Lunch Garden krijgt nieuwe eigenaar: Londense schuldeiser ICG grijpt controle

Het Londense investeringsfonds Intermediate Capital Group (ICG) heeft de meerderheid van de aandelen verworven in restaurantketen Lunch Garden.

De beursgenoteerde groep ICG is sinds 2015 een financier van Lunch Garden en zegt nu in een mededeling ‘zich samen met het bedrijf in te zetten om de succesformule van Lunch Garden in stand te houden’.

De keten van budgetmaaltijden, die bekend is van zijn vestigingen aan snelwegen en shoppingcentra, ziet zwarte sneeuw door de verplichte coronasluitingen. ‘Lunch Garden presteerde goed voor de pandemie en er wordt verwacht dat de prestaties zullen terugkeren zodra de sector weer open kan. Alle partijen bereiden zich momenteel voor op de heropening van alle 75 vestigingen’, zegt IGC.

Een woordvoerder: ‘Lunch Garden is zowel een iconisch Belgisch bedrijf als een begrip en we zijn erg enthousiast over de toekomst.’ De Britten nemen Lunch Garden over van een ander investeringsfonds, Bregal Freshstream.

‘Dit nieuws is een aanzienlijke boost met het oog op de heropening van de horeca‘, zegt Ann Biebuyck, de CEO van Lunch Garden, in de mededeling. ‘Het management heeft tijdens de sluitingsperiode de strategische lijnen opnieuw uitgetekend en verschillende nieuwe projecten op punt gezet. Met hoofdaandeelhouder ICG als sterke partner aan onze zijde kunnen we onze klanten, leveranciers en teamleden deel gaan laten uitmaken van een gloednieuw Lunch Garden-succesverhaal.’

Wat voorafging: Malaise bij Lunch Garden: stakingen en ex-topvrouw eist 16 miljoen euro

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20