Meerdere kandidaten staan klaar om Makro over te nemen

Volgens berichtgeving van VRT NWS staan meerdere kandidaten klaar om de winkelketen Makro Belgium in handen te nemen.

Waarom is dit belangrijk?

Makro was jarenlang een zeer populaire winkelketen in België. Dat kwam mede door de omvang van de filialen en de grote verpakkingen. Maar de voorbije jaren stapelden de verliezen zich op. Sinds september wordt het bedrijf zelfs beschermd tegen de schuldeisers, om de keten te kunnen opsplitsen in kleinere, verkoopbare brokken.

De essentie: De betrokken gerechtsmandataris, Nick Peeters, liet aan de openbare omroep weten dat er meerdere kandidaten zijn om Makro over te nemen.

  • Geïnteresseerde partijen hadden tot 14 uur dinsdag de tijd om een bod te doen. Er zouden meer biedingen zijn ingediend dan verwacht. 
  • Er is nog niet bekend wie biedingen heeft uitgebracht. Ook of Makro en Metro samen of apart zullen worden verkocht, is niet duidelijk. “Die twee opties liggen nog open”, zei Peeters aan VRT NWS. Er zal nu eerst worden overlegd met de rechtbank en de medewerkers voordat meer informatie wordt vrijgegeven, meldt Retaildetail.be.
  • Woensdag start intussen de totale uitverkoop van alle producten buiten de voedingswaren. Die zullen worden afgeprijsd met 20 procent. Dat komt omdat de nieuwe eigenaar wellicht niet geïnteresseerd zal zijn in het assortiment van Makro.
  • De eerste fase van de uitverkoop zal tot eind november lopen. Er is alvast bekendgemaakt dat de filialen open zullen blijven tot eind volgende maand. Dat moet ervoor zorgen dat er nog genoeg geld is om de lonen van de werknemers te betalen totdat de overnameprocedure is afgerond.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20