Macy’s vreest reclamebord Amazon pal aan eigen winkel in Manhattan

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s vreest dat onlinewinkelreus Amazon op plannen broedt om een groot reclamebord aan haar bekende winkel in Manhattan in te palmen. Macy’s trok naar de rechter om er stokje voor te steken, melden Amerikaanse media.

Naast Macy’s ‘flagshipstore’ in New York prijkt al decennia een groot logo van de keten. Maar eind augustus liep het huurcontract van het bord af, en sindsdien kon Macy’s nog geen nieuw akkoord beklinken met de eigenaar van het gebouw. Macy’s vindt dat het nog steeds recht heeft op de reclameplek van zowat 200 vierkante meter, zegt een woordvoerder donderdag.

In de klacht bij het gerecht is er bijvoorbeeld sprake dat geen andere handelaar dan Macy’s daar reclame mag maken. Blijkbaar heeft de warenhuisketen schrik dat Amazon het plaatje komt verstoren. In de klacht valt te lezen dat de verhuurder, vastgoedbedrijf Kaufman Organization, tijdens de onderhandelingen zou hebben laten verstaan dat er gesprekken waren met een “prominente onlineretailer”, en dat er “amper twijfel” is dat het om Amazon gaat.

Amazon geeft geen commentaar op de kwestie in de Amerikaanse media. In de klacht stelt Macy’s ook dat het reclamepaneel een prominente rol speelt in de jaarlijkse parade die het bedrijf met Thanksgiving organiseert, een evenement dat in heel de VS te volgen is op de beeldbuis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20