NASDAQ 100

11.493,83  USD  222.077  (1.97%)
11.271,75
Vorige sluiting
11.493,83
Huidige koers
11.258,74
Open
1,97%
Verschil
11.210,81
Laagste
11.546,87
Hoogste
Ask
0,00
Bid
0,00
Volume
286,454,595
Uitgegeven effecten
0
Beurskapitalisatie
0
Exchange
Laatste update
ISIN
RIC
.NDX
Laatste update:

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 2,0 procent tot 3.718,69 punten, de Dow Jones index won 1,9 procent op 29.682,09 punten en de Nasdaq sloot 2,1 procent hoger op 11.051,64 punten.

Tekenen van een vertragende economische groei drukken woensdag opnieuw op het sentiment, met name vanwege berichten dat Apple zijn plannen heeft geschrapt om de iPhone-productie te verhogen, vanwege een tegenvallende vraag. 

Desondanks wist de markt de neerwaartse trend van de voorgaande zes opeenvolgende handelssessies te doorbreken.

De Amerikaanse 10-jaars rente steeg eerder op de dag voor het eerst in tien jaar kort boven de 4 procent, voordat deze weer naar beneden zakte.  

Volgens obligatiehandelaar Ray Remy van Daiwa Capital Markets America functioneert de obligatiemarkt normaal. Beleggers verkopen staatsobligaties terwijl Fed-functionarissen meer renteverhogingen beloven. "We stoten allemaal ons hoofd en krabben ons op ons hoofd op zoek naar verklaringen voor de buitensporige bewegingen van de afgelopen dagen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 3,7 procent. De marktindex daalde van 264,7 naar 254,8. 

De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus verder gedaald. Op maandbasis daalden de verkopen met 2,0 procent, terwijl op jaarbasis zelfs sprake was van een daling met 24,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9732. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9595 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9592 op de borden. 

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 4,7 procent, ofwel 3,65 dollar, hoger op 82,15 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Apple daalde 1,0 procent, na berichten dat het concern zijn iPhoneproductie niet gaat verhogen, vanwege een tegenvallende vraag.

Tyson Foods heeft de zoon van de voorzitter gepromoveerd tot CFO. Het aandeel steeg 0,1 procent.

Eisai en Biogen meldden dat uit een groot onderzoek is gebleken dat hun experimentele medicijn tegen de ziekte van Alzheimer de progressie van de ziekte aanzienlijk vertraagt, wat de vooruitzichten voor goedkeuring van het medicijn aanzienlijk versterkt. Biogeen steeg circa 40,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs fors hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag fors hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 23 september zijn gestegen/gedaald met 0,2 miljoen vaten tot 430,6 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 2,4 miljoen vaten tot 212,2 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,9 miljoen vaten tot 114,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 90,6 procent. Dat was 93,6 procent een week eerder.

De olieprijs haalde steun uit orkaan Ian, die later op de dag aan land komt aan de Golfkust van Florida. Het Bureau of Safety and Environmental Enforcement meldde dinsdag dat in voorbereiding op de categorie 4 storm 11 procent van de olieproductie en 8,56 procent van de aardgasproductie in de Golf is stilgelegd. Volgens analisten zal de impact op de olieprijzen waarschijnlijk van korte duur zijn.

Olie zakte eerder deze week naar het laagste niveau in acht maanden. Een aanhoudend sterke dollar drukt op ruwe olie en andere grondstoffen, die in dollars worden gewaardeerd, aangezien deze grondstoffen nu duurder zijn voor gebruikers van andere valuta's.

Analisten wijzen er echter op dat de voorraden krap blijven en dat de prijzen zouden kunnen opveren door de aanzienlijke zorgen over het aanbod. 

"We moeten erkennen dat de dominante trend momenteel nog steeds neerwaarts is, maar we kijken uit naar een spoedige stabilisatie van de markt",aldus analisten van Sevens Report Research. De analisten kunnen zich niet voorstellen dat het ondersteunende effect dat uitgaat van de [overmatige] OPEC-productieverlagingen, de krappe wereldwijde fysieke markten en de geopolitieke onzekerheid rond de oorlog in Oekraïne, volledig teniet gedaan kan worden door de mondiale zorgen over de wereldeconomie.

De oktoberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 4,7 procent, ofwel 3,65 dollar, hoger op 82,15 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Meer omzet en winst voor Fluxys

(ABM FN) Fluxys heeft in het eerste halfjaar een hogere omzet en winst geboekt. Dit bleek uit de cijfers van de gasnetbeheerder woensdagavond.

De omzet van Fluxys steeg op jaarbasis van 277,9 miljoen naar 287,4 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg dan weer van 38,3 miljoen naar 41,1 miljoen euro.

"De evolutie van de gereguleerde omzet en het nettoresultaat wordt voornamelijk verklaard door de evolutie van de componenten die door de gereguleerde tarieven moeten worden gedekt", lichtte Fluxys toe.

In het afgelopen semester investeerde Fluxys 35,2 miljoen euro. Dat was 15,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Daarvan ging 19,3 miljoen naar projecten voor LNG-infrastructuur en 15,9 miljoen naar vervoersprojecten.

Fluxys meldde dat de ondergrondse opslaginstallatie in Loenhout per 1 september voor 92 procent was gevuld, ruim meer dan de 80 procent die Europa per 1 november minimaal eist.

Op basis van de informatie ter beschikking op datum van vandaag is het bijzonder moeilijk om de impact van de oorlog in Oekraïne op de economie in te schatten, aldus de netbeheerder.

Uitgaande van de situatie zoals die momenteel publiek bekend is, "voorzien we op dit moment voor 2022 geen belangrijke wijzigingen van het geconsolideerde resultaat". De activiteiten van Fluxys zijn gereguleerd en de toegenomen behandelde volumes brengen geen extra winst mee voor de aandeelhouders. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Inflatie vreet winst Colruyt op

(ABM FN) De hoge inflatie zal de winstgevendheid van Colruyt dit boekjaar met meer dan 200 miljoen euro drukken. Dit meldde het supermarktbedrijf woensdagavond.

De verwachte impact van meer dan 200 miljoen euro heeft voornamelijk betrekking op de kosten voor energie, transport en personeel. "Deze laatste hebben, gezien het automatische loonindexeringssysteem in België, een belangrijke impact."

Colruyt verwacht dat "de uitdagende macro-economische context met hoge inflatie, stevige kostenstijgingen en een negatief ondernemings- en consumentenvertrouwen, zich zal voortzetten".

De keten zegt daarom streng te letten op de kosten en de cash, zodat de belofte van laagste prijzen waar kan worden blijven gemaakt.

Colruyt verwacht dat het geconsolideerde resultaat, exclusief eventuele eenmalige posten, dit boekjaar echter "aanzienlijk" zal dalen ten opzichte van vorig jaar.

"De combinatie van de inflatoire druk op de kosten, de voedingsinflatie, die lager is dan de algemene inflatie, en de competitieve marktomgeving leidt ertoe dat de resultaten onder druk staan."

Ook zal de schuld dit jaar stijgen, waarschuwde het bedrijf uit Halle.

De overname van Roelandt Group en de verhoging van de participatie in Newpharma, exclusief mogelijke eenmalige effecten, zullen volgens Colruyt geen materiële impact zullen hebben op het nettoresultaat.

Verder meldde Colruyt na het onderzoeken van de verschillende opties voor Virya Energy ervoor is gekozen de optie van een gedeeltelijke desinvestering van het dochterbedrijf uit te werken. Daarvoor is een bankier aangesteld, aldus Colruyt.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 389,41 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.183,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.765,01 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.005,39 punten.

Woensdagochtend daalden de aandelen in eerste instantie fors, vanwege de verslechterende economische vooruitzichten en opmerkingen van voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed dat gezien de hoge inflatie aanzienlijk meer renteverhogingen nodig zijn.

"Een scherpe stijging van de rentes weegt op aandelen", zei marktanalist Mimi Duff van GenTrust. "Volgens haar moet de rente gestabiliseerd zijn alvorens aandelen hun dieptepunt kunnen bereiken.

De markt veerde gedurende de tweede helft van de handelsdag op na een interventie van de Bank of England en een hoger Wall Street. De Britse centrale bank gaat tijdelijk Britse langjarige staatsobligaties opkopen in een poging de financiële markten te kalmeren.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat zowel het Franse als Duitse consumentenvertrouwen verder is gedaald.

De euro/dollar noteerde op 0,9635. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 0,9547 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9592 op de borden.

Olie werd woensdag 3,2 procent duurder. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week iets zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

Vooral farmaceuten deden het woensdag goed. In Parijs won Sanofi 1,8 procent en in Frankfurt won het aandeel Merck 2,7 procent. 

De aandelen van Apple-leveranciers daalden na een rapport van Bloomberg waarin werd gemeld dat de techreus plannen schrapt om de productie van zijn nieuwste iPhone dit jaar te verhogen, vanwege een zwakker dan verwachte vraag. STMicroelectronics daalde 2,3 procent en Infineon sloot vlak. 

In Parijs won Capgemini 3,9 procent, Renault won 2,4 procent, terwijl Société Générale 4,4 procent verloor.

In Frankfurt steeg Zalando 2,9 procent. Concurrenten Puma en Adidas stegen respectievelijk 2,4 procent en 2,7 procent. Deutsche Bank verloor 3,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,1 procent hoger op 3.686,48 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Aedifica investeert in Ierland

(ABM FN) Aedifica heeft ongeveer 17 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een woonzorgcentrum in Ierland. Dit liet de zorgvastgoedinvesteerder woensdagavond weten. 

Het woonzorgcentrum zal plaats bieden aan 105 bewoners, en Aedifica rekent op een initieel nettohuurrendement van ongeveer 5,0 procent. 

Aedifica zal het gebouw in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd krijgen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Brussel eindigt met klein verlies

(ABM FN) De Brusselse beurs dook woensdag aanvankelijk fors in het rood, maar tegen het einde van de handelsdag wist de hoofdindex weer wat terrein terug te winnen om zo slechts licht lager te eindigen. 

Uiteindelijk gaf de Bel20 bij de slotgong maar 0,1 procent prijs op 3.387,62 punten. 

De markten blijven in de ban van hetzelfde verhaal, zei strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis in een gesprek met ABM Financial News. De drijfveer van de daling op de aandelenmarkten is de stijging van de obligatierentes, als gevolg van de monetaire verkrapping door de centrale banken. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert inmiddels op 3,781 procent, maar steeg eerder op de dag tot boven de 4 procent. In Europa noteert de Duitse bund op 2,151 procent en de Belgische tegenhanger op 2,802 procent. 

Ook op de valutamarkten zijn er stevige bewegingen, met een zeer sterke dollar, waardoor sommige groeilanden in de problemen geraken, aldus Gijsels. “De sterke dollar maak de markten nerveus”, meent de strateeg van BNP. Bij het sluiten van de Europese markten noteerde de euro/dollar op 0,9635. 

Verder is de markt ook zeer bezorgd over het Verenigd Koninkrijk. De Bank of England gaat het pond sterling ondersteunen met het opkopen van staatsleningen in plaats van zoals gepland de balans juist op te schonen. Het pond is in een vrije val beland, na de plannen van het nieuwe kabinet, die door de markt als zeer ongunstig voor de Britse schatkist worden opgevat.

“Dit staat haaks met wat de BoE wilde doen”, aldus Gijsels. Het is ook een teken van een centrale bank die niet meer weet wat te doen, denkt de strateeg. Terwijl de markten in eerste instantie positief reageren, zorgt het ook voor nieuwe onzekerheid en zet het de aandelenmarkten onder druk. 

De volatiliteit op de markten wordt volgens Gijsels gevoed door de torenhoge inflatie. Zodra er zicht is op een einde van de prijsstijgingen, dan zou het sentiment kunnen kantelen, aldus de strateeg. Maar het louter pieken van de inflatie zal volgens hem niet voldoende zijn, er moet een sterke daling zichtbaar worden richting de doelstelling van 2 procent. Donderdag en vrijdag staan er veel inflatiecijfers op de rol. Vooral de PCE-inflatie op vrijdagmiddag kan op veel aandacht rekenen.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex sloten 10 aandelen in het groen, waarbij WDP aan de leiding ging met een koerswinst van 2,4 procent. 

