Manchester City beëindigt samenwerking met mysterieus cryptobedrijf

Slechts twee maanden nadat Manchester City FC een partnerschap met de cryptofirma 3Key Technologies aankondigde, heeft de Britse voetbalclub de banden met het bedrijf verbroken.

De afgelopen maanden vielen er nogal wat berichten te lezen in de Britse pers over het partnerschap van Premier League-club Man City met de weinig bekende cryptofirma 3Key Technologies.

City zag in het bedrijf een “officiële regionale partner in analyse van gedecentraliseerde financiële handel”. Dit partnership paste in City’s commerciële uitbreidingsplan, meldde The Guardian bij de aankondiging.

CEO?

In november berichtte The Times dat City de samenwerking met 3Key Technologies had opgeschort. Ze stelden zich bij de voetbalclub vragen over de identiteit van de senior executives bij de onderneming zelf.

3Key Technologies, zo meldde The Times, is naar verluidt geregistreerd op de Seychellen, hoewel er geen bewijs van zijn bestaan beschikbaar is in de bedrijvendatabase van de eilandengroep.

Nu heeft de Daily Mail gemeld dat City zijn relatie met het cryptobedrijf volledig heeft beëindigd, opnieuw hintend op het feit dat onduidelijkheid over de leiding van het bedrijf de oorzaak van de contractopschorting was.

Fan tokens

3Key Technologies is niet het eerste cryptobedrijf waar City mee samenwerkt. In navolging van topclubs als FC Barcelona, Juventus en PSG lanceerde de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne in maart vorig jaar immers een eigen cryptomunt waarmee de supporters toegang krijgen tot exclusieve deals.

Deze digitale clubmunten, of fan tokens, zijn een idee van de Franse internetondernemer Alex Dreyfus, die eerder actief was in de pokerwereld. Zijn Maltese sportentertainmentbedrijf Socios.com is intussen de onbetwiste marktleider in het domein van sportgerelateerde tokens. Bij dit bedrijf is er dus wel duidelijkheid over wie de plak zwaait …

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20