Luchthaven van Hongkong stelt ‘sterilisatiecabine’ voor om corona te bestrijden

Om reizen na het coronavirus te bespoedigen, experimenteert de luchthaven van Honkong met een sterilisatiecabine. Die moet u coronavrij maken voor u de terminal binnenkomt.

Hongkong denkt langzaam maar zeker aan een heropening en ook de luchthaven opnieuw bevolken hoort daarbij. Dat we voorlopig niet terug kunnen naar reizen zoals we dat gewend zijn, is intussen duidelijk. Daarom experimenteert de luchthaven van Honkong nu met een soort sterilisatiecabine.

Veertig seconden

Het hokje, de CLeanTech, is bedekt met een antivirale en antibiotische stoffen, zegt de luchthaven. Personeelsleden kunnen er binnen de 40 seconden mee worden ontsmet.

De cabine werkt met gezichtsherkenning. Handen gebruiken om CLeanTech te openen, is dus niet nodig. Daarna krijgt de ingezetene een soort spray over zich die moet desinfecteren. Opgelet: de cabine geneest natuurlijk geen corona, maar wie in aanraking kwam met het virus, kan het door ontsmet te worden, nog afschudden. Dat is tenminste de redenering van de luchthaven van Hongkong.

Op het filmpje kan u zien hoe de cabine in zijn werk gaat.

Naast de CleanTech Booth heeft de luchthaven van Hongkong enkele andere voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo desinfecteert een robotje de toiletten op regelmatige basis en wordt er extra mankracht ingezet om de hele luchthaven te poetsen.

Daarnaast wordt de temperatuur van alle passagiers, zowel toekomende als vertrekkende, genomen. Er wordt ook alcoholgel gezet op verschillende plaatsen op de luchthaven, zodat u kan ontsmetten.

Of er ook veel passagiers door de luchthaven zullen circuleren, is nog helemaal niet duidelijk. Een zeer groot gedeelte van het vliegverkeer ligt nog steeds plat. De schade die het coronavirus toebrengt, is immens. Volgens Brussels Airlines zouden de luchthavens pas in 2023 opnieuw aan oorspronkelijke capaciteit opereren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20