Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Luxueus in quarantaine, inclusief coronatest voor 450 euro: maak kennis met Zwitsers hotel Le Bijou

Logo Business AM
Coronacrisis

02/04/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

Le Bijou

Een luxueus hotel in Zwitserland verhuurt kamers om in quarantaine te gaan. Alle snufjes zijn voorzien om niet met andere mensen in contact te komen. Je kan er zelf een coronatest aankopen voor 450 euro.

Ook in Zwitserland, waar 488 mensen aan het coronavirus stierven, zijn verscheidene overheidsmaatregelen van kracht om de verspreiding ervan tegen te gaan. Hotels blijven wel open, waaronder het luxueuze Le Bijou.

Het gerenommeerde hotel, dat eerder al de ‘Wolf of Wall Street’ Jordan Belfort en Apple-costichter Steve Wozniak tot zijn gasten mocht rekenen, staat open voor nieuwe boekingen en heeft zijn dienstverlening helemaal aangepast aan het coronatijdperk. Om open te blijven moeten ze wel heel wat maatregelen nemen, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Virtuele butler James

Bij het in- en uitchecken komt er geen menselijk contact aan te pas. Alles is geautomatiseerd en het hotel maakt gebruik van een virtuele butler genaamd James. Naast de COVID-19-tests, die omgerekend 450 euro kosten, kunnen gasten ook betalen voor andere gezondheidsdiensten. Voor 1.600 euro bezoekt een verpleegkundige je tweemaal per dag. Als je heel de dag een verpleegkundige tot je beschikking wil, betaal je 4.300 euro per dag.

Naast het medische aspect is er natuurlijk ook heel wat luxe. Het hotel bezorgt je eten en je krijgt een persoonlijke chef-kok. Er is een eigen fitnessruimte, spabehandelingen op de kamer en zelf een thuiskantoor. Het prijskaartje van de appartementen varieert tussen de 720 en 1.800 euro per nacht.

Het hotel probeert niet alleen zijn eigen hachje te redden, het probeert ook werknemers in de gezondheidszorg te helpen. Verpleegkundig personeel die moet overwerken door de uitbraak van het virus kunnen rekenen op een gratis verblijf. Ook mensen ‘die het hard nodig hebben’ kunnen er terecht.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks