Margot Robbie verdient zo’n 50 miljoen dollar aan ‘Barbie’

Margot Robbie speelt de hoofdrol in Barbie en daarnaast is ze ook betrokken bij de film als producer. Daardoor brengt het enorme succes nog wat extra geld in de lade voor de actrice. In totaal zou ze zo ongeveer 50 miljoen dollar (45,77 miljoen euro) verdienen met haar loon en box office bonus samengeteld.

De film Barbie is een gigantisch succes. Zo haalde de film ondertussen al meer dan 1,18 miljard dollar (1,08 miljard euro) op aan de box-office, wat veel meer is dan gespendeerd werd aan het maken van de film en de promotie ervan. Een deel van die winst komt bij hoofdrolspeelster Margot Robbie terecht.

Barbie

Volgens insiders van Variety zou Margot Robbie in totaal zo’n 50 miljoen dollar (45,77 miljoen euro) verdienen aan de film. Dat komt doordat ze niet enkel te zien is in de hoofdrol in de film, maar ook omdat haar eigen productiebedrijf LuckyChap Entertainment, dat ze in 2014 samen met haar echtgenoot Tom Ackerley en hun vrienden Josey McNamara en Sophia Kerr oprichtte, betrokken is bij de film. Met LuckyChap Entertainment probeert Robbie vooral verhalen van vrouwen te vertellen en vrouwelijke makers te ondersteunen. Het bedrijf werkte zo al mee aan onder andere Birds of Prey en Maid.

Margot Robbie verklapte voor de release van de film al aan Collider dat ze toen ze Barbie pitchte “een beetje overdreef” met hoe succesvol ze dacht dat de film zou worden. “Mijn pitch was dat filmstudio’s heel wat verdienden aan de combinatie van een groot idee met een visionaire regisseur. En dan gaf ik enkele voorbeelden zoals ‘dinosaurussen en Steven Spielberg’ en nog een reeks andere combinaties die heel wat geld opbrachten. Ik sloot af met: ‘En nu is er Barbie en Greta Gerwig’. Ik geloof dat ik hen vertelde dat de film een miljard zou opbrengen. Misschien heb ik het dan wat overschat, maar ik moest een film maken, oké.” Maar haar schatting bleek te kloppen, want om dit moment heeft Barbie meer dan 1,18 miljard dollar (1,08 miljard euro) opgebracht.

Daardoor is Barbie al de best verdienende film door een vrouwelijke regisseur ooit en de op één na succesvolste film van de studio Warner Bros. Pictures. Daarbij moet het enkel het sluitstuk van de Harry Potter-franchise, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, achter zich laten. En het succes van Barbie is nog niet voorbij, want het blijft een van de populairste film die momenteel loopt in de filmzalen.

Meer