het aandeel stijgt toch 0,5 procent. 

UBS verlaagde dan weer het koersdoel voor WDP van 45,00 naar 38,00 euro bij een ongewijzijgd koopadvies. Het aandeel wint desondanks 1,3 procent. 

In de BelMid schrijven Tessenderlo en Melexis respectievelijk 3,0 en 2,7 procent bij. 

Azelis deed een overname in India. Het aandeel wint 0,7 procent. 

Kepler Cheuvreux verlaagde het koersdoel voor Retail Estates, met een ongewijzigd Houden advies. Retail Estates gaat 1,2 procent lager, en Mithra 1,2 procent.

Bij de kleinere aandelen stijgt Balta 4,5 procent. Greenyard daalt 2,9 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Europese beurzen staan hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur hoger, meeverend op de koerswinsten op Wall Street van vrijdag, toen cijfers over een vertragende Amerikaanse economie de hoop voedden op een minder agressieve Federal Reserve.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,66 procent tot 415,67 punten, de Duitse DAX won 0,9 procent op 13.233,18 punten en de Franse CAC 40 klom 0,2 procent naar 6.086,67 punten. De Britse FTSE 100 steeg 0,6 procent tot 7.255,13 punten.
 
Volgens analisten zijn de rendementen op obligaties mogelijk over hun piek heen, met name voor Amerikaanse treasury's die beschermd zijn voor inflatie, zodat de dollar mogelijk rond zijn top noteert.

Vrijdag bleek het consumentenvertrouwen in de VS te zijn gedaald in juni terwijl ook de inflatie-indicator daalde, van 3,3 naar 3,1 procent.

De olieprijs is vandaag min of meer stabiel. Een augustus-future West Texas Intermediate werd 0,3 procent goedkoper op 107,30 dollar en Brent-olie voor september kostte 0,2 procent minder op 108,91 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0581. Bij bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0551 op de borden.
 
Economisch nieuws komt maandag uit de Verenigde Staten met een cijfer over de orders van duurzame goederen in mei voor opening van Wall Street en over de aanstaande woningverkopen in mei na de openingsgong in New York.

Bedrijfsnieuws

Airbus is beter gepositioneerd dan ooit, volgens Morgan Stanley. De Europese vliegtuigbouwer zou de huidige turbulentie in de aanvoerketen en inflatie moeten kunnen overstijgen, denken de analist. De dure brandstof is een sterke aanjager voor luchtvaartmaatschappijen om nieuwe, zuinigere toestellen te kopen, en het lijkt erop dat ze kiezen voor het meest winstgevende model van Airbus.

Het aandeel Fresenius Medical Care is gedaald nadat een hooggerechtshof een oordeel velde dat aanbieders van dialyse treft. Volgens Jefferies is de angst bij beleggers overtrokken en is dit een koopkans. Het aandeel steeg maandag 3 procent.

Faurecia krijgt een koopadvies van Jefferies. De toeleverancier voor de auto-industrie zou de volumes moeten zien herstellen en de prijzen zien aantrekken. Faurecia stond 3,5 procent hoger.

BASF moet nadenken over de mogelijkheid dat het chemische industriecomplex van het Duitse bedrijf mogelijk dicht moet als er nog minder aardgas wordt geleverd. BASF gebruikt het gas om stroom op te wekken, en om grondstoffen te maken voor tandpasta, medicijnen en de auto-industrie. BASF wint 2 procent.

Het Zuid-Afrikaanse Naspers en zijn Europese dochterbedrijf Prosus meldde een omzetgroei in het afgelopen boekjaar, dankzij sterke groei in e-commerce, en kondigden een langdurig aandeleninkoopprogramma aan. Dit moet aandeelhouders helpen, die zien dat hun aandeel ongeveer de helft minder waard is op de beurs dan het aandelenbelang in Tencent dat Prosus bezit. Het aandeel Prosus wint maandag in Amsterdam 14,6 procent.
 
