Magnette laat deur naar N-VA open op nieuwjaarreceptie van de PS

Op de nieuwjaarsreceptie van de PS liet Paul Magnette de deur naar een federale coalitie met N-VA op een kier staan.

N-VA-voorzitter Bart De Wever had vorige week nog expliciet gezegd dat een coalitie met PS niet onmogelijk is. PS-kopstuk Paul Magnette moest de N-VA niet bij naam noemen om zijn bedoeling duidelijk te maken.

Bewijzen

‘Ik hoor sommigen zeggen dat ze een opening maken. Dat ze het dan bewijzen’, klonk het strijdvaardig. Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez moesten vorige week namelijk toegeven dat de twee zwaargewichten nog niet samen aan tafel zaten.

Dat de PS zich niet snel zal laten overtuigen, dat bleek ook duidelijk. ‘We zijn van in het begin duidelijk geweest, van in de campagne: we willen weer aanknopen met de sociale en ecologische vooruitgang. En daar hebben we vanaf de eerste dag niet van afgeweken’.

‘Schandalige houding’

Het bleef ook niet bij eisen. Op het einde van de toespraak kon er nog een uithaal naar N-VA vanaf. ‘Sommigen doen er alles aan om de vorming van een regering te verhinderen, met als enige doel aan te tonen dat België niet functioneert. Dat is een schandalige houding die elke dag de kloof tussen de burgers en de politiek dieper maakt’, sloot Magnette af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20