UCB, dat aanvankelijk nog de kop trok, steeg 0,1 procent, ondanks een herhaling van het koopadvies door ING. De bank verlaagde het koersdoel voor de Brusselse farmaceut wel.

Vandaag kondigde VGP wel de ondertekening van een huurovereenkomst met Transaher aan voor zijn Granollers-park in Barcelona. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Ageas droeg de rode lantaarn, met een koersverlies van 2,5 procent. 

In de BelMid steeg Intervest Offices & Warehouses 7,7 procent, terwijl Mithra 4,4 procent inleverde.

Recticel schreef 6,5 procent bij. Het Belgische concern heeft samen met Carpenter de Britse mededingingsautoriteit CMA verzocht een "snelle" oplossing te overwegen voor de mededingingsbezwaren die voortvloeien uit de verkoop van de Engineered Foam-divisie aan het Amerikaanse bedrijf.

Bij de kleinere aandelen steeg Sequana 7,5 procent. Biotalys liet 5,0 procent liggen. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese markten noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen, met een stijging van 1,0 procent voor de S&P500, van 0,8 procent voor de Nasdaq en van 0,9 procent voor de Dow Jones.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Financiering overname Beluga nog niet gelukt

(ABM FN) Chainius Solutions is er niet in geslaagd om via crowdfunding voldoende middelen op te halen om de overname van het Belgische beursgenoteerde Beluga te kunnen financieren. 

In eerste instantie zou Chainius krap 65 procent van de aandelen Beluga verwerven van Longeval SA en Hilos SA, om vervolgens een verplicht bod uit te brengen op de resterende aandelen.

Chainius is bereid 3,40 euro per aandeel te betalen.

Tot op heden leverde de crowdfunding slechts 222.600 euro op, terwijl 4,65 miljoen euro nodig is.

"Chainius Solutions blijft echter haar uiterste best doen om deze fondsen zo snel mogelijk bijeen te krijgen."

In het geval dat de fondsen niet bijeengebracht worden door Chainius tegen 30 september 2022 en er geen akkoord is om de termijn te verlengen, dan zal de overname niet doorgaan.

Als de overname toch slaagt, dan wil Chainius vervolgens het cryptoplatform Bit4you via de notering van Beluga naar de beurs brengen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

EU kondigt nieuwe sancties aan tegen Rusland

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft nieuwe sancties afgekondigd tegen Rusland. Dit meldde de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen woensdag.

Het betreft inmiddels het achtste pakket aan sancties tegen Rusland.

Het eerste deel betreft een uitbreiding van de zwarte lijst van Russische personen en entiteiten waaraan sancties zijn opgelegd, zoals bijvoorbeeld het bevriezen van tegoeden en reisverboden.

Het tweede deel van de sancties betreft het verder isoleren van de Russische economie door nieuwe importverboden om Russische producten, waarmee de Russische economie voor nog eens 7 miljard euro aan inkomsten ziet vervliegen.

Daarnaast breidt de EU de lijst uit met producten die niet meer aan Rusland verkocht mogen worden, onder andere met als doel het militaire apparaat van Moskou verder te ontwrichten. 

Ook wil Brussel voorkomen dat de sancties worden omzeild.

Tot slot introduceerde Von der Leyen een olieprijsplafond.

"Vorige week heeft Rusland de invasie van Oekraïne naar een niveau getild. De schijnreferenda die in de door Rusland bezette gebieden werden georganiseerd, zijn een illegale poging om land in te pikken en de internationale grenzen met geweld te veranderen. De mobilisatie en de dreiging van Poetin om kernwapens te gebruiken zijn verdere stappen op het pad van escalatie", zei Von der Leyen woensdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Amerikaanse olievoorraden iets gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 23 september daalden de voorraden ruwe olie met 0,2 miljoen vaten tot 430,6 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 2,4 miljoen vaten tot 212,2 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,9 miljoen vaten tot 114,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 90,6 procent. Dat was 93,6 procent een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20