De Brusselse farmaceut UCB krijgt vandaag een serie koersdoelverlagingen te verwerken, na de outlookverlaging van afgelopen vrijdag. Het aandeel stijgt maandag 0,8 procent, na vrijdag in het rood te zijn gesloten.

Verzekeraars lijken goed voorbereid op een ondiepe recessie zoals die nu wordt voorzien in 2022 en 2023 voor Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, aldus Berenberg maandag in een sectorrapport. Het Haagse Aegon, dat qua inkomsten grotendeels Amerikaans is, won maandag 4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,5 procent in het groen.
 
De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag flink hoger. De S&P 500 index won 3,1 procent op 3.911,74 punten, de Dow Jones index steeg 2,7 procent op 31.500,68  punten en de Nasdaq sloot 3,3 procent in de plus op 11.607,62 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel UCB

(ABM FN) UBS heeft het koersdoel voor UCB verlaagd van 95,00 naar 87,00 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Laura Sutcliffe. 

Volgens de analist verlaagde UCB de outlook voor 2022 steviger dan verwacht. Als gevolg heeft Sutcliffe de taxaties voor de winst per aandeel voor dit jaar met 20 procent verlaagd. Voor 2023 en 2024 gingen de taxaties met respectievelijk 15 en 8 procent omlaag.

UCB zit volgens Sutcliffe in een zeer moeilijke situatie, met enerzijds de vertraging die het oploopt met de lancering van bimekizumab in de Verenigde Staten, en anderzijds het verlies van exclusiviteit voor Vimpat en het feit dat Cimzia ook onder druk staat. 

“We verwachtingen dat andere biotechbedrijven het beter zullen doen”, aldus Sutcliffe. 

Het aandeel UCB steeg maandag 0,7 procent tot 81,52 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoelen CTP en WDP

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft de koersdoelen voor de vastgoedinvesteerders CTP en WDP verlaagd, maar handhaafde de koopadviezen voor beide aandelen. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Het koersdoel voor CTP werd verlaagd van 22,00 euro naar 15,00 euro, vanwege neerwaarts bijgestelde winstramingen, terwijl het koersdoel voor WDP neerwaarts werd bijgesteld 45,00 euro naar 38,00 euro

De analisten van de bank stelden de EPRA-winstramingen voor 2022 en 2023 van CTP neerwaarts bij met respectievelijk 2 en 12 procent, voornamelijk als gevolg van de hogere rentelasten en administratieve kosten. Hoewel de EPRA-winst per aandeel licht stijgt door de overname van DIR, wordt dit volgens de analisten deels teniet gedaan door het toegenomen aantal aandelen.

Voor WDP geldt min of meer dezelfde onderbouwing voor de koersdoelverlaging. De stijging van de winst per aandeel in 2022 met 1 procent door de acquisitie van een 10 procent belang in Catena wordt wat gedrukt door een stijging van de rentekosten, en dit laatste leidt tot een neerwaartse bijstelling van de winstprognose voor 2023 met 1 procent.

WDP noteerde maandagochtend 1,7 procent hoger op 31,86 euro, terwijl CTP 0,7 procent lager noteerde op 11,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Beursupdate: optimisme overheerst in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandag met optimisme aan de handelsweek begonnen. Rond de klok van elf uur steeg de Bel20 1,2 procent tot 3.730,63 punten. 

De rally die in de techsector begon, lijkt vandaag door te zetten, aldus analist Naeem Aslam van AvaTrade. 

“Traders beginnen de week met veel optimisme, maar tegelijkertijd is voorzichtigheid geboden, want velen zijn sceptisch over de huidige rally en vragen zich af of deze zal aanhouden of dat het niet meer is dan een dead cat bounce”, merkte de marktanalist op. 

Deze week hebben beleggers volgens Aslam vooral aandacht voor de centrale banken, met een gesprek tussen Jerome Powell, Christine Lagarde en Andrew Bailey gepland woensdag tijdens de jaarlijkse ECB top in het Portugese Sintra. 

Ook zullen beleggers deze week de inflatiecijfers in Duitsland, Frankrijk en de eurozone volgen,  maar zeker ook de Amerikaanse PCE, aldus Aslam. 

Op macro-economisch vlak was het een rustige ochtend. Vandaag staan in de VS de orders voor duurzame goederen en de aanstaande woningverkopen op de rol. 

De euro/dollar noteerde op 1,0583. De Amerikaanse tienjaarsrente is 3,153 procent.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trekt Umicore de kop met een koerswinst van 4,2 procent, terwijl Ageas 2,2 procent inlevert. Ook Colruyt levert 0,6 procent in. 

Degroof Petercam, UBS en Bryan Garnier hebben hun koersdoel voor UCB verlaagd, nadat de farmacut vorige week vrijdag de outlook verlaagde. Het aandeel stijgt 0,8 procent. 

UBS verlaagde het koersdoel WDP van 45,00 naar 38,00 euro bij een ongewijzijgd koopadvies. Het aandeel won desondanks 1,4 procent. 

In de BelMid schrijven Deceuninck en Melexis respectievelijk 2,4 en 2,1 procent bij. 

Azelis deed een overname in India. Het aandeel wint 0,5 procent. 

Kepler Cheuvreux verlaagde het koersdoel voor Retail Estates, met een ongewijzigd Houden advies. Retail Estates gaat 1,2 procent lager, en Mithra 2,9 procent.

Bij de kleinere aandelen stijgt Balta 6,0 procent. Qrf daalt 2,9 procent. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel UCB

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor UCB verlaagd van 109,70 naar 97,50 euro, maar handhaafde het koopadvies wel. Dit bleek maandagochtend uit een rapport van analist Christophe Dombu Youta. 

Afgelopen vrijdag heeft de farmareus uit Brussel de outlook voor 2022 neerwaarts bijgesteld, maar de doelstellingen voor 2025 bleven ongewijzigd. De resultaten van dit jaar, en vooral de winst, zullen zwaarder dan verwacht worden beïnvloed door de vertragingen bij de lancering van bimekizumab in de VS, aldus de analist. 

Degroof is echter minder pessimistisch geworden voor 2023 en 2024, aangezien de integratie van Zogenix vanaf 2023 winstgevend zal zijn en de lanceringskosten van bimekizumab door de verkoop zullen worden gecompenseerd. 

Bovendien heeft UCB aangekondigd dat het tegen het einde van het jaar de gevraagde antwoorden zal indienen op de zogenaamde CRL van de Amerikaanse FDA, wat de deur openzet voor goedkeuring voor de Amerikaanse markt in de eerste helft van volgend jaar, meent de analist.

“Het scenario voor bimekizumab is uiteindelijk positiever dan we hadden voorzien, maar dit wordt gedrukt door de financiële outlook van het bedrijf op de korte termijn”, concludeert de analist. De tegenvallers zijn echter eenmalig en niet structureel van aard, waardoor de vooruitzichten op lange termijn positief zijn. 

Het aandeel UCB steeg maandagochtend 0,9 procent tot 81,66 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Retail Estates

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft maandag het koersdoel voor Retail Estates verlaagd van 76,00 naar 72,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. 

De analisten hebben hun model aangepast na de kapitaalverhoging van 55 miljoen euro, en de toename van het aantal aandelen Retail Estates. 

Verder rekent Retail Estates op een min of meer vlakke herwaardering van de portefeuille in de komende jaren. Om die reden verlaagden de analisten de taxatie voor de intrinsieke waarde per aandeel met 5,5 procent.

De analisten verwachten nog altijd dat Retail Estates dit jaar 100 miljoen euro zal investeren. In 2023 zal dit dit 80 miljoen euro zijn. “Dit is duidelijk haalbaar, gezien de lage schuld”, aldus Kepler. 

Hoewel het beurshuis de sterke prestatie van Retail Estates onderstreept, blijft Kepler momenteel liever even aan de zijlijn met een Houden advies, met het oog op de moeilijke huidige economische omstandigheden. 

Het aandeel Retail Estates steeg maandagochtend 0,2 procent tot 66,60 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Bryan Garnier verlaagt koersdoel UCB

(ABM FN) Bryan Garnier heeft het koersdoel voor UCB verlaagd van 130,00 naar 121,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Jean-Jacques Le Fur. 

De analist heeft zijn taxaties aangepast op basis van de nieuwe outlook die de Brusselse farmaceut vorige week vrijdag publiceerde. 

UCB verlaagde de verwachtingen voor 2022 forser dan voorzien, aldus Le Fur. 

Ook hanteert Bryan Garnier voortaan een hogere risicopremie voor het aandeel. 

De analist verwacht niet dat het aandeel in de komende weken veel zal bewegen, zeker niet voor de halfjaarcijfers eind juli. De analist handhaafde het koopadvies. 

Het aandeel UCB steeg maandagochtend 1,1 procent tot 81,84 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandagochtend fors hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 1,0 procent tot 3.723,60 punten. 

In de hoofdindex trekt Umicore de kop met een koerswinst van 2,2 procent, gevolgd door Argenx met een stijging van 2,1 procent. 

Alleen Colruyt noteerde in het rood in de sterindex, met een bescheiden verlies van 0,2 procent. 

In de BelMid gaat Mithra 5,6 procent omhoog en Home Invest juist 1,4 procent omlaag. 

Bij de kleinere aandelen stijgt Ekopak 4,0 procent. Biotalys geeft 2,0 procent prijs.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Prosus meldt meer omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in het afgelopen boekjaar 24 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte de internetinvesteerder met een notering op het Damrak maandag bekend.

De omzet steeg van 28,8 miljard naar 35,6 miljard dollar.

De ecommerce-portefeuille realiseerde een omzetgroei van 51 procent tot 9,8 miljard dollar. Het verlies verdubbelde hier ruimschoots van 429 miljoen naar 1,1 miljard dollar.

Bij Classifieds verdubbelde omzet bijna, net als bij maaltijdbezorging. Bij het betaalbedrijf, fintech en educatietechnologie steeg de omzet met circa 50 procent.

De winst van het kernbedrijf daalde 20 procent tot 3,7 miljard dollar, door een lagere bijdrage van Tencent, nadat Prosus 2 procent van het Tencent-belang verkocht. Ook daalde de winst doordat het bedrijf meer investeerde in groei van zijn bedrijven en overnames en omdat de financieringskosten stegen.

Prosus meldde enkele weken geleden al dat het afgelopen boekjaar een ruime verdubbeling van de winst per aandeel opleverde, dankzij de verkoop van een miljardenbelang in Tencent, met de kanttekening dat het operationele resultaat met een dubbelcijferig percentage daalde.  

De verkoop van het belang van 2 procent in Tencent in april vorig jaar leverde een boekwinst op van 12,3 miljard dollar. Het boekjaar 2022 van Prosus loopt van 31 maart 2021 tot 31 maart 2022.

Aandeleninkoop

Prosus kondigde maandag ook aan dat het over een langere termijn aandelen Prosus gaat inkopen, terwijl ook moederbedrijf Naspers dat gaat doen met de eigen aandelen, om gebruik te maken van het feit dat de twee aandelen veel goedkoper zijn op de beurs dan de onderliggende waarde van met name de Tencent-aandelen. Prosus wil hiermee doorgaan totdat deze grote korting weer kleiner wordt.

Om dit inkoopprogramma te bekostigen, zal Prosus geleidelijk plukjes aandelen Tencent verkopen. Zo wordt het aandelenpakket Tencent kleiner, maar per aandeel Prosus zal de blootstelling aan het Chinese bedrijf juist toenemen, omdat de ingekochte eigen aandelen op termijn worden ingetrokken zodat er minder eigen aandelen uitstaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20