Luxueus in quarantaine, inclusief coronatest voor 450 euro: maak kennis met Zwitsers hotel Le Bijou

Een luxueus hotel in Zwitserland verhuurt kamers om in quarantaine te gaan. Alle snufjes zijn voorzien om niet met andere mensen in contact te komen. Je kan er zelf een coronatest aankopen voor 450 euro.

Ook in Zwitserland, waar 488 mensen aan het coronavirus stierven, zijn verscheidene overheidsmaatregelen van kracht om de verspreiding ervan tegen te gaan. Hotels blijven wel open, waaronder het luxueuze Le Bijou.

Het gerenommeerde hotel, dat eerder al de ‘Wolf of Wall Street’ Jordan Belfort en Apple-costichter Steve Wozniak tot zijn gasten mocht rekenen, staat open voor nieuwe boekingen en heeft zijn dienstverlening helemaal aangepast aan het coronatijdperk. Om open te blijven moeten ze wel heel wat maatregelen nemen, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Virtuele butler James

Bij het in- en uitchecken komt er geen menselijk contact aan te pas. Alles is geautomatiseerd en het hotel maakt gebruik van een virtuele butler genaamd James. Naast de COVID-19-tests, die omgerekend 450 euro kosten, kunnen gasten ook betalen voor andere gezondheidsdiensten. Voor 1.600 euro bezoekt een verpleegkundige je tweemaal per dag. Als je heel de dag een verpleegkundige tot je beschikking wil, betaal je 4.300 euro per dag.

Naast het medische aspect is er natuurlijk ook heel wat luxe. Het hotel bezorgt je eten en je krijgt een persoonlijke chef-kok. Er is een eigen fitnessruimte, spabehandelingen op de kamer en zelf een thuiskantoor. Het prijskaartje van de appartementen varieert tussen de 720 en 1.800 euro per nacht.

Het hotel probeert niet alleen zijn eigen hachje te redden, het probeert ook werknemers in de gezondheidszorg te helpen. Verpleegkundig personeel die moet overwerken door de uitbraak van het virus kunnen rekenen op een gratis verblijf. Ook mensen ‘die het hard nodig hebben’ kunnen er terecht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20