Luikse startup gaat klassieke Mercedes elektrificeren

Monceau Automobiles, een startup met basis in Luik, wil bestaande klassieke Mercedessen gaan elektrificeren. De werkwijze is opvallend eenvoudig. Klanten geven aan welke Mercedes ze willen en in welke uitvoering. Monceau gaat dan op zoek naar een passend exemplaar, waarna de wagen gerestaureerd en omgebouwd wordt. 

Het bedrijf hoopt door zich op één merk en een paar modellen te richten uiteindelijk een vorm van specialisering aan de dag te leggen. Dat moet op zijn beurt leiden tot een standaard aandrijving en batterij, wat dan weer voor een aanvaardbaar prijskaartje zorgt. Volgens een persbericht zijn er al modellen beschikbaar vanaf 159.000 euro.

Monceau begint met de elektrificeren van de iconische W107-serie die tussen 1971 en 1989 geproduceerd werd. Daarna is het de beurt aan de convertibles van de W111-serie (1959 tot 1968).

Het bedrijf zegt op elk verzoek tot maatwerk in te gaan en is momenteel in onderhandeling met een Franse ontwerpstudio voor een volledig op maat gemaakt interieurontwerp.

Monceau werd mee opgericht door Tom Van de Cruys, in ons land bekend als voormalig CEO van groene energieleverancier Lampiris.  Van de Cruys was naar eigen zeggen ‘op zoek naar een elektrische wagen met karakter, die nauwelijks onderhoud nodig heeft en met de nodige performantie.’ 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20