Manchester United-iconen Gary Neville en Paul Scholes gaan samenwerken met Peter Lim: nieuw gedecentraliseerd investeringsbureau

De legendarische Manchester United-iconen Gary Neville en Paul Scholes gaan samen met Peter Lim en diens zoon Kiat een sportsinvesteringsbureau oprichten. Het bureau biedt de mogelijkheid aan fans om samen met de iconen te investeren in verschillende sportgerelateerde projecten.

Het investeringsbureau wordt CO92 DAO gedoopt, moet sportfans wereldwijd met elkaar verbinden en focust zich op voetbalgerelateerde entiteiten. De onderneming is vernoemd naar het Manchester United-team van 1992. 

DAO staat voor Decentralized Autonomous Organization en is een gedecentraliseerde en autonome organisatie waarvan de bestuursregels transparant vastgelegd zijn in een blockchain. Voordeel van zo’n organisatie dat alle handelingen transparant zijn, waardoor iedereen het kan controleren.

Groot netwerk binnen de industrie

“Toegang tot de (voetbal red.) industrie is niet gemakkelijk of goedkoop. We brengen gezamenlijk vele jaren aan ervaring en een groot netwerk binnen de industrie samen”, aldus Kiat Lim, zoon van de Singaporese miljardair Peter Lim.

CO92 DAO gaat “tokens” distribueren aan voetbalfans, die zo kunnen deelnemen aan de besluitvorming van verschillende projecten in het voetbal. De organisatie gaat zowel investeren in voetbalclubs met een groot groeipotentieel als in voetbalgerelateerde technologie. Het bijkomende doel van CO92 is daarnaast het laagdrempelig beschikbaar stellen van investeringen binnen het voetbal, zo stelt Gary Neville.

Kiat Lim wilde echter nog geen duidelijkheid geven over de toekomstige bestuursstructuur van de organisatie. Wel maakte hij bekend dat het management bestaat uit: Darius Sit, oprichter van QCP Capital, Sherwin Lee van QCP Soteria Node en Gabriel Yang, voorheen werkzaam bij de monetaire autoriteit van Singapore. Lim, 28, is CEO van Thomson X, het digitale platform van het bedrijf Thomson Medical.

Het managementteam wordt aangevuld met de voetballers Gary en Phil Neville, Paul Scholes, Nicky Butt en Ryan Giggs.

Valencianen kunnen bloed van Peter Lim drinken

Peter Lim en zijn zoon Kiat zijn beiden geen onbekenden binnen het voetbal. Vader Lim kocht in 2014 de Spaanse voetbalclub Valencia C.F. en is aandeelhouder bij de Engels club Salford City F.C. Het huwelijk tussen de familie Lim en de voetbalclub uit de sinaasappelstad was helaas geen gelukkige. Fans van de voetbalclub verwijten Lim ervan dat hij de club uitsluitend als een bedrijf runt. 

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20