Macron aan de beterhand en uit quarantaine

De Franse president Emmanuel Macron mag als kerstcadeautje uit quarantaine. Hij testte positief voor het coronavirus, maar is nu weer gezond.

Een beetje vervelend was het wel: de Franse president Emmanuel Macron testte op 17 december positief op het coronavirus. Hij vertoonde symptomen maar voelde zich goed. De president ging in quarantaine. Helaas zat Macron luttele dagen ervoor nog samen met de Europese Raad.

Dat betekende dat ook een aantal andere regeringsleiders tijdelijk in isolatie moesten. Onze eigen premier, Alexander De Croo (Open Vld), ging in quarantaine en liet zich testen na een ‘hoogrisicocontact’. De premier bleek niet besmet en mocht al snel gewoon doorwerken. Charles Michel bleef aan de slag.

Ook besmet bleek de Slovaakse premier Igor Matovic. Of hij de besmet werd door Macron, is onduidelijk. Hij kreeg zijn positieve coronatest een dag na de Franse president. Charles Michel wenste Matovic een spoedig herstel.

Macron zelf stelde zijn bevolking gerust en bleef, digitaal, wel aan de slag. Toch klonk het twee dagen geleden dat de president nog steeds symptomen vertoonde, op zijn verjaardag nota bene. Intussen is Macron dus weer helemaal hersteld en kan hij na de feestdagen opnieuw regeringsleiders zien.

Ook een deel van het kabinet van Macron moest in quarantaine. Premier Jean Castex, ging in zelf-isolatie maar bleek negatief te testen.

Het is natuurlijk niet de eerste hoogwaardigheidsbekleder die positief test op Covid-19. Ook de Britse premier Boris Johnson moest een week in isolatie na een positieve test. Net zoals de Amerikaanse president Donald Trump, die besmet geraakte op een campagnebijeenkomst